فعالیت کارگاه های دوشاب پزی در شهرستان فومن آغاز شد.
به گزارش
خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از گیلان؛ مسئول کارگاه های دوشاب پزی فومن با اعلام این خبر گفت: 70 کارگاه تولید دوشاب پزی در این شهرستان فعال است.
ولی قنبرزاده افزود: با رسیدن فصل برداشت خرمالوی جنگلی که در گویش گیلکی به آن اربا گفته می شود پخت دوشاب هم آغاز می شود.
وی با بیان اینکه حدود 300 روستایی فومن از خرمالوی جنگلی شیره ای به نام دوشاب تولید می کنند، گفت: این شیره با پخت این میوه به دست می آید.
مسئول کارگاه های دوشاب پزی فومن اعلام کرد: پیش بینی می شود امسال 8 تن دوشاب به ارزش 2 میلیارد ریال در فومن تولید شود.
ولی قنبرزاده با بیان اینکه رسم سنتی دوشاب پزی در فومن قدمتی 300 تا 400 ساله دارد، خاطرنشان کرد: تولید دوشاب و عرضه و فروش آن در بازارهای گیلان برای روستائیان درآمد زاست.
همه ساله همزمان با فصل برداشت خرمالوی جنگلی جشنواره بومی – محلی اربا دوشاب در روستای دارباغ فومن برگزار می شود که امسال به دلیل تقارن با ماه محرم و صفر این کار با تاخیر انجام خواهد شد.
این میوه به صورت پراکنده در جنگل های گیلان یافت می شود.
اربا دوشاب علاوه بر خاصیت غذایی، خاصیت درمانی هم دارد و برای درمان کم خونی و فاویسم بسیار مفید است.
این خوراکی محلی به دلیل طبع گرمش در گیلان بیشتر در فصل زمستان با برنج برشته شده مخلوط شده و به عنوان تنقلات مصرف می شود.