سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امنیت در افغانستان، چالشها و راهکارها عنوان سمینار علمی تحقیقی در کابل

سمینار علمی تحقیقی، «امنیت در افغانستان، چالشها و راهکارها» امروز چهار شنبه با حضور شخصیت های علمی، اساتید دانشگاه ها، فرهنگیان و محصلین در دانشگاه خصوصی غرجستان در کابل برگزار شد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، برگزار کنندگان این سمینار تاکید کردند که امنیت در زندگی انسان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به همین دلیل نیز دولت ها هزینه های سنگین مالی و جانی را دراین راه متقبل می شوند.

داکتر «جعفر مهدوی» رییس حزب ملت افغانستان که در این سمینار صحبت می کرد، گفت: امنیت یکی از اساسی ترین نیازهای زیستی به شمار می رود که تمام افراد بشر از آن باید بهره مند شوند.

مهدوی همچنان بیان داشت: بحث امنیت هرچند درابتدای امر همان امینت فزیکی به نظر می رسد، اما به مرور زمان ابعاد وسیعتری پیدا کرده و شامل امنیت فزیکی و روحی و هر آنچه در آسودگی بشر نقش دارد را شامل می شود.

به گفته مهدوی، مفهوم امنیت در افغانستان به همان مفهوم تقلیل گرایانه مورد بحث است و اکثراَ امینت را عمومی را در امنیت فزیکی میدانند و فقط با این فکر می کنند که چه وقت شر گروه طالبان و تروریزم از سر مردم کم می شود.

در حالیکه به گفته آقای مهدوی، امینت در افغانستان افزون بر جنبه های معنوی آن از نظر فزیکی ارتباط مستقیم با امنیت جهان دارد و تا زمانیکه ابعاد بیرونی مرزی آن مورد بحث و بررسی قرار نگیرد، امنیت سرتا سری درکشور حاکم نخواهد شد.

به عقیده این وکیل مردم در پارلمان، نگاه تقلیل گرایانه به مفهوم امنیت و دغدغه خیال تنها در امنیت فزیکی، سبب شده است که زندگی مردم در حوزه کلان امنیتی با خطر مواجه شود.

به باور او، اگر قرار باشد امنیت داخلی و خارجی، فردی و اجتماعی در افغانستان برقرار شود، نگاه ها باید برای ملت شدن تغیر کند و تکثر گرایی قومی مورد قبول همه واقع شود.

به گفته‌ی او مشکل امنیت در افغانستان تنها وجود گروه طالبان نیست، بلکه تا زمانیکه بحران هویت موجود باشد و اقوام هم دیگر را نپذیرند اگر گروه طالبان هم ریشه کن شود امنیت تامین نخواهد شد.
به گفته آقای مهدوی، امروز در افغانستان افراد درجه بندی شده است به اول و دوم و حتی سوم بنا براین تا زمانیکه این تعصبات و فرهنگ منفی از بین نرود امنیت و صلح عادلانه تامین نخواهد شد.

ایجاد فرصت های برابر راه دیگری دستیابی به صلح و امنیت پایدار

آقای مهدوی در ادامه علاوه کرد: برابر کردن فرصتها برای همه اقوام ساکن در کشور دلیل خوبی برای ملت شدن است زیرا اگر قومی احساس حقارت کند و خود را در درجه دوم و سوم ببینند امنیت سرتا سری تامین نخواهد شد.

مهدوی همچنان گفت: مشکل دیگر فرا راه امینت در کشور این است که در بخشهای مختلف بحث ها به انحراف کشانده می شود و موضوعات اساسی که در تامین امنیت موثر است به حاشیه رانده می شود.

عدم آگاهی، چالش دیگر فرا راه امنیت در افغانستان

مهدوی همچنان گفت: مشکل در افغانستان بی سوادی نیست بلکه عدم آگاهی از خود و محیط پیرامون چالشهای امنیتی را بیشتر می کند.

به گفته او، تا زمانیکه به اصل آگاهی توجه نشود و تعصبات خشک مذهبی و همچنین زیاده طلبی های امریکا و سایرقدرت های جهان کم نشود امنیت سرتا سری در کشور حاکم نخواهد شد.

همچنین «سمیه توحیدی» استاد دانشگاه نیز در این سمینار گفت، با وجود افزایش نیروهای امینتی، اما به دلیل تنش های سیاسی میان رهبران مشکلات امنیتی هنوز مردم را همچنان تهدید می کند.
این در حالی است که به گفته‌ی خانم سمیه نبود امینت در یک کشور مساوی است با عقب ماندگی محض.

او همچنان افزود: وجود گروه های ترو ریستیٔ کشت و قاچاق موا مخدر، وجود تعصبات قومی و نژادی، ازعمده ترین چالشها فرا راه امینت درکشور است.

گفتنی است که عبد الطیف نظری، داکتر رحمانی، خطیبی و عمر داود زی نیز در این مراسم بر تامین امنیت و مبارزه به چالشهای موجود در کشور تاکید کردند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.