این مدرس دانشگاه بیان داشت: بحث تغییر اقلیم مساله بازگشت ناپذیری است که بسیار نگران کننده بوده و جزء طبیعت ایران خواهد شد ولی خشکسالی پدیدهای است که رفت و بازگشت دارد.
عرب در ادامه افزود: برای رفع اثرات تغییر اقلیم در سطح ملی نمیتوان کاری کرد و تنها راهکار آن اقدامات بینالمللی است.
وی با بیان اینکه استانهای آذربایجان غربی، کرمانشاه، ایلام، گلستان و خراسان شمالی به لحاظ اقتصادی به کشاورزی متکی هستند افزود: بیشتر از مناطقی که به صنعت وابستهاند گرفتار خشکسالی و آثار تغییر اقلیم شدهاند.
پژوهشگر حوزه آب با تأکید بر گرم شدن کره زمین گفت: عوامل طبیعی و تغییر اقلیم که انسان ساز می باشند از دلایل گرم شدن این روزهای کره زمین هستند که ایران در این زمینه جلوتر از پیشبینیها و حد نرمال جهانی است، این مسئله به طور ویژه روی تشدید وضعیت بحرانی آب کشورمان تاثیر خواهد گذاشت.
عرب تصریح کرد: هنوز هم میتوان با تغییری اساسی در مدیریت و نوع مصرف آب، اصلاح الگوی کشت و تغییر فرهنگ ، تحولی در استفاده از آب ایجاد کرد.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی ، قانون گذاری، نظارت و ارزیابی و واگذاری مدیریت آب به بخش خصوصی از جانب حاکمیت می توانیم گامهای تاثیرگذاری برای مدیریت و اصلاح الگوی مصرف در کشورمان برداریم.
مدرس دانشگاه در پایان گفت: راهاندازی بازار آب و تخصیص یافتن آن به بخش کالای ارزشمند از جمله کارهای محیط زیستی است که هم به نفع اقتصاد بوده و هم به اصلاح مصرف آب بسیار کمک کننده خواهد بود.
انتهای پیام/