سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حمایت پنهان از داعش با «مداخله نظامی» ترکیه در عراق

ارتش ترکیه با اعزام نیروهای نظامی خود به مرزهای عراق، مخفیانه از داعش حمایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سایسی باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه سیاست های مداخله جویانه دولت ترکیه در عراق  و زیاده خواهی های اردوغان، نیروهای ارتش ترکیه پادگان بعشیقه در شمال عراق را اشغال کردند؛ اقدامات اخیر ترکیه در سوریه و عراق و مداخلات نظامی غیر متعارف آنها که با مخالفت دولتهای مذکور همراه شده است، بیشتر بنظر می رسد با هدف حمایت از داعش و دیگر گروه های تروریستی و تعویق شکست آن‌‌ها انجام می‌شود. 



به گزارش خبرگزاری "العالم"، پایگاه اخوانی «عربی 21» مصر، که از حامیان دولت اردوغان است، در واکنش به لشگرکشی های چند روز اخیر ارتش ترکیه به عراق نوشت: شواهد و قرائن از احتمال مداخله نظامی زودهنگام ترکیه در شمال عراق برای اجرای طرح هایی که مورد قبول دولت بغداد واقع نشده است، خبر می دهد.

در همین راستا به گزارش "العالم"، "فکری ایشیک" وزیر دفاع ترکیه در سخنانی مطبوعاتی، ضمن محترم شمردن حاکمیت ملی عراق تاکید کرد: علت حضور ما در بعشیقه، آموزش نیروهای محلی برای مبارزه با داعش و جلوگیری از عملیات تروریست ها از این منطقه علیه خاک ترکیه است!

وی در ادامه افزود: همزمان با مذاکرات دیپلماتیک، ترکیه خود را برای هرگونه احتمالی آماده می کند.

تشدید تنش ها با دخالت نظامی ترکیه در عراق 

اما این اقدام ترک‌ها با واکنش های تندی از سوی مقامات عراقی همراه شد؛ به گزارش "المیادین"، "حیدر عبادی" نخست وزیر عراق ضمن انتقاد از تلاش ترکیه برای دخالت نظامی در عراق  گفت: ترکیه برای دخالت نظامی در شمال عراق توجیهی ندارد و این کشور به دنبال تشدید تنش با عراق است.


در همین راستا به گزارش شبکه تلویزیونی «سومریه» عراق، "نوری المالکی" ئیس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر سابق عراق روز جمعه در گردهمایی عشایر این کشور در مورد ترکیه و تلاش مقامات این کشور برای دخالت نظامی در عراق گفت: آن کسی که به موصل طمع کرده، همان کسی است که از داعش حمایت کرده و به این گروه تروریستی کمک کرده تا وارد خاک عراق شود.

مالکی ضمن تاکید بر آنکه داعش دنباله گروهک های تروریستی القاعده، جبهه النصره، احرار الشام و سایر گروه‌های تروریستی است گفت: گروه‌های تروریستی ابزاری برای صاحبان منافع سیاسی و نقشه‌های توسعه‌طلبانه بوده و مبارزه با آن‌ها نه تنها با سلاح بلکه با گسترش آگاهی و فرهنگ تسامح امکان پذیر است.

با وجود مخالفت مقامات عراقی، ترکها به اسم مبارزه با تروریسم در عمل در حال تقویت آنها می باشند؛ منابع خبری روزنامه "الاخبار" دیروز گزارش می دهند حدود هفتاد درصد از کمک‌های ائتلاف بین المللی به نیروهای مشترک عراقی در موصل در دو روز گذشته متوقف شد؛ این کمک‌ها بر اثر اختلافات بین بغداد و آنکارا و همچنین بحثهای مربوط به ماموریت بازپس گیری شهرستان تلعفر، متوقف شده  است.

در سالهای اخیر بارها حضور نظامی ترکیه در عراق از سوی آمریکا و غرب مورد استقبال و حمایت قرار گرفته است؛ در همین راستا منابع سیاسی بلند پایه در بغداد از فشار و اصرار آمریکا به دولت عراق برای موافقت با حضور ترکیه در عملیات نظامی آزادسازی موصل ، خبر داده اند، به عقیده کارشناسان این فشار آمریکا با هدف جلوگیری از اجرای نقشه آزادسازی تلعفر -در محور غربی عملیات موصل - به دست داوطلبان مردمی نیز وارد می شود. 

ترکیه در بن‌بست سیاسی 


"حسن عابدینی" کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان پیرامون رفتارها ی مداخله جویانه ترکیه در عراق گفت:  دولت ترکیه متاسفانه طی چهار سال گذشته با عراق و سوریه روابط سازنده ای نداشته و در  برخی مواقع در مسیر تخریب روابط گام برداشته است.

وی در ادامه ضمن اشاره به تاکید مقامات عراقی مبنی بر عدم نیاز به حضور نیروهای ترکیه در خاک عراق، افزود : سیاست دولت ترکیه در قبال عراق و سوریه در سال های اخیر به بنبست رسیده و از سویی مقامات ترکیه بر مواضع غیر اصولی خود پیرامون حضور نظامی در عراق پافشاری می کنند.

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به آنکه ترکیه تنها کشور اسلامی عضو ناتو است گفت: متاسفانه ناتو همواره رفتاری غیر سازنده در قبال کشورهای اسلامی داشته است؛ از سویی بنظر می رسد این رفتارها هم شاید بخشی از طرح های ناتو باشد که آگاهانه یا نا آگاهانه سبب صدمه زدن به منافع مسلمان ها می شود.

عابدینی در ادامه با تاکید برآنکه کودتای داخلی در ترکیه، سیاست داخلی و خارجی این کشور را دچار بحران ساخته تصریح کرد: بنظر می رسد دولت ترکیه تصور می کند برای بازسازی خود نیاز به رفتارهایی این چنینی مثل مداخله نظامی در عراق و سوریه را دارد.

وی در انتها تاکید کرد: بهترین حالت این است که ترکیه به توصیه مقامات عراقی عمل کرده و نیروهای خود را از شمال عراق خارج کند. 


دولت ترکیه باید بداند عراق یک کشور مستقل و عضو سازمان ملل است و تمامیت عرضی آن برای مردم این کشور یک خط قرمز تلقی می شود و از طرفی هرگونه تنش بین همسایگان می تواند صدمات جبران ناپذیری را به روابط آینده دوکشور وارد سازد.


گزارش از : محمدصادق کلبادی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۲۵ ۲۴ آبان ۱۳۹۵
ترکیه ازهمان اول در وضعیت منطقه مشکوکانه عمل کرده وموضع صریح ندارد!!!