سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در صورت نزدیک بودن آرای نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، چه اتفاقی می‌افتد؟

بدلیل ماهیت عجیب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، کسب بیشترین آرای عمومی به‌معنای پیروزی در این رقابت‌ها نیست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی خبرگزاری ایرلندی «آر‌تی‌ای» با انتشار گزارشی نوشت: بدلیل ماهیت عجیب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، کسب بیشترین آرای عمومی به‌معنای پیروزی در این رقابت‌ها نیست و نامزدی که در انتخابات ملی این کشور، حائز اکثریت آرای عمومی شده باشد، لزوماً به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب نمی‌شود و نتایج این انتخابات به آرای الکترال (مجمع گزینندگان) بستگی دارد. 

مجمع گزینندگان به طور کل، 538 رأی دارد که اگر شخصی موفق به گرفتن 270 رأی شود، در انتخابات پیروز می‌شود. تعداد الکترال‌های هر ایالت در مجمع گزینندگان به جمعیت و تعداد نماینده‌های آن ایالت در کنگره بستگی دارد. ایالت‌هایی که کمترین نماینده را دارند فقط سه گزیننده (الکترال) در مجمع دارند. 

بنابراین، ایالت‌های آمریکا تعیین‌کننده نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور هستند. این بدان معناست که نتایج رقابت میان «دونالد ترامپ،» نامزد جمهوری‌خواه این انتخابات و «هیلاری کلینتون،» نامزد حزب دموکرات‌، به طور جداگانه، بر اساس آرای تمامی ایالت‌های آمریکا، مشخص می‌شود.    

اگر هیچ‌یک از نامزدها موفق به کسب 270 رأی الکترال نشوند، چه اتفاقی می‌افتد؟
احتمال ضعیفی وجود دارد که «ایوان مک‌مولین،» نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، 6 رأی الکترال ایالت «یوتا» را از آن خود کند. در این صورت، ترامپ و کلینتون برای کسب 270 رأی موردنیاز، کار دشواری پیش روی خواهند داشت و اعضای مجلس نمایندگان ممکن است مستأجر آتی کاخ‌سفید را تعیین کنند. اعضای مجلس سنا نیز معاون اول رئیس‌جمهور را انتخاب خواهند کرد. بنابراین، احتمال دارد رئیس‌جمهور و معاونش از دو حزب متفاوت باشند. 

در صورتی که کار انتخابات آمریکا به مجلس نمایندگان بکشد، هر ایالت تنها یک رأی خواهد شد. «توماس جفرسون،» رئیس‌جمهور آمریکا در بین سال‌های 1801 و 1809 میلادی و « جان کوئنسی آدامز،» رئیس‌جمهور این کشور از سال 1825 تا 1829، بدین صورت انتخاب شدند.

اگر تعداد آرای نامزدها بسیار به یکدیگر نزدیک باشد، چه اتفاقی می‌افتد؟
بیشتر مراحل رأی‌گیری در انتخابات آمریکا بر اساس قوانین ایالتی تعیین و بدست مقامات هر ایالت، اجرا می‌شود. بنابراین، شمارش مجدد آرا در هر ایالت طبق قوانین آن ایالت انجام می‌شود. برای مثال، در ایالت «فلوریدا»، اگر تفاوت آرای نامزدها کمتر از نیم‌ درصد باشد، شمارش مجدد آرا به طور خودکار صورت می‌گیرد. در ایالت «ویسکانسین» -که شمارش مجدد آرا به طور خودکار انجام نمی‌شود- خود نامزدها می‌توانند خواستار بازشماری آرا شوند. با این وجود، اگر با شمارش مجدد، تغییری در نتایج بوجود نیامد، نامزد درخواست‌کننده باید تمامی هزینه‌ها را پرداخت کند. 

نامزدها همچنین می‌توانند فارغ از نتایج بازشماری آرا، از طریق قانونی نیز شکایت خود را پیگیری کنند. دادگاه عالی آمریکا اکنون بین اعضای لیبرال و محافظه‌کار تقسیم شده است. چالش‌های حقوقی از این نوع، می‌تواند از طریق دادگاه‌های تجدیدنظر هر ایالت پیگیری شود که ممکن است بسته به ایالت موردنظر، رویکردهای سیاسی متفاوتی داشته باشند.     



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.