سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه؛

بهبود ۱۰ رتبه ای آذربایجان غربی در میزان شاخص فلاکت در کشور

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته، رتبه استان در شاخص فلاکت در بین سال های 90 تا 94 در بین استان های کشور 10درجه بهبود یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ داود غفارپورگفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته، رتبه استان در شاخص فلاکت در بین سال های ۹۰ تا ۹۴ در بین استان های کشور ۱۰درجه بهبود یافته است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی افزود: گزارش بررسی وضعیت شاخص فلاکت اقتصادی در استان در بین سال های برنامه پنجم توسعه منتشر شد که در این مدت، بهبود خوبی را در این خصوص در آذربایجان غربی شاهد بوده ایم.

وی اضافه کرد: بر اساس این گزارش در سال ۱۳۹۰، آذربایجان‏غربی با ۳۷٫۶ درصد نرخ فلاکت، رتبه ششم را در بین استان‌های کشور داشته که در سال ۱۳۹۴، این شاخص در استان به ۲۳٫۲ درصد رسیده و رتبه استان نیز به رتبه شانزدهم بهبود یافته است.

وی اظهار کرد: علاوه بر آن متوسط شاخص فلاکت آذربایجان‏ غربی در این سال ها ۳۵٫۲ درصد بوده که رتبه ۱۳ را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی ادامه داد: یکی از نکات قابل‌توجه در بررسی شاخص فلاکت استان‌های کشور، حضور مستمر استان‌های متکی به بخش کشاورزی در بین استان‌های با شاخص فلاکت بالا و حضور نداشتن استان های صنعتی در بین ۱۰ استان نخست دارای شاخص فلاکت بالاست که این موضوع نشان از تاثیر بحران‌های زیست ‏محیطی نظیر خشکسالی و سرمازدگی به میزان فلاکت اقتصادی در کشور دارد.

شاخص فلاکت، یک نشانگر اقتصادی است که تلاش می‏ کند وضعیت رفاه و شرایط زندگی مردم جوامع و کشورها را از لحاظ اقتصادی مورد بررسی و مقایسه قرار دهد.

بر ‏اساس آمار و اطلاعات ارائه ‌شده در سال ۲۰۱۵ میلادی کشور ونزوئلا با ۱۳۲٫۱ درصد، برای دومین سال پیاپی رتبه اول جهان را در شاخص فلاکت به خود اختصاص داده و کشورهای اوکراین و سودان به ترتیب با ۵۸٫۵ و ۳۳٫۱ درصد رتبه ‏های دوم و سوم را در این سال کسب کرده اند.

کشورهای تایلند، سنگاپور و کویت نیز به ترتیب با ۰٫۱- ، ۱٫۶ و ۱٫۸ درصد، موفق ‏ترین کشورهای جهان در این زمینه بوده ‏اند.

در کشورمان نیز استان کهگیلویه و بویر احمد با ۳۰٫۵ درصد، بیشترین نرخ فلاکت را به خود اختصاص داده و استان‌های چهار‏محال بختیاری و کرمانشاه، به ترتیب با ۲۸٫۵ و ۲۸٫۲ درصد در رتبه‏ های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

کمترین نرخ فلاکت اقتصادی نیز در این سال، مربوط به استان خراسان‏ جنوبی با ۱۸٫۶ درصد بوده است.

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.