به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛،در این کارگاه مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهین شایعترین علل ایست قلبی و تنفسی در مادران باردار را خونریزی های شدید رحمی - افزایش فشارخون - آمبولی های مایع آمنیوتیک هوا و مواد ترومبوتیک - اکلامپسی و عوارض مغزی و کبدی ذکر کرد و گفت: درصورت انجام جراحی و نیاز به بیهوشی عمومی، مشکلات در لوله گذاری تراشه و آسپیره کردن مواد غذایی نیز می تواند از علل ایست قلبی تنفسی مادران باردار باشد.
دکترجبارزاده افزود: یكي از اقدامات حياتي در مادران باردار احيا قلبي ريوي است كه در صورت انجام صحيح، درصد موفقيت بالايي داشته و جان مادر و جنين را نجات خواهد داد. براي انجام احيا بايد تغييرات فيزيولوژيك و آناتوميك مادر باردار را در طول دوران بارداري در نظر داشت. وجود جنين همراه با افزايش مصرف اكسيژن و توليد دي اكسيد كربن است كه براي انجام اين مهم فعاليت سيستم قلب و ريوي افزايش و برون ده قلب و ضربان قلب افزايش مي يابد. در این حالت تهويه دقيقه اي، حجم جاري و تعداد تنفس نيز افزايش مي يابند.
وی گفت: در باز نمودن راه هوايي بايد دانست كه مخاط راه هوايي شكننده و متورم شده است و هنگام كارگذاري وسايل حمايتي بايد در مورد خونريزي ها و تشديد ادم احتياط کرد. در تهويه بايد از افزايش تهويه و يا كاهش تهويه اجتناب نمود، چون تغيير در دي اكسيد كربن و PH باعث تغيير خون رساني جنين مي گردد. به علت برجستگي پستانها و بالا آمدن ديافراگم، ماساژ قلبي بر استرنوم مياني بايد انجام شود. استفاده از داروها با وجود تغييرات در خون رساني جفتي، منعي ندارد و تنها تراتوژن بودن دارو بايد مدنظر باشد.
مدیرشبکه بهداشت ودرمان شاهین دژ تاکید نمود : در احيا مادر حامله به نكات خاصي بايد توجه كرد و در انتها در صورت پاسخ ندادن بيمار به احيا بعد از پنج دقيقه، بايد براي انجام سزارين و خروج جنين اقدام نمود. تخليه رحم در احيا بهتر مادر موثر بوده و بقا و وضعيت عصبي نوزاد را بهبود خواهد بخشيد.
دکترجبارزاده افزود : علل متعددی موجب ایست قلبی وریوی در مادران باردار می باشد،که به دو دسته عوامل حاد و عوامل مزمن تقسیم می شود. معمولاً به دلیل جوانی مادران، عوامل حاد شیوع بیشتری نسبت به عوامل مزمن داشته و خوشبختانه پاسخ دهی بیمار به اقدامات انجام شده موثرتر است.
انتهای پیام/ح