سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امضای قرارداد ۷۶ میلیون دلاری بین افغانستان و بانک انکشاف آسیایی

قراردادی به ارزش ۷۶.۷۵ میلیون دلار توسط وزرای مالیه و زراعت با بانک انکشاف آسیایی امضا شد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، قرارداد تطبیق پروژه بزرگ رودخانه حوزه آمو پنج در حضور اسد الله ضمیر وزیر زراعت، ابیاری و مالداری، اکلیل حکیمی وزیر مالیه، تان پنیلا رئیس بانک انکشاف آسیاسی و کانزالا سیران مسوول دفتر اتحادیه اروپا به منظور بهبود و ازدیاد تنوع حاصلات و مصونیت غذایی از طریق بهترسازی سیستم زراعت آبی در مقر وزارت مالیه به امضاء رسید.

مبلغ ۲۶ میلیون دلار این کمک از منابع بانک انکشاف آسیایی و ۵۰ میلیون دلار از جانب اتحادیه اروپا تمویل شده که توسط بانک متذکره مدیریت می گردد.

وزیر مالیه گفت: این پروژه یکی از اولویت های حکومت افغانستان را که توسعه سیستم آبیاری موثر می باشد در همکاری با وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و انرژی و آب در برخی از ساحات حوزه آبی پنج آمو، واقع در شمال شرق کشور شامل ولایات بدخشان، بغلان، قندوز، تخار، و بامیان عملی خواهد ساخت و این پروژه بطور شفاف و حسابده از طریق بودجه ملی تطبیق خواهد شد.

اسد الله ضمیر وزیر زراعت، آبیاری و مالداری هنگام عقد قرار داد این پروژه گفت:"حوزه آبی پنج آمو، یکی از پروژه های بزرگ آبیاری در سطح افغانستان است که پنج ولایت بدخشان، قتدوز، تخار، بامیان و بغلان را تحت پوشش قرار می دهد و در مجموع ۷۴۵۰۰ هکتار زمین زراعتی را آبیاری خواهد کرد.

تام پانیلا رئیس بانک آسیائی در افغانستان اظهار داشت : "پروژه متذکره دسترسی به سیستم آبیاری منظم را از طریق مدیریت و توزیع درست آن بهبود می بخشد" .

رئیس بانک آسیائی در افغانستان ، اضافه کرد "در نتیجه این پروژه، درآمد حدود ۵۵ هزار فامیل زراعت پیشه از طریق بالارفتن توانایی های زمین و تنوع حاصلات، افزایش خواهد یافت".

وی همچنان علاوه نمود "این پروژه زمینۀ کار را برای حدود ۹ هزار تن از باشندگان محل در جریان ۲۰ سال دورۀ پروژه متذکره نیز مساعد می سازد."

گونزالو سیرانو معاون همکاریهای اتحادیه اروپا در افغانستان اظهار داشت : این "کمک و همکاری تعهدات طویل المدت جامعه اروپا را بخاطر مدیریت آب در مناطق حوضچه پنج آمو استحکام می بخشد". "همچنان اینکار گواه بر تلاش های مداوم اتحادیه اروپا در کار کردن دوشادوش با دونر های بین المللی مانند بانک انکشاف آسیایی و شرکای نزدیک دولت مانند وزارت مالیۀ افغانستان می باشد".

زراعت یک بخش عمده برای رشد اقتصاد افغانستان محسوب می گردد. سکتور زراعت منبع اصلی معیشت بوده، بیش از ۵۰ درصد از اشتغال و ۲۴ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را در جریان سالهای ۲۰۱۰-۲۰۱۵ تشکیل داده است.

اما، بنابر نبود زیربناهای کافی آبیاری و عدم مدیریت درست آب، زراعت در افغانستان با مشکلات زیادی همچون تولیدات پایین، کاهش حاصلات در مقایسه با معیار های جهانی و تنوع حاصلات محدود، مواجه بوده است. همچنان آب و هوای نامطلوب مانند سیل های دوامدار و خشک سالی نیز به زراعت بسیار آسیب رسانیده است.

افغانستان متکی به واردات گندم برای پاسخگویی به تقاضای داخلی خود میباشد. عدم مصئونیت غذایی در تمام نقاط افغانستان موجود میباشد. این دربرگیرنده برخی از ساحات حوزه آبی پنج آمو، واقع در شمال شرق کشور شامل ولایات بدخشان، بغلان، کندز، تخار، و بامیان نیز میباشند.

زمان ساخت آن ۶ سال آینده تا ( نوامبر ۲۰۲۲ ) را در بر میگیرد و سالانه برای ۱۱۰۰۰ تن زمینه کار دایمی ایجاد می شود.

این پروژه شامل بازسازی و افزایش توانایی زیربناهای آبیاری شامل کانال های عمومی، دومی و سومی، مدیریت آبریزه ها بمنظور جلوگیری از تخریب زیربناهای آبیاری از سیل و همچنان بهبود توزیع آب به استفاده کنندگان پائین آب خصوصاً در آب و هوای گرم، می باشد.

بر اساس خبرنامه وزارت زراعت ، با اجزای این پروژه عواید ۵۵ هزار خانواده سالانه از ۱۱ تا ۵۵ % افزایش می یابد .

همچنین عواید ۱۰.۴ میلیون دالری در هر سال - و افزایش محصولات گندم در مناطقی که از خدمات این پروژه مستفید می شوند ، بخش دیگری از مفاد تطبیق پروژه یاد شده است.

بانک انکشاف آسیایی که مقر آن در شهر مانیلا؛ پایتخت کشور فیلیپین میباشد، به منظور کاهش فقر در کشورهای آسیایی و اقیانوسیه از طریق رشد پایدار اقتصادی، بهبود محیط زیست و یکپارچگی منطقه فعالیت می نماید.

افغان آوا نوشت: بانک انکشاف آسیایی در سال ۱۹۶۶ تاسیس گردیده و تعداد اعضای آن به ۶۷ کشور می رسد که ۴۸ عضو آن از جمله کشورهای آسیایی می باشد. در جریان سال ۲۰۱۵، مجموع کمک های بانک انکشاف آسیایی ۲۷.۲ میلیارد دالر شامل ۱۰.۷ میلیارد تمویل مشترک مالی، بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.