سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

هشدار دامپزشکی از احتمال شیوع بیماری هاری در حیات وحش آذربایجان شرقی

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی از احتمال شیوع بیماری هاری در حیات وحش استان هشدار داد و گفت: حادثه گرگ گزیدگی در روستاهای اسفهلان و سردرود توسط دامپزشکی بررسی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛بهداد گفت:در پی گزارش حمله شامگاه دوشنبه یک قلاده گرگ به 10 نفر از اهالی روستاهای سردرود و اسفهلان و تعدد حملات این گرگ به تعداد زیادی انسان، احتمال ابتلای گرگ به بیماری هاری از سوی کارشناسان در حال بررسی است.

وی یادآور شد: کارشناسان دامپزشکی از مغز گرگ تلف شده نمونه برداری کرده و بلافاصله نمونه ها برای انجام آزمایش های تشخیصی لازم به آزمایشگاه هاری اداره کل دامپزشکی استان منتقل و اقدام لازم برای واکسیناسیون سگ های صاحبدار در روستاهای مذکور در اسرع وقت انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در تمام موارد حیوان گزیدگی به ویژه حیوانات وحشی، حیوان گزیدگی را باید مشکوک به هارگزیدگی تلقی کرد مگر آن که خلاف آن ثابت شود اظهار کرد: در این گونه موارد باید فرد مورد نظر در سریع ترین زمان به نزدیکترین مرکز درمانی اعزام شود.

بهداد، ادامه داد: در مورد حادثه روز گذشته گاز گرفتگی گرگ مسئولان مرکز بهداشت استان سریع وارد عمل شده و گزارشی از سوی این مرکز مبنی بر بروز علائم این بیماری در افرادی که مورد حمله این گرگ قرار گرفته اند تا این لحظه مخابره نشده است.

وی با بیان اینکه بیماری هاری از خطرناک ترین بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است و سالانه تعداد زیادی از حیوانات اهلی و وحشی و حتی انسان ها در اثر این بیماری در جهان می میرند، گفت: بیشترین میزان حیوان گزیدگی و هاری در ایران توسط خانواده سگ سانان (سگ ، گرگ، شغال و روباه ) انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی اذربایجان شرقی یادآوری کرد: شناخت دقیق رفتارهای طبیعی این حیوانات می تواند به برخورد مناسب و شناسایی حیوان هار و یا مشکوک به هاری کمک کند.

بهداد، با بیان اینکه شناخت علایم بالینی بیماری هاری در حیوانات وحشی از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: عمده علایم بالینی این بیماری تغییر صدای حیوان به صورت خشن، خشک و گرفته، صدای غُرغُر و در حالت حمله قرارداشتن، گاز زدن به هر چیز و تمایل به خوردن اجسام سخت و غیر خوراکی است.

وی گفت: تب، لرزش و تشنج، گشادگی مردمک چشم، رفتار غیر قابل پیش بینی، نگرانی، نبود توانایی در بلع و ترس از آب، مشاهده حیوانات شب فعال در روز و حمله انفرادی حیواناتی که به طور عموم به صورت گروهی حمله می کنند از دیگر علایم بالینی بیماری هاری است.

بهداد از استان بویژه روستائیان خواست در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک در این زمینه مراتب را سریع تر به اداره کل دامپزشکی و یا ادارات دامپزشکی شهرستان ها با شماره تلفن 1512 اطلاع دهند.


انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.