سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرنوشت کارت سوخت در انتظار تصمیم مجلسی ها/ آغاز فعالیت طرح برندینگ جایگاه ها سوخت از آذر ماه

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: برای تعیین تکلیف سامانه هوشمند سوخت منتظر ابلاغیه هستیم اما کماکان همه چیز طبق روال سابق ادامه داشته و برنامه های مختلف در انتظار دستور مجلس شورای اسلامی است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور ریاحی مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در خصوص میزان واردات و تولید بنزین، اظهار داشت: در حال‌حاضر روزانه۱۱میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده و تولید این فرآورده نیز در پالایشگاه های کشور به 60 میلیون لیتر می رسد.

وی ادامه داد:شکافی بین تولید و مصرف بنزین در کشور وجود دارد بطوریکه مصرف بنزین در کشور به۷۵میلیون و۳۰۰هزار لیتر است و باید روزانه 11 میلیون لیتر بنزین وارد شود.

ریاحی با اشاره به جایگزینی گاز طبیعی بجای سوخت مایع، اظهار داشت: در حال حاضر مصرف سوخت مایع در کشور 60 درصد کاهش داشته و در مجمموع نیز سه میلیارد و 700 میلیون لیتر فرآورده از ابتدای سال جاری کمتر مصرف شده است.

این مقام مسئول در خصوص آخرین وضعیت توزیع سوخت در کشور، گفت: طبق برنامه ریزی هایشرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی،یک میلیارد لیتر ذخیره استراتژیک بنزین در کشور وجود داشته که جای هیچگونه نگرانی از بابت تامین سوخت زمستانی را حل خواهد کرد؛ همچنین مصرفبنزین در کشور روزانه۷۵میلیون و۳۰۰هزار لیتر است که۳.۸درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و۱۰میلیون لیتر گاز مایع در کل کشور مصرف می‌شود که نسبت به سال گذشته۰.۶درصد رشد را تجربه گرده کرده است.

وی در خصوص مصرف نفت سفید و نفت گاز و نفت کوره نیز اظهار داشت:میزان مصرف نفت سفید چهار میلیون و۶۰۰هزار لیتر است که نسبت به سال گذشته۱۱.۵درصد کاهش داشته است. همچنین در حال حاضر حدود۷۳میلیون و۶۰۰هزار لیتر نفت گاز در کشور مصرف می‌شود که نسبت به سال گذشته۱۱.۷درصد کاهش داشته است. همچنین میزان مصرف نفت کوره نسبت به سال گذشته۶۸.۲درصد کاهش داشته است.

ریاحی یادآور شد: بطورکلیروزانه۱۷۸میلیون لیتر فرآورده نفتی توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی توزیع می‌شود که اینمیزان نسبت به سال گذشته۱۰درصد کاهش یافته است.

راهبرد های آتی

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به راهبرد های آتی این شرکت، اظهار داشت: یکی از مهترین فعالیت های که در دستور کار شرکت ملی پخش وجود دارد، راه‌اندازی پالایشگاه‌های ستاره خلیج فارس بوده که بر اساس آن از سال آینده ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو توزیع و از وارداتبنزین در سال 96 بی نیاز خواهیم شد؛ از سایر برنامه های این شرکت نیز می توان به افزایش ظرفیت نفت گاز از ۲۴ میلیون لیتر به ۴۰ میلیون لیتر اشاره کرد که مجموعه این اقدامات سببامنیت تامین انرژی و عرضه سوخت در کشور خواهد شد.

ریاحی تصریح کرد: همچنین توسعه صادرات از دیگر اهداف این شرکت است، بطوریکه ما در خاورمیانه سهم 13.7 درصدی را از از صادرات فرآورده‌های نفتی کسب کردیم، همچنین امسال و برایبرای نخستین صادرات400 هزار بشکه سوخت مایع از چهار اسکله در بندرعباس، بندر ماهشهر، لاوان و عسلویه محقق شد که طبق برنامه ریزی های انجام شده این مزان تا اوایل سال آیندهبه ۵۰۰ هزار بشکه خواهد رسید.

وی همچنین اذعان داشت:ر شش ماه اول امسال سه میلیون و ۷۵۰ هزار لیتر سوخت هواپیمایی به فروش رسیده که این میزان نسبت بهسال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است؛ همچنین۱۵۰ هزار و ۴۵۲ تن سوخت مایع صادر شدهنسبت به سال۱۳۹۴،۱۴۱درصد رشد را تجربه کرده است و محصول گوگرد نیز۰ هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته ۱۰۳ درصد رشد داشته است.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به بدهی شرکت‌های هواپیمایی اظهار کرد: بطور کلی شرکت های هواپیمایی۱۵۰۰میلیارد تومان بدهی دارند که۷۷درصد آن مربوط به شرکت‌های ایران‌ایر، آسمان و ماهان است، از طرف دیگردولت به شرکت‌های هواپیمایی ۱۳۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد که این شرکت ها بایدطلب خود را در قالب بصره ۲۳ لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ دنبال کنند.

 طرح پایش

ریاحی با اشاره به طرح پایش، اظهار کرد: طرح پایش که در دو فاز انجام شد، نتایج بسیار خوبی در بر داشت؛ فاز نخست آن براساس اسناد با نامه‌های بین‌المللی برای ترانزیت کالا صورت گرفت و فاز دوم آن تجهیز ناوگان عمومی کشور است، این طرح توسط سه کمیته در مجموعه شرکت ملی پخش با هماهنگی نهادهای مختلفی از جمله راهداری کشور، وزارت کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شهرداری‌ها، وزارت اطلاعات و غیره انجام شد.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: نفت‌گاز برای حمل بار و حمل مسافر در شهریورماه سال ۱۳۹۳، ۵۱ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر بود که این میزان در شهریورماه سال ۱۳۹۵ به ۴۱ میلیون و ۹۰۰ هزار لیتر رسید که برهمین اساس ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر کاهش مصرف رخ داده است.

وی یادآور شد: یکی از طرح‌های آتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی عرضه نفت گاز براساس اسناد است، گفت: همچنین تخصیص سوخت براساس پیمایش و GPS جزو وظایف سازمان حمل‌ونقل کشور بوده که در حال انجام است؛ همچنین ساماندهی خودروهای برون شهری، بلوک‌بندی مجازی عرضه به خودروهای خاص در شهرها و مسیرهای خاص، ساماندهی تبدیل سوخت برای خودروهای ترانزیت، ساماندهی خودروهای فاقد معاینه فنی از دیگر طرح های راهبردی این شرکت برای صرفه‌جویی در مصرف نفت گاز است.

سامانه هوشمند سوخت

ریاحی در ادامه با اشاره به سامانه هوشمند کارت سوخت، اظهار داشت:در این زمینه هنوز هیچ چیز مشخص نیست و ما هم به عنوان نیروی اجرایی منتظر ابلاغیه هستیم اما کماکان همه چیز طبق روال سابق ادامه دارد؛ همچنین سناریوهای متفاوتی مبنی بر اینکه کارت سوخت و سامانه هر دو حذف شود یا کارت سوخت حذف شود که هردو برنامه در انتظار دستور مجلس شورای اسلامی است.

وی تصریح کرد: برای تداوم شرایط فعلی نیاز به ۴۰ میلیارد تومان سرمایه بوده و برای احیاء و نوسازی سامانه‌های موجود نیز ۸۰ تا ۹۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که در این میان حذف کارت سوخت کمترین هزینه را دارد؛ در حال حاضر نفت گاز با یارانه بسیار بالا عرضه می‌شود که باید در دوره چهار تا پنج ساله به قیمت‌های جهانی نزدیک‌تر شود اما کماکان سامانه‌ در بخش عرضه نفت گاز حذف نخواهد شد.

تدابیر ویژه اربعین

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان این‌که تعداد زائرین اربعین امسال نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد خواهد داشت، تصریح کرد: کارگروه ویژه‌ای در وزارت کشور برای اربعین تشکیل شده است که شرکت ملی پخش هم وظایفی در این کارگروه برعهده دارد؛ برهمین اساس شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی استان‌ها را به دو بخش استان‌های هدف که استان‌های مرزی هستند و استان‌های معین تقسیم کرده که استان‌های معین باید خدمات ویژه‌ای را به زائرین ارائه دهد، همچنین این شرکت سعی کرده است ذخیره‌سازی، احداث مجتمع‌های رفاهی و غیره را در استان‌های هدف و استان‌های معین فراهم کند.

آغاز فعالیت طرح برندینگ جایگاه ها سوخت از آذر ماه

محمدرضا مظلومی مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در خصوص ارائه‌ مجوز به شرکت‌های صاحب صلاحیت جهت احداث جایگاه‌های زنجیره‌ای (برند)، اظهار داشت: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و وزارت نفت در راستای ایجاد تسهیلات مطلوب‌تر برای ارائه‌ خدمات به مشتریان و اجرای رسالت قانونی در رابطه با واسپاری برخی از اختیارات به بخش خصوصی شرکت‌های صاحب صلاحیت در زمینه احداث جایگاه‌های زنجیره‌ای را شناسایی کرده که پس از انتشار فراخوان مجوز فعالیت 17 شرکت از 26 شرکتی که پرونده خود را ارسال کرده بودند، صادر شد

وی در خصوص نحوه فعالیت این شرکت ها اظهار داشت: در ابتدا سوخت رسانی به خودرو صورت می پذیرد و پس از آن در فازهای بعدی در بخش تولید فرآورده‌ها و واردات فرآورده‌ها فعالیت خواهند کرد.

مظلومی یادآور شد: آغاز این فعالیت در اصفهان و بصورت آزمایشی خواهد بود و زمینه فعالیت این شرکت‌ها در شهرهای شیراز، بندرعباس و مازندران فراهم شده اما تا پایان آذرماه فعالیت رسمی شرکت‌ صاحب صلاحیت در این زمینه آغاز خواهد شد.

مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: فعالیت این شرکت‌ها هیچ تاثیری در قیمت بنزین نداشته و حتی ممکن است قیمت بنزین کاهش یابد چراکه شرکت فعال در اصفهان درخواست تخفیف قیمت بنزین از ۱۲ شب تا شش صبح را داده است.


انتهای پیام/











برچسب ها: اقتصادی ، انرژی ، سوخت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.