سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم راه‌اندازی رشته میراث دیداری و شنیداری/ حفاظت از میراث با مشکل روبرو است

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: لازم است در ایران رشته تحصیلی تخصصی میراث دیداری و شنیداری ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛همایش حافظه جهانی به مناسبت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری با حضور سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مسعود سلطانی‌فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد. 

فرهادی با بیان اینکه میراث دیداری شنیداری شناخت گذشته را ممکن می‌سازد گفت: گنجینه‌هایی از میراث دیداری شنیداری می‌توان در موزه‌ها و در بخش‌های صوتی تصویری سازمان و نهادهای خصوصی و دولتی یافت این اسناد که غیرقابل جایگزین هستند هویت ما را تشکیل می‌دهند لازم است به وضعیت حفاظت از میراث دیداری و شنیداری توجه کنیم زیرا این میراث با تهدید مرگ خاموش و روال منابع تاریخی رو به رو هستند.

وی افزود: باید توجه کنیم که شرایط حفاظت از میراث دیداری و شنیداری در برخی مراکز با مشکل جدی روبرو است و هر نهادی به طور مستقل از این میراث حفاظت می‌کند نیاز است طرح ملی برای حفاظت از این آثار تدوین شود.

فرهادی تصریح کرد: از میان 348 اثر فرهنگی و تاریخی یونسکو بیش از 60 اثر دیداری و شنیداری است که متعلق به کشورهای دیگر غیر از ایران است و اثری از ایران تا کنون در فهرست جهانی به ثبت نرسیده است و مناسب است که در دور جدید اقدام نماید.

وی ادامه داد: کشور ما می‌تواند مجموعه اسناد دیداری و شنیداری صدا و سیما در ارتباط با روند پیروزی انقلاب اسلامی یا دفاع مقدس پیشنهاد نماید و کمیته ملی حافظ جهانی انتظار داریم تا موضوع تاسیس جایزه جهانی فردوسی که به حالت تعلیق درآمده است را مجددا پیگیری نماید این جایزه متعلق به نهادهایی است که در جهت شناسایی و حفاظت از نسخ خطی تلاش نموده‌‌اند.

وی با طرح پیشنهاد به کمیته ملی برای انتخاب یک روز به عنوان روز جهانی نسخ خطی گفت: کمیته ملی می‌تواند پیشنهادات جدیدی به یونسکو ارائه نماید و حتی لازم است در ایران رشته تحصیلی تخصصی میراث دیداری و شنیداری ایجاد شود.

در بین برنامه کلیپ‌ هایی از حافظه جهانی باغ موزه و معرفی چهار اثر ثبت ملی پخش شد و در پایان این مراسم گواهی ثبت آثار اعطا گردید به نمایندگان سازمان‌های مختلف که اثری در میراث دیداری شنیداری داشتند اعطا گردید از سازمان صدا و سیما مهندس انبارلویی برای مستند پل آزادی، جواد زنگنه برای مستند همراه با درد دل تنهایی کویر و آقای زندی برای مستند یاد و یادگار و خانم فیاضی برای مستند کودکان سرزمین گواهی ثبت آثار را دریافت کردند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.