سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمدی‌فر در دهمین قسمت از «وطندار» مطرح کرد

شرط تأهل دانشجویان افغانستانی برای دریافت گواهینامه نداریم

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: شرط تأهل دانشجویان برای دریافت گواهینامه وجود ندارد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، در ادامه سلسله برنامه‌های بررسی مشکلات مهاجرین افغانستانی شب گذشته قسمت دهم برنامه وطن دار با حضور احمد محمدی‌فر مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور روی آنتن شبکه افق رفت.

همچنین در قسمت دوم برنامه عباس شیرمحمدی مدیرکل سابق اداره اتباع استان قم به دلیل رفتار پسندیده و شایسته‌ای که در دوران مدیریت خود نسبت به مهاجران افغانستانی داشته، به گفتگو با صبرا قاسمی مجری افغانستانی برنامه وطندار نشست.

در ابتدای برنامه محمدی فر، در ارائه آماری از وضعیت حضور مهاجران افغانستانی گفت: تاکنون حدود 850 هزار نفر مهاجر افغانستانی در قالب کارت آمایش در ایران ساماندهی شدند و حدود450هزار نفر در قالب گذرنامه های خانواری ساماندهی حضور دارند. چیزی در حدود 50 هزار نفر هم بعنوان مهاجران دارای اقامت براساس گذرنامه های مجردی حضور دارند. این آمار کلی از مهاجرین افغانستانی است که به صورت قانونی در کشور حضور دارند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور در ادامه به مهاجرانی که به صورت غیر قانونی در کشور حضور دارند، اشاره کرد و گفت: برآوردهایی که داریم مابین یک تا یک و نیم میلیون نفر از مهاجران افغانستانی بصورت غیرمجاز وارد کشور شده‌اند و بصورت غیرمجاز در اینجا زندگی می کنند. این  آمار کلی است که ما از جمعیت مهاجران داریم و در قالب این شاخص ها می توانیم بیان کنیم.

او در تشریح اینکه سیاست کلی دولت در برخورد با مهاجران افغانستانی و در پاسخ به اشکال مجری مبنی بر اینکه چرا باید مهاجران افغانستانی بعد از 30 سال هنوز شرایط اقامتی موقتی داشته باشند و این اقامت دائمی نشده است، خاطرنشان کرد: شرایط کشور افغانستان شرایط ویژه ای است. این کشور مورد ستم و تعدی قدرت های خارجی واقع شده و سالهای طولانی و در حدود 4دهه است که کشور و ملت افغانستان با یک وضعیت ستم و جور کشورهای خارج از منطقه و فرا منطقه ای مواجه هستند. ما با چنین سرنوشتی برای این مردم مواجه هستیم و در حقیقت این خاص بودن شرایط از گذشته تا اکنون ادامه دارد. بحث‌هایی مثل تروریسم،جنگ و... جدی است و کشور افغانستان طی این سال‌ها با این‌ها مواجه بوده است. این کشور برای جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان یک کشور مسلمان و یک کشور همسایه مورد اهمیت است و با یک دیدگاه و نگاه ویژه ای به این کشور نگریسته شده است.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور ادامه داد: 30 سال است که به خاطر این مسائل مهاجران افغانستانی در کشور ما حضور دارند و تا جایی که توانستیم و در قالب شرایط مختلف از ایشان پذیرایی شده است، آن هم در شرایطی که خود مهاجران هم می‌دانند که کشور ما در این سالها شاهد یک جنگ طولانی، یک تحریم اقتصادی شدید، حملات تروریسم و ناامنی های مرزی و... بود و مجموعه ای از مسائل و مشکلات عظیم را خودش تحمل کرده است. با این حال تا جایی که توانستیم این موضوع باعث نشده که ما این جمعیت از یک کشور برادر را به صورت کلی برانیم.

محمدی فر با بیان اینکه هم نگاه حضرت امام(ره) به مهاجران افغانستانی یک نگاه ویژه و پدرانه بوده و هم نگاه مقام معظم رهبری گفت: رهبری معظم انقلاب بارها تاکید فرمودند که کشور افغانستان به عنوان یک کشور مسلمان و یک کشور مورد علاقه به سرنوشت آن، برای ما مهم است. بنابراین استراتژی کلی دولت این است که این جمعیت را آماده، مقتدر و باسواد کند، پایدار نگه دارد تا روزی برگردند و کشور خودشان را آباد کنند و افغانستانی آباد و سربلند داشته باشیم.

محمدی فر با بیان اینکه برای دوره ای ما با موجی از بازگشت داوطلبانه میان مهاجرینی که به صورت غیر قانونی حضور دارند، مواجه بودیم، درباره چرایی عدم اعطای تابعیت به مهاجرانی که نزدیک به 3 دهه است در ایران حضور دارند، گفت: اعطای تابعیت در ایران شرایط پیچیده ‌ای ندارد. طبق قوانینی که درباره تابعیت در جمهوری اسلامی ایران تبیین شده و اکنون جاری است، افرادی که تمایل دارند، تقاضای تابعیت می کنند و یک سیر و فرایندی برابر همان قوانین طی می‌کنند بعد از طی این قوانین و تشکیل پرونده های تابعیت، این پرونده‌ها به وزارت امور خارجه ارسال می شود.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به کمیسیون اعطای تابعیت وزارت امور خارجه گفت: این کمیسیون به عنوان مرجع صدور و تشخیص و ارزیاب برای اعطای تابعیت، روی این پرونده‌ها تصمیم گیری می‌کند.

او درباره اینکه آیا آماری در دست دارد که به چه افرادی تا کنون تابعیت ایرانی داده شده است و چرا در تمام این سال‌ها تابعیتی داده نشده است و شرایط به صورت اقامت موقت مرتب تمدید می‌شود، گفت: چون این مسأله در حوزه ی وظایف وزارت امور خارجه است، آمار دقیق آن در اختیار این وزارتخانه است. بحث های کمسیون تابعیت یا بحث هایی که در وزارت خارجه است قطعا برابر فرآیند تعریف شده وزارت خارجه پیش می‌رود که قطعا همکاران بنده در وزارت خارجه در این رابطه خیلی بهتر می توانند توجیهات لازم را بیان کنند ولی درباره آن بخشی که مربوط به وزارت کشور است ما بصورت مرتب به وظایف خود عمل کردیم.

وزارت امور خارجه تصمیم گیر نهایی در موضوع اعطای تابعیت است

محمدی فر با بیان اینکه بخشی از فرآیند تشکیل پرونده برای اعطای تابعیت در استانداری ها و وزارت کشور انجام می شود، گفت: ما بصورت مرتب بحث هایی که در قانون آمده را اجرا می‌کنیم تا شرایط برای بررسی نهایی در کمیسیون اعطای تابعیت وزارت امور خارجه مهیا شود. مسائلی مانند امتحانی که در قانون آمده تا ایران را بشناسند، بحث سوگند یادکردن و وفاداربودن به قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران که در قانون آمده و... طبق قانون و به صورت مرتب با حضور نمایندگانی از وزارت دادگستری، از قوه قضاییه، از وزارت آموزش و پرورش و ... که باید در حوزه ی امتحان باشند و در این مجالس شرکت کنند، اجرا می‌شود. پرونده ها تشکیل می شود و این پرونده ها به وزارت خارجه ارسال می شود که فرایند بعدی را طی کنند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور ادامه داد: تابعیت، اصلی است که تابع  قوانین بین المللی است و موضوعی است که تابع مقررات و روابط بین الملل است و حساسیت های ویژه  خودش را دارد و در تمام دنیا همینطور است، اینگونه نیست که در یک فرایند خیلی ساده و طبیعی این فرایند طی بشود. موضوعات متعددی مثل پیمان هایی که با دولت های متفاوت وجود دارد شرایط اعطای تابعیت را حساس تر می کند.

او در بخش دیگری از موضوع تابعیت به موضوع اعطای تابعیت به فرزندان خارجیِ مادر ایرانی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در بحث مادر ایرانی ها بنا به ماده واحده‌ای که در قانون تابعیت ایجاد شده، بنا بر این هست که اولاً باید فرزندی باشد که پدرش تابعیت افغانستان را دارد بعد هم درباره اینکه باید به سن  18برسد تا به او تابعیت داده شود، این است که فرزند خودش تصمیم بگیرد که تابعیت کجا را داشته باشد؟ قانون گذار در حقیقت در این امر تاکید داشته و این نگرانی را داشته که شایداین فرزند که به سن18 سالگی رسید اصولاً تابعیت کشور افغانستان را ترجیح بدهد تا تابعیت ایران.

محمدی فر در پاسخ به این سؤال که وقتی افرادی در کشور هستند که دو تابعیتی هستند، آیا این امکان وجود ندارد که تابعیت دومی برای این افراد لحاظ شود، گفت:
در کشور ما دو تابعیتی ممنوع است تابعیت مضاعف برای ما وجود ندارد. آن افرادی که تایعیت دوم دارند، کسانی هستند که تابعیت اول ایرانی داشتند و بعد کشور دیگری که ملاحظه‌ای برای اعطای تابعیت نداشته به آن‌ها تابعیت خود را اعطا کرده است.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور در پاسخ به این ابهام که آیا تا 18 سالگی محدودیتی برای این فرنزدان برای استفاده از امکانات پیش نمی‌آید، گفت: برای کسانیکه فرزند مادر ایرانی بوده و سن آن‌ها زیر 18سال است و اقامت قانونی دارند، شرایط برابر با فرزندان ایرانی است و می توانند مثل هر فرد ایرانی از تمام امکانات برخوردار باشد.

در ادامه این گفت‌وگو بحث به تحصیل مهاجران در مدارس ایرانی کشیده شد و محمدی فر در بیان توضیحاتی در خصوص موضوع دریافت غیرقانونی شهریه گفت: در رابطه با هزینه های تحصیلی، مصوبه ی هیات وزیران برای همین سال تحصیلی که پیش رو داریم به این صورت است که هیچ هزینه ای بابت تحصیل از هیچ فردی اعم از مادر ایرانی و غیر از آن نباید گرفته شود.

او در پاسخ به تخلفی که در استان کرمان صورت گرفته بود، گفت: در استان کرمان در رابطه با یکی از قسمت‌ها ناهماهنگی ایجاد شده بود. در برخی مدارس  یکسری هزینه های فوق برنامه ها پیرامون بحث‌های اولیای مدارس گرفته می شود که این‌ها در چارچوب  آن برنامه که از هر دانش آموز ایرانی هم برای این امور هزینه گرفته می‌شود، تعریف شده بود که باز هم به آن‌ها تذکر داده شد. تا برای این دوستان یک فرآیند معمولی تر و طبیعی تری را انجام دهند. بنده تاکید می کنم: هیچ مدرسه ای بابت تحصیل و بابت شهریه هیچ هزینه ای قطعاً نخواهد گرفت و مواردی که تا به الان پیش آمده سوتفاهم بوده است و قطع به یقین بحث هزینه شهریه نبوده و آموزش و پرورش قطعاً با حساسیت این موضوع را دنبال می‌کند.

مادام تحصیل فرزندان، والدین به علت نداشتن مدرک رد مرز نمی شوند

او در پاسخ به اینکه اگر موارد دیگری از تخلف بود و این بار رسانه‌ای نشد، خانواده‌ها چطور می‌توانند پیگیری کنند، گفت: خانواده‌های مهاجران می توانند برای شکایت از دریافت شهریه به اداره آموزش و پرورش  استان و اداره اتباع استان مراجعه کنند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحصیل دانش آموزان مهاجر افغانستانی ولو آنانی که به صورت غیر قانونی در کشور حضور دارند، گفت: بعد از دستور ایشان، در سال گذشته 480 هزار نفر از مهاجران قانونی و غیر قانونی در مدارس ثثبت نام شدند و امسال 52 هزار نفر از فرزندان اتباع افغانستانی که بصورت غیرمجاز وارد کشور شدند هم مجدداً ثبت نام شدند و در حال تحصیل هستند.

او در پاسخ به نگرانی برخی خانواده‌هایی که به صورت غیر قانونی در کشور حضور دارند، در هنگام ثبت نام و احتمال رد مرز گفت: در زمان تحصیل فرزندان با خانواده‌های بی مدرک هیچگونه برخوردی نخواهد شد و مادامی که فرزند مشغول به تحصیل است، رد مرز نمی‌شوند. فرزندان در تمام مقاطع تحصیلی تعیین سطح تحصیلات می شوند و مانند بقیه دانش آموزان سر کلاس می روند و از امکانات آموزشی برخوردار می‌شوند و تأکید می‌کنم که مادر و پدرشان به علت نداشتن مدرک  رد مرز نمی شوند.

تخلفات را گزارش کنند تا برخورد شود

محمدی فر در ادامه خاطرنشان کرد اگر برخوردهایی با این خانواده ها صورت گرفته در میان این جمعیت یک و نیم میلیون نفری که بصورت مجاز حضور دارند و یک و نیم میلیون نفری که به صورت غیرمجاز حضور دارند و بعضاً مورد برد رسانه ای قرار می گیرند، استثنا است و عزم ما بر این است که این برخوردها در همین مقدار هم صورت نگیرد.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور ادامه داد: علی رغم همه خدماتی که جمهوری اسلامی ایران ارائه می دهد از آنجایی که دشمنان منتظرند فضاسازی کنند یک حرکت کوچک را بزرگ می کنند در حالیکه سیاست نظام حفظ کرامت مهاجرین و پناهندگان است و حتی غیرمجازها که وقتی دستگیر می شوند و به اردوگاه برده می شود در نهایت احترام باید با آن‌ها رفتار شود تا زمانیکه شخص از مرز خارج می شود از لحاظ غذایی و بهداشتی تحت کنترل هستند که یک وقت آسیبی وارد نشود. اگر در مقطعی که در حال اخراج است نیاز به درمان پزشکی دارند، قطعا فرآند رد مرز قطع خواهد شد و تحت درمان پزشکی قرار خواهندگرفت و اگر در جایی کسی بخواهد غیر از این رفتار کند قطعاً نظام با فرد خاطی برخورد خواهد کرد. سیاست نظام بر حفظ کرامت، احترام، ارزش گذاری و ارزش‌های اسلامی است و همین اصول به ما می گوید که باید اینطور برخورد کنیم.

شرط تأهل دانشجویان برای دریافت گواهینامه وجود ندارد

محمدی فر در ادامه در خصوص بحث گواهینامه و لزوم دارا بودن گذرنامه برای دریافت گواهینامه گفت: مهاجران از همه خدمات برخوردار هستند و این خدمات بیشتر هم می‌شود اما صرفاً آن بحث گواهینامه  یک مقدار باعث سوءتفاهم شده که نیازمند تغییر وضعیت از کارت اقامت به اقامت گذرنامه ای است. هر چند تغییر وضعیت برای مهاجران اجباری نیست اما کسی که تغییر وضعیت می دهد علاوه بر اقامت از خدمات بیشتری برخوردار می‌شود که یکی از آن‌ها گواهینامه است.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور به اختلاف جزئی میان نیروی انتظامی و وزارت کشور در خصوص بحث گواهینامه براساس کارت یا گذرنامه اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی برای اعطای گواهینامه نیاز دارد که با قوانین بین المللی پیش برود و چنانچه به سبب حادثه ای نیازمند پیگیری های حقوقی بود باید براساس اطعات هویتی که در اختیار دارد، به سراغ افراد برود. برای این منظور اگر یکسری فرایندهای قانونی در بحث اقامت براساس گذرنامه را طی کنند، متقاضیان می‌توانند با ثبت اطلاعات در سامانه پلیس از دریافت گواهینامه برخوردار شوند.

او تأکید کرد که نیروی انتظامی تمایل دارد در چارچوب کارکردهای خودش مهاجران را سازماندهی کند و بر این اساس برای اعطای گواهینامه همکاری خواهد کرد و در این زمینه میان وزارت کشور با نیروی انتظامی هماهنگی کامل به وجود آمده است. نیروی انتظامی یک بانک هویتی از این افراد دارد این بانک هویت خدمات متفاوتی برای ارائه از جمله گواهینامه دارد و هنگامی که افراد را در چارچوب فرآیند قانونی و ضوابط و مقرراتی که تعریف شده ثبت اطلاعات شوند، از این خدمات بهره‌مند می‌شوند.

توافق با عراق برای حضور مهاجران در راهپیمایی اربعین

محمدی فر در پاسخ به چرایی وجود شرط تأهل برای دانشجویان برای دریافت گواهینامه تأکید کرد که دیگر چنین شرطی وجود ندارد و از آنجایی که اقامت دانشجویان به صورت پاسپورتی است می توانند برای طی مراحل دریافت گواهینامه اقدام کنند.  دانشجوها با ویزای دانشجویی که مورد قبول وزارت علوم، تحقیقات وفناوری است و می توانند بنابر آن ضوابط هم تحصیل کنند، هم اقامت داشته باشند، قطع یقین با ضابطه اش می توانند گواهینامه دریافت کنند لیکن من چیزی درباره شرط تأهل نشنیدم و اگر اشکالی هست برطرف شده و دوستان می توانند به نیروی انتظامی یا استانداری منطقه مراجعه کنند.

او با اشاره به یک نگرانی میان مهاجران که در صورت پاسپورتی شدن نگران وضعیت اقامتی خود و عدم تمدید آن هستند، با بیان اینکه هیچ تغییری در شرایط اقامتی افراد ایجاد نخواهد شد، گفت: درباره افرادی که به صورت غیر قانونی هم حضور دارند، توصیه ما این است که برای حضور قانونی اقدام کنند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور در ادامه بحث‌های مطروح در برنامه این هفته وطندار به موضوع مشکلات اعزام مهاجران به سفر عتبات عالیات در ایام زیارت اربعین اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته دارندگان کارت آمایش امکان حضور در مراسم اربعین برایشان فراهم نبود اما امسال در بحث اربعین هماهنگی هاو ساز و کارهای بین دستگاهی و برون دستگاهی شده و تلاش شده است که امکان رفتن دارندگان کارت آمایش به عراق فراهم شود.

محمدی فر در ادامه بحث در پاسخ به این موضوع که با توجه به آمار رد مرز روزانه و ورود قاچاقی به داخل کشور که به نوعی یک کار یا سیاست پر هزینه باطل تصور می‌شود و مواجهه با مهاجران نیازمند سیاست دیگری است و باید در این باره بازنگری صورت گیرد تا این افراد به حضور قانونی در کشور تمایل پیدا کنند، گفت: اگر نظام بخواهد بر اساس مُرّ قانون برخورد کند، مهاجران نباید رد مرز شوند و باید کسانی که به صورت غیرقانونی وارد می شوند را بین یک تا سه سال در زندان برابر قانون نگهداری کند. حتی قانون افغانستان برای این موضوع شش سال زندانی در نظر گرفته است یعنی اگر کسی بطور غیرمجاز وارد خاک افغانستان بشود شش سال باید در زندان باشد. کسی اگر بطور غیرقانونی وارد کشور ما بشود بین یک تا سه سال زندانی دارد بنابراین اگر برخوردهایی که دارد انجام می شود را مقایسه کنیم با قانونی که داریم، سعی کردیم این فرایند را به نحو دیگری اجرا کنیم تا شرایط سخت تر از این نشود.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور درباره پرسشی در خصوص ثبت سند و استملاک اتباع خارجی گفت: قانون در این بخش یک چارچوب و ضوابطی را تعریف کرده که یک فرد خارجی در چه چارچوبی می تواند مالکیت داشته باشدو گفته شده که برای او در چه جاهایی، قانون محدودیت ایجاد کرده است و ما طبق آنچه در قانون آمده عمل خواهیم کرد. افراد می توانند با مراجعه به دفاتر اسناد ما اگر در چارچوب قوانین باشد، اموال خود مثلاً اتومبیل و... را می‌توانند به نام بزنند اما در خصوص  زمین استثنایی هست که طبق قانون بین المللی اگر زمینی به نام فردی در اینجا ثبت شود معادل آن باید در کشور او زمینی در اختیار ایران قرار گیرد و محدودیت به این دلیل است که البته این موضوع هم در بعضی نقاط کشور مثلاً برای افرادی که بالاتر از یک عددی در کشور سرمایه‌گذاری اقتصادی می‌کنند استثناء قائل شده و امتیازی برای ایشان در نظر گرفته است و می توانند زمینی مثلاً در مشهد بنام خود ثبت کنند.

رایزنی برای تسهیل رفت‌وآمد مهاجران افغانستانی با کارت پناهندگی میان ایران و افغانستان

در ادامه برنامه مهمانان حاضر در استودیو سؤالات و انتقاداتی در موضوعات مختلف طرح کردند که با پاسخ‌های محمدی فر روبرو شد. دوری دفاتر کفالت مهاجرین با محل زندگی شان، عدم امکان دریافت کارت آمایش برای فرزندانی که تنها یکی از والدین کارت آمایش دارند، عدم تمدید گواهینامه در دو سال اخیر، عدم رعایت احترام و حقوق انسانی از ناحیه مسئولان در مواجهه با مهاجران، امکان حضور دانشجویان در ایران پس از پایان تحصیلات، عدم وجود وحدت رویه در مواجهه با مهاجران در نقاط مختلف کشور بخشی از موضوعاتی بود که طرح شد.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور در پایخ به این پرسش‌ها به موضع مهمی اشاره کرد و وعده کرد که طبق صحبت های صورت گرفته در آینده نزدیک شرایطی فراهم خواهد شد که مهاجران افغانستانی ها دارای کارت آمایش این امکان را داشته باشند که بتوانند آزادانه میان ایران و افغانستان تردد کنند تا بتوانند شرایط ابتدایی زندگی در این کشور را برای خود و خانواده‌هایشان فراهم آورند و همچنین ارتباطی با بستگان خود ایجاد کنند.

او خاطرنشان ساخت: طبق قوانین بین المللی در صورت بازگشت یک مهاجر به وطن خود، کارت پناهندگی او باطل خواهد شد اما رایزنی‌ها میان ایران و افغانستان در حال شکل دادن به یک توافق است که برنامه ریزی صورت گیرد تا امکان رفت و آمد آسان شود و کارت هایشان لغو نشود.

محمدی فر تأکید کرد که در بحث دفاتر کفالت حق با مهاجران است و قرار بر این است که هر منطقه ای دفتر خودش را داشته باشد و ان شاءالله همین امسال این مشکل حل خواهد شد. همچنین در خصوص بحث فرزندان بدون کارت آمایش، امسال تمهیدی در نظر گرفته شده است که این بچه ها و خانواده‌ها می‌توانند صاحب کارت شوند. اگر پدر یا مادری کارت آمایش دارند برای فرزندان شان اقدام کنند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور بر وجود بد رفتاری در مواجهه با مهاجران از جانب برخی افراد صحه گذاشت و گفت: بله ممکن است چنین مواردی باشد و من این موضوع را رد نمی کنم ولی اینکه بگوییم عمومیت دارد، قطعا اینگونه نیست. هر چند که همین موارد هم نباید باشد و اینکه عزم سیستم در برخورد با این مسائل جدی است. اگر انتقادی بود منتقل شود، برخورد می‌کنیم.

محمدی فر با بیان اینکه بحث تحصیل دانش آموزی ولو غیر قانونی‌ها که گفته شد تا پایان تحصیل منعی برای بودن درون کشور درباره شان وجود ندارد با تحصیلات دانشگاهی تفاوت دارد، گفت: تحصیل ابتدایی حق هر انسانی هست و متعاقبا در تحصیلات سطح بالا شرایط فرق می کند و اساساً دانشجویان در مقاطع بالاتر درس می‌خوانند تا بتوانند خدمتی به کشور خود بکنند و بنای ما هم این است که در این مسیر حمایت هایی شکل دهیم تا افغانستان ساخته شود به همین دلیل تلاش بر این است که درباره نوع انتقال این عزیزان به افغانستان اقداماتی برای تسهیل امور صورت گیرد.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین خارجی وزارت کشور در انتهای بحث‌های خود به موضوع هزینه‌های تقبل کرده جمهوری اسلامی برای تحصیل مهاجران اشاره کرد و گفت: این را عرض کنم که در بخش دانش آموزی سرانه هر دانش آموز چه ایرانی چه افغانستانی به صورت برابر و حدود دومیلیون تومان در نظر گرفته شده است که حدود600دلار می شود. در سال جاری حدود430هزار دانش آموز مشغول به تحصیل هستند که هزینه آن چیزی حدود 250 میلیون دلار برای این تعداد دانش آموز می‌شود. کل کمکهای بین المللی یک میلیون دلار است و بد نیست که هزینه‌ای که جمهوری اسلامی تقبل کرده با این یک میلیون دلار مورد مقایسه قرار گیرد.

با صحبت مجری برنامه بعد از این صحبت محمدی فر مبنی بر اینکه کسی منکر این خدمات نیست و مهاجران هم این موضوع را تأیید می‌کنند و بارها تشکر هم کرده‌اند اما گاهی اوقات یک برخورد بد تمامی این مسائل را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد و چه بهتر که در تمامی حوزه ها دقت نظر لازم صورت گیرد، بخش اول برنامه این هفته وطندار پایان یافت و صبرا قاسمی، مجری افغانستانی وطندار در بخش دوم برنامه به سراغ شیرمحمدی مدیر سابق اداره اتباع استان قم رفت که به عنوان یک مدیر محبوب افغانستانی ها مهمان این هفته وطندار شده بود.

وطندار شنبه هر هفته ساعت 20:30 از شبکه افق پخش می‌شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
لیلی
۰۹:۰۶ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
من شنیدم ب خانمها با پاسپورت دانشجویی گواهینامه میدن درسته؟؟؟
روح اله حیدری
۱۰:۵۰ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
بنده هم دیروز در تاریخ۱۲ مرداد به امور کنسولی دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه اصفهان برای معرفی نامه‌مراجعه کردم گفتن یا متاهل باشین یا پدر یا مادر بیماری خاص داشته باشه و یا تحت پوشش بهزیستی باشین

حرفی ندارم..
ناشناس
۲۱:۱۱ ۱۷ تير ۱۳۹۸
همش الکیه من ۳۰۰ بار رفتم میگه برو زن بگیر اخه تو این دوره با این خرجا کی زن میتونه بگیره
جلال
۲۱:۵۰ ۲۲ بهمن ۱۳۹۷
باید به کجا مراجعه کرد
حسن
۲۲:۰۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
بخدا قسم امروز ۹۷.۸.۳۰هستش من پاهام کنده شد به اداره گزرنامه رفتم نمیدن داداش میگن برداشته شده
حسن
۲۲:۰۵ ۳۰ آبان ۱۳۹۷
بخدا قسم امروز ۹۷.۸.۳۰هستش من پاهام کنده شد به اداره گزرنامه رفتم نمیدن داداش میگن برداشته شده
Zahra
۱۲:۵۷ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
هنوزم شرط تاهل برای دانشجویان پابرجاست و به دانشجویان مجرد گواهینامه نمیدن
هادی
۰۰:۰۱ ۲۹ بهمن ۱۳۹۶
خدامیدونه کی بخت مابازمیشه خواهشا رسیدگی کنین
احسان مجیدی
۲۲:۴۴ ۱۷ مرداد ۱۳۹۶
من میخواهم پاسپورت دانش آموزی بگیرم ولی من هنوز کلاس هشتم هستم آیا به من گذرنامه دانش آموزی میدهد
Mina
۲۰:۵۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
سلام من برای گواهینامه اقدام کردم گفتن باید تعهد محضری بیاری هر دفتر خونه ای رفتم میگن نمیدونیم چیه شما ی نمونه متنشو ندارین بذارین ببینم چی هست اصلا
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۷ مرداد ۱۳۹۶
نمی دن
ناشناس
۱۸:۱۰ ۰۷ مرداد ۱۳۹۶
نمی دن
سیتا
۱۰:۴۶ ۱۸ تير ۱۳۹۶
پیگیری کنید ینی چی شرط متاهل بودن من الان برم ماشین بخرم بزنم به یکی شما جواب میدید لطفا رسیدگی شود
محسن افضلی
۰۸:۱۴ ۰۸ تير ۱۳۹۶
تأهل ، هنوز شرط است
مجرد و گواهی ،پرت است.
قم 4/96
لطفا پیگیری کنید
محمد
۰۹:۱۱ ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
سلام، تا حالا که من هفته ای یه بار میرم پلیس مهاجرت، هنوز میگن باید متاهل باشی تا بتونیم گواهینامه بدیم، بنده توو یزد زندگی میکنم. نمیدونم شاید شهر های دیگه اینجوری نباشن. به مجرد گواهینامه نمیدن،
سید محمد حسینی
۱۰:۱۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
با سلام.
دانشجوی ترم چهار برق در استان مرکزی هستم.
برای اخذ درخواست گواهینامه از دلیجان به اراک آمده و اقدام کرده ام،جوابی که به من داده اند این بوده: ما هر کدام از درخواست های اخذ گواهینامه دانشجویی به تهران فرستاده یم را بدون تایید فرستاده اند.
لفطا رسیدگی کنید
مهدی
۱۹:۲۴ ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
والا من که اقدام کردم برای گواهینامه بهم ندادن گفتن هر وقت متاهل شدی بیا
موسی موسوی
۰۹:۴۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۵
همه اینا دروغه شرط تاهل دانشجو ها هنوزم هست برای گواهینامه
رضا
۲۰:۰۹ ۱۶ بهمن ۱۳۹۵
متاسفانه هنوز این شرط پابرجاست !
و فقط و فقط به کسانی که متاهل هستند گواهی نامه میدن !