وی به روابط خوب صنعت نفت ایران با شرکت دولتی نفت مالزی (پتروناس) پیش از اعمال تحریمها اشاره کرد و یادآور شد: این شرکت در سال 76 در کنار شرکت فرانسوی توتال در توسعه فازهای 2 و 3 پارس جنوبی حضور داشت و این پروژه به خوبی اجرا شد.
شرکت پتروناس از معدود شرکتهای نفت و گاز جهان است که با توجه به سالهای اندک فعالیت در صنایع نفت و گاز، هماکنون دارای فعالیت و تیمهای عملیاتی در هر دو بخش صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت نفت است.
وزیر نفت با بیان این که شرکتهای کوچک مالزی نیز خواهان سرمایه گذاری در ایران هستند، تصریح کرد: البته این شرکتها باید دارای توانایی مالی باشند و این توانایی را به ما اثبات کنند.
زنگنه گفت: این شرکتها باید طوری در طرحها فعالیت کنند که بازپرداخت اصل و فرع سرمایه گذاری آنها از محل بخشی از تولید میدان باشد.
وی درباره خرید نفتخام و فرآورده نفتی مالزی از ایران نیز اظهار کرد: این موضوع نیز در دیدار امروز مطرح شد و به آنها پیشنهاد دادیم برای آغاز همکاری و سپس گسترش آن بهتر است از کارهای بازرگانی و کوتاه مدت آغاز کنیم.
به گفته وزیر نفت، قرار شد مطالعه و مذاکرات بیشتر میان شرکتهای 2 کشور انجام شد.
مصطفی محمد، وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی حدود 2 هفته پس از سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری به کوالالامپور برای گسترش روابط با ایران وارد تهران شد.
وی که ریاست کمیسیون مشترک اقتصادی مالزی و ایران را نیز برعهده دارد قرار است امروز در همایشی در اتاق بازرگانی شرکت کند، در این همایش، ضرورت توسعه روابط بازرگانی و همکاریهای اقتصادی میان بخشهای خصـوصی ایران و مالزی و بهره برداری از ظرفیتهای موجود بررسی می شود.
مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالالامپور است، سازمانهای دولتی و وزارتخانههای این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور واقع است.
مهمترین
همکاریهای نفتی شرکت ملی نفت ایران و مالزی در دوران پیش از اعمال
تحریمها به فروش و صادرات نفت خام باز میشود به طوری که ایران به طور
میانگین روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت به این کشور صادر کرده است.
انتهای پیام/