به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ دکتر مهدی ایاز پزشک جراح بیمارستان سوانح سوختگی شیراز گفت: تاول به معنای جدا شدن لایه رویی پوست از لایه زیرین آن و جمع شدن مایع در بین این دو لایه تاول (BULA) است که به صورت کیسه ای پر از آب نمایان می شود.
او ادامه داد: گرمای شدید حاصل از آتش، بخار آب، روغن های داغ، الکتریسته، مواد شیمیایی، اسیدها و آب جوش به زخم شدن قسمتی از بدن منجر می شود که با تاول همراه است.
دکتر ایاز افزود: در اثر سوختگى ممكن است در مدت چند دقیقه یا چند ساعت تاول بوجود آید و اندازه آن رفته رفته كمى افزایش یابد؛ تاول دارای سرم بدن و مقدار زیادى پروتئین است؛ وجود تاول دلیلی برای سوختگى سطحى است؛ اگرچه ممكن است به ندرت در سوختگی هاى عمیق هم مشاهده شود.
این پزشک جراح با بیان اینکه در صورت مراقبت درست، سوختگی هاى سطحى كمتر از سه هفته بدون تشكیل بافت اضافه(اسكار) بهبود مى یابد، اضافه کرد: پرسشی كه همیشه مطرح مى شود، این است كه "در صورت تشكیل تاول چه اقدامى باید انجام داد؟"
او ادامه داد: تاول هاى كوچك که حدود دو سانتیمتر یا كمى كمتر از یك بند انگشت فرد بزرگسال با قد متوسط هستند را بهتر است دست نخورده باقى گذاشت، چون مایع داخل تاول تا زمانى كه باز نشده باشد، استریل است و پوشش مناسبى براى زخم به حساب مى آید.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: تاول هاى كوچك در مدت چهار تا پنج روز ممكن است جذب شوند و در صورت جذب نشدن بعد از این مدت، بهتر است براى معاینه نهایى و مشاهده وضعیت زخم و تخلیه مایع تاول كه ممكن است عفونى شوند، تاول را به طور كامل جدا كرده، در حالت معمول در این مدت، زخم بهبودى قابل توجه پیدا كرده و درد آن از بین رفته است.
دکتر ایاز گفت: به نظر مى رسد اقدام درست بر اساس معاینه باشد و بر این اساس بهتر است تاول هاى بالاى دو سانتیمتر و تاول هایى كه اختلال در حركات مفاصل ایجاد مى كنند یا در محل هاى زیر فشار مانند كف دست یا پا هستند و یا خود به خود ممكن است بتركند، تخلیه شوند و پوست روى آنها تا چند روز دست نخورده باقی بماند؛ همچنین تاولى كه بر روى زانوى كودكی هفت ماهه است كه بر روی كف دست ها و زانو حركت مى كند، بهتر است در هر اندازه اى كه باشد تخلیه شود.
او اضافه کرد: در مواردی كه تاول بزرگتر از دو سانتیمتر باشد، احتمال تركیدن خود به خود تاول زیاد است، از این رو براى استفاده از پوست یك دست روى تاول به عنوان پانسمان زخم، بهتر است از همان ابتدا مایع تاول را خارج كرد؛ براى این منظور با ایجاد شكافی كوچك در شرایط استریل و در كنار تاول، مایع درون آن را به آرامى خارج کرده و پوست تاول را به عنوان پانسمان موقت به مدت چهار تا پنج روز به روى زخم باقى مى گذاریم، با سر سوزن سرنگ استریل هم می توان این كار را انجام داد، اما به علت غلیظ بودن مایع تاول ممكن است با این روش نتوان به خوبى آن را تخلیه كرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص دلیل نگهداشتن پوست تاول، گفت: در روزهاى نخست كه زخم تازه تر است، بهترین پوشش براى زخم، پوست فرد محسوب می شود.
دکتر ایاز یادآور شد: برای تاول هاى كوچك، پس از چهار تا پنج روز باید براى معاینه زخم و شستشوى بهتر زیر آن، پوست روى تاول را برداشت؛ در صورت سطحى بودن زخم زیر پوست تاول، علاوه بر شستشو و استفاده از پمادهاى چرب كننده و خنثى كه ترمیم زخم را به عقب نمى اندازند، پانسمان هم باید انجام شود.
او تاکید کرد: تشخیص عمق زخم سوختگى و شیوه درمان آن باید با نظر پزشك باشد.
انتهای پیام/ن
دکتر یک دختر ۴ ساله دارم که ده روز است که روی دست هایش اثر گزیدگی است ولی به دکتر مراجعه کردم و پماد و شربت دادند بهتر شده ولی یکی از آن گزیدگی ها روی نرمی کف دست می باشد که تاول بزرگی شده ،و رنگش به تیرگی رفته آیا می توانم با سوزن سوراخ کنم یا خطر دارد
هنوز میسوزه. بعد انداختم تو یخ. و بازم میسوخت بعد خمیردندون زدم باز میسوخت. بعد دیم دردش تموم نمیشه من خونه دوستم بودم که همچین اتفاقی رخ داد. بعددیم که وقتی بهش خون نمیرسه درد نداره بعد با 1 کشم بستمش. بعد از نیمساعت. باند زدم بهش این مال دیروز بودو الان خیلی بهترم. ولی ازمن به شما نصیحت نتر کونیدش