فریده طاهری متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره واریس بارداری گفت: واریس پدیدهای شایع در بارداری است که افزایش حجم خون در بارداری و فشار رحم باردار بر عروق لگن و شکم مانع برگشت خون از رگهای پا به قلب میشود و این عدم بازگشت خون و تجمع آن در اندام تحتانی احتمال خطر واریس پا را در بارداری افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: گشاد شدن عروق به دلیل وجود هورمون پروژسترون در خون و اضافه وزن از عوامل مستعد کننده واریس به شمار می رود و حدود یک سوم خانمهای باردار ممکن است دچار واریس خفیف یا شدید شوند.
طاهری ادامه داد: واریس بارداری همانند خطوط کششی پوست بیشتر زمینه ارثی دارد و در سه ماهه سوم بروز میکند که ممکن است با درد و خارش همراه باشد.
این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: لازم به ذکر است که واریس بارداری چند ماه پس از تولد نوزاد از بین میرود هرچند در بارداریهای بعدی مجددا عود خواهد کرد.
وی درباره پیشگیری از بروز واریس در مادران باردار گفت: مادران باردار برای پیشگیری بهتر است از ایستادن طولانی مدت یا نشستن در حالتی که پاها آویزان یا یک پا بر روی پای دیگر قرار دارد، خودداری کنند و روزانه در حدود دو تا سه بار دراز کشیده و پاها را بالاتر از سطح بدن قرار دهند.
طاهری ادامه داد: حتما باید در برنامه روزانه مادران باردار پیادهروی و ورزشهای هوازی گنجانده شود.
این متخصص زنان و زایمان بیان داشت: بهتر است زنان باردار قبل از برخواستن از بستر جورابهای ضدواریس بپوشند زیرا اگر در عروق واریسی خونی لخت شود ایجاد درد کرده و زن ب اردار حتما باید به پزشک مر اجعه نماید.
وی توصیه کرد: بهتر است ماردان باردار از نیمه بارداری خود به پهلوی چپ خوابیده و از کفشهای پاشنه کوتاه استفاده کنند.
انتهای پیام/