به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، از
قزوین ؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: در جلسه کمیته تخصصی ثبت میراث طبیعی کشور ، جنگل بلوط حسین آباد در طارم سفلی و درختان گردوی کهنسال روستای یارود الموت به ثبت رسید.
حضرتی ها افزود: با ثبت این دو اثر تعداد آثار طبیعی ثبتی استان قزوین به ۷ عدد افزایش یافت.
به گفته ی حضرتی ها ، جنگل بلوط حسین آباد ذخیره گاه منحصر به فردی از درختان بلوط در استان به شمار میرود که به عنوان تنها محدوده بلوط در سطح استان است .
وی افزود: دو درخت گردوی کهنسال روستای یارود الموت هم به لحاظ تاج پوشش، در دنیا کم نظیر هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی همچنین با تاکید بر ارزش بالای ژنتیکی این آثار گفت: ثبت این آثار منحصربه فرد طبیعی، ضمن پاسداری از این گونههای خاص به تولید و افزایش آنها در مناطق مختلف منجر می شود و با استفاده از ارزش بالای ژنتیکی آنها میتوان فضاهای سبز در استان ایجاد کرد.
وی افزود: استان قزوین به دلیل برخورداری از موقعیت ویژه جغرافیایی و اقلیم و آب و هوای متنوع، دارای ظرفیت بالایی به لحاظ تنوع و تعدد گونههای خاص گیاهی در مناطق مختلف است که میتوان با شناسایی گونههای کمیاب و کهنسال و ثبت آنها در فهرست آثار طبیعی کشور از قابلیت گردشگری این آثار برای جذب گردشگران و معرفی به علاقمندان استفاده کرد.
علاوه بر دو اثر یاد شده، آثار طبیعی دیگری نظیر دریاچه اوان در سال ۸۹ با شماره ثبت ۸۹، چنار خونبار زرآباد در سال ۹۰ با شماره ثبت ۱۲۷، درخت کهنسال ارس روستای لطر الموت در سال ۹۳ با شماره ثبت ۲۰۶، درخت کهنسال چنار سیردان در تارم سفلی در سال ۹۳ با شماره ثبت ۲۰۷ و درخت گردوی کهنسال روستای زواردشت الموت در سال ۹۳ با شماره ثبت ۲۰۸، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدهاند.
مدیر کل میراث فرهنگی همچنین از روستاییان خواست : در صورت شناسایی آثار تاریخی، طبیعی، فرهنگی می توانند با مراجعه به اداره کل میراث فرهنگی و با معرفی آنها ، مراحل مستند نگاری و آماده سازی برای ثبت آنها انجام شود.
انتهای پیام/