سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از چه نوع سفره‌ای استفاده کنیم که بهداشتی‌تر باشد؟

سفره، میان خانواده‌های ایرانی یکی از ملزومات پرمصرفی است که چون روزانه و به دفعات استفاده می‌شود باید به بهداشت آن رسیدگی شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان سفره جنس‌های مختلف حصیری، پارچه‌ای، پلاستیکی و انواع نایلونی یکبار مصرف دارد که انواع پلاستیکی آن به دلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی از کف زمین در اولویت قرار دارد که البته باید هنگام خرید، استفاده و نگهداری از آن نکاتی را رعایت کرد.

هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را که از مواد نو تهیه شده یعنی فاقد بوی نامطبوع و ذرات ریز پراکنده سیاه‌رنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید.

از خرید سفره‏ های پشت کرک‏دار که گرد و خاک و آلودگی کف زمین را به خود می‌گیرد، انواعی که نقوش برجسته داشته و آلودگی‌ها را در خود نگه می‌دارد و سفره‌هایی که پشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است خودداری کنید.

پس از خوردن غذا سطح سفره را با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی که سطح سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنید. در صورتی که سفره بواسطه مواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شده باشد باید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید و در آفتاب خشک کنید.

برخی افراد سفره را به صورت لوله‌ای تا می‌کنند. با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده‏ با سطح داخلی تماس پیدا کرده و آلوده می‌شود. باید ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید.

سفره یکبار مصرف، خوب و بد دارد

استفاده از سفره‌های نایلونی یکبار مصرف برای مراسم مهمانی و پیک‌نیک گزینه مناسبی است.

سفره‌های یکبار مصرف موجود در بازار دو نوع تک‌لایه از جنس پلی‌اتیلن و دولایه از جنس پلی‌اتیلن و کاغذ هستند که اگر دارای نام و نشان کارخانه تولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند معمولا برای سلامت آسیب‌زا نخواهند بود.

اما باید بدانیدآن دسته از سفره‌هایی که مرکب نقوش سطح آن به آسانی و با سایش دست جدا و دست را رنگی می‌کند می‌تواند براحتی به مواد غذایی نیز انتقال یافته و بخصوص در تماس با نان داغ به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن سریع‌تر شروع به فعل و انفعالات مضر شیمیایی کند.

مرکب چاپ سفره‌های یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند که در صورت تجمیع درازمدت در بدن می‌توانند باعث بروز بیماری‌ها و مشکلات عدیده‌ای در مصرف‌کننده شود.

اما آیا می‌توان برای حمل نان از سفره‌های یکبار مصرف سفیدرنگ که بدون نقش و نگار رنگی باشد استفاده کرد؟ به گفته صاحب‌نظران، برای تولید سفره‌های یکبار مصرف، کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبار مصرف تولید می‌شود که کربنات آن می‌تواند به بروز مشکلاتی در معده منجر شده و عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر داشته باشد.

در نتیجه بهتر است از سفره‌های یکبار مصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنید و برای حمل نان از سفره‌هایی که لایه محافظ پارچه‌ای دارند استفاده کنید.

منبع: جام جم

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.