به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل محیط زیست خوزستان افزود: در شهریورماه مقدار زیادی در اراضی دشت آزادگان برنج کاری شده است، اگر قرار است آب را برای هورالعظیم اختصاص دهیم، باید مدیریت الگوی کشت و مدیریت برداشت غیرمجاز آب نیز همزمان توسط وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد.
وی ادامه داد: پس از پیگیریهای ویژه سازمان حفاظت محیط زیست در پاییز سال ۹۲ به فاصله سه ماه از تشکیل دولت، با پیگیریهای حقوقی و قضایی در استان و ستادی در مرکز که جلسات آن توسط ریاست سازمان محیط زیست تشکیل شد، تعداد ۵ دریچه از دریچه های مسدود شده در دولت قبل برای عملیات نفتی، در حد فاصل حوضچه های شماره ۲ و ۳ در تالاب هورالعظیم باز گشایی و آبگیری حوضچه شماره ۳ که از سال ۸۹ خشک شده بود، آغاز شد.
لاهیجان زاده تصریح کرد: روند آب گیری در سال آبی ۹۴-۹۵ به اوج خود رسید و ۷۵ دریچه موجود بازگشایی و مجموعاً ۱.۱ میلیارد متر مکعب آب از طریق رودخانه کرخه وارد هورالعظیم شد به گونه ای که در خرداد ۹۵ حدود ۶۳ درصد از مساحت تالاب آبگیری شد.
وی بیان داشت: برخلاف برخی شایعات، در ماههای اخیر محدودیتی از سوی وزارت نفت برای رهاسازی آب ایجاد نشده و در صورت مشاهده به طور قطع اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با آن برخورد خواهد کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطر نشان کرد: تنها چالشی که داشته ایم در شهریور مقدار زیادی برنج کاری در دشت آزادگان انجام شد که حجمی از آب تالاب را از طریق پمپهای غیرمجاز صرف این کار کرد. اگر قرار است آب را برای هورالعظیم اختصاص دهیم، باید مدیریت الگوی کشت و مدیریت برداشت غیرمجاز آب نیز همزمان توسط وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد.
به گفته لاهیجان زاده همین برداشت بیرویه، آب ورودی به تالاب را کاهش داد و سبب شد که مرگ و میر ماهیها برای چند روز رخ دهد. البته بلافاصله رهاسازی انجام شد و ۵۰ متر مکعب آب برثانیه نیز اضافه شد تا این مشکل تا حدی جبران شود.
انتهای پیام/م