سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه های بهداشتی جامعه دامپزشکان برای ذبح دام در ایام محرم/ هشدار نسبت به احتمال شیوع بیماری کریمه گنگو

رییس جامعه دامپزشکان ایران با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های دامی از احتمال ابتلا به تب خون ریزی دهنده از دام به سوگواران در ایام ماه محرم خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیام محبی رییس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان ایران در نشست خبری این نهاد که هم اکنون در محل سالن اجلاس جامعه دامپزشکان کشور در حال برگزاری است با اشاره به ضرورت رعایت بهداشت ذبح در ایام سوگواری ماه محرم، گفت: خون دام ذبح شده با ایجاد الودگی محیطی و عدم رعایت بهداشت همچون تماس مستقیم با خون دام قربانی و نظایر آن، احتمال انتقال بیماری مهلک تب خونریزی دهنده (کریمه) را با خود به همراه می آورد، موضوعی که حضور ناظران سازمان دامپزشکی یا بهره مندی از دانش علمی دامپزشکان را در چنین مواردی پر رنگ تر می کند. 

وی با اشاره به انتشار اطلاعیه ای مهم از سوی جانعه دامپزشکان کشور مبنی بر پیشگیری از ابتلای سوگواران به بیماریهای دامی تصریح کرد: طبق این اطلاعیه بهترین شیوه جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک دام و انسان به ویژه بیماری تب کریمه کنگو، استفاده از دام‌های ذبح شده در مراکز مجاز یا همکاری با اکیپ های نظارتی ادارات دامپزشکی کشور به واسطه مسئولان تکایا، دسته های عزاداری و مساجد جهت اطلاع رسانی و درخواست از دامپزشکان ساکن در محلات خود نسبت به انجام بازرسی بهداشتی دام های قربانی، مهمترین اقدام است.

هشدار جامعه دامپزشکی نسبت به توضیع شیر نذری
وی درباره خطرات احتمالی توزیع شیر خطاب به دامداران اظهار داشت: البته طبق نوعی اعتقاد قلبی مبنی بر اینکه در ایام سوگواری ماه محرم محصولات دامی به جای فروش نذر می‌شوند، بسیاری از دامداران در این اقدام خداپسندانه مقادیر قابل توجهی از شیر دامهایشان را مستقیما به هیئت ها و تکایای عزاداری می‌فرستند، در صورتی که رعایت اصول بهداشتی مانند استریل کردن آن برای جلوگیری از بیماری های مشترک دام و انسان از جمله تب مالت بسیار حائز اهمیت است. 

محبی ادامه داد: همه شیرهای نذری که مستقیماً از دامداریها وارد دسته های عزاداری می‌شوند باید حداقل 20 دقیقه کامل جوشیده شوند و صرفا گرم کردن آن منجر به نابودی باکتری‌های بیماری زا در آن نمی شود. 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.