محمد حسین عزیزی متخصص تغذیه در گفت و گو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: نوشیدن آب یکی از مهم ترین موارد جلوگیری از بسیاری از بیماری ها از جمله گوارش است که اگر شما هم این نشانه ها را دارید، بیشتر آب بنوشید.
نوشیدنی های حاوی قند چاره کار نیستند
وی ادامه داد:خشکی دهان حس بدی را در فرد ایجاد می کند و نوشیدنی های حاوی قند مثل آبمیوه ها مدت زمان کوتاهی مشکل شما را حل می کنند ولی نوشیدن آب علاوه بر تازه کردن غشای مخاطی دهان به مرطوب ماندن بزاق دهان کمک می کند.
عزیزی خاطر نشان کرد: تشنگی میتواند از سطح زبان هم فراتر برود. زمانی که آب بدن بهشدت کاهش می یابد میزان آب مصرفی تان زیاد می شود تا جایی که تشنگی و عطش شما رفع شود.
از انباشته شدن سموم جلوگیری کنید
وی ابراز داشت: پوست به عنوان اولین خط دفاعی بدن در برابر عوامل خارجی باید مرطوب باقی بماند و خشکی آن اولین نشانه کمبود آب است که منجر به کاهش تعریق و انباشته شدن سموم و روغن اضافی در بدن می شود.
عزیزی تصریح کرد: کمبود آب نه تنها بر دهان و گلوی شما تاثیر میگذارد بلکه باعث ورم چشمها، خشک شدن مجاری چشم و در طولانی مدت منجر به استفاده از عینک می شود.
کمبود آب یعنی کمبود عضله
وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد غضروفها و دیسکهای کمر از آب تشکیل شدهاست، اظهار داشت: با مصرف آب به مقدار کافی، استخوانها در هنگام مواجهشدن با شوکهای ناگهانی نظیر دویدن، پریدن یا به زمین افتادن، بهیکدیگر ساییده نمیشوند.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: حجم زیادی از عضله ها را آب تشکیل می دهد و کمبود آب یعنی کمبود عضله که نوشیدن آب قبل و بعد از ورزش، نه تنها میزان آب بدن را بالا و مناسب نگهمیدارد، بلکه آب را به قسمت های مورد نیاز در بدن رسانده و احتمال جراحت و ورمکردگی ناشی از ورزش را کاهش میدهد.
عزیزی افزود: در مواقع کمبود آب بدن نیاز خود را از طریق خون تامین می کند که این امر باعث کمبود اکسیژن بدن، بی حالی، خستگی مفرط و گرسنگی می شود و نوشیدن آب به اعضای بدن جانی تازه بخشیده و سوخت لازم را برای انواع فرآیندها را فراهممیکند.
دست های پشت پرده مشکلات گوارشی
وی ابراز داشـت: بهبود عملکرد بزاق دهان در پی مصرف به اندازه آب افزایش کارایی و بهبود عملکرد سیستم گوارش را به دنبال دارد که بدون دریافت آب کافی، با کاهش قدرت و میزان مخاط معده مشکلاتی نظیر زخم معده، سوء هاضمه و در موارد شدید سرطان گریبان گیر افراد می شود.
عزیزی یادآور شد: اگر در طول روز بین چهار تا هفت مرتبه ادرار نداشتهباشید، به این معنا است که بهقدر کافی آب ننوشیدهاید و ادرار باید زرد روشن یا تقریبا بیرنگ باشد که زنگ زرد پررنگ ادرار خبر از نبود آب کافی در بدن می دهد و ممکن است منجر به عفونت های ادراری شود.
انتهای پیام/