بر اساس گزارش جدید 2016-2017 مجمع جهانی اقتصاد، کشور سوئیس برای هشتمین سال پیاپی رتبه نخست رقابتیترین اقتصاد جهان را در میان 138 کشور از آن خود کرد.
در این گزارش آمده است: سوئیس در اجرای 11 معیار اصلی رقابت موفق عمل کرده است. در مقوله رشد اشتغال، نوآوری و آمادگی تکنولوژیکی رتبه نخست در جهان را دارد. این کشور رشد آهسته و مداومی را داشته است و در حل چالشهای اقتصاد کلان بینالمللی، توسعه بازار مالی و آمادهسازی زمینه رفاه زندگی برای چند سال آینده بسیار موفق عمل کرده است. از نقاط ضعف سوئیس میتوان به کاهش تورم، مشارکت پایین زنان در بازار کار و خط قرمزهای متعدد برای ایجاد شرکتهای جدید اشاره کرد. هرچند شرکتهای چندملیتی در سوئیس ظرفیت بیبدیلی برای جذب بهترین استعدادهای اقتصادی را دارند.
کشور سنگاپور پس از سوئیس برای ششمین سال متوالی در رتبه دوم رقابتیترین کشورهای جهان قرار گرفت. سنگاپور همچنان از زیرساختهای قوی، آموزش عالی و بهرهوری از بازارهای آسیایی برخوردار است و همین معیارها سنگاپور را همچنان در جایگاه دوم نگه داشته است.
آمریکا از سال 2014 همچنان در رتبه سوم باقی مانده است. این کشور کنترل باورنکردنی بر نوآوری و توسعه بازار مالی داخلی و خارجی دارد.
هلند، آلمان، سوئد، انگلیس، ژاپن، هنگکنگ و فنلاند به ترتیب در رتبههای چهارم تا دهم فهرست رقابتیترین اقتصادهای جهان قرار دارند.
ایرلند با یک پله صعود به رتبه 23 رسید و هند با جهش 16 پلهای در جایگاه 39 قرار گرفت.
انتهای پیام/