سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گلایه‌های رویا تیموریان از بی‌توجهی به تئاتر

رویا تیموریان در نشست خبری «پنج ثانیه تا برف» گفت: متاسفانه کسانی به عنوان استاد تدریس می‌کنند که صلاحیتشون مشخص نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  نشست خبری نمایش «پنج ثانیه تا برف» با حضور مرتضی میرمنتظمی کارگردان، رویا تیموریان، فرشته صدرعرفایی و آزاده صمدی بازیگر و عباس جمالی نویسنده نمایش در تالار حافظ برگزار شد.

بنابر این گزارش ابتدا رویا تیموریان ضمن بیان حفظ حرمت و اعتماد به اهالی رسانه اظهار داشت: دعوت شما خبرنگاران صرفا برای تبلیغ کار نبود بلکه به نظر من شما میتوانید به عنوان منتقد آثار نمایشی با ما بحث و گفتگو کنیم و این نمایش هم براساس مسائل فرهنگی نسل جوان و دغدغه آنها نوشته شده است.

وی ادامه داد: متن آقای جمالی به دلیل زنانگی که دارد بسیار جذاب و تاثیر گذار است. البته باید بگویم که من فمنیسم نیستم چراکه معتقدم زنان هم همچون مردان درگیر مسائلی هستند. در مجموع از همکاری با این گروه و این کار لذت بردم.

تیموریان افزود: تئاتر مشکلات عدیده‌ای دارند متاسفانه کسانی به عنوان استاد تدریس می‌کنند که صلاحیتشون مشخص نیست، در سالنهای استاندارد حرفه‌ای کار نمی‌کند. اکنون جوان‌هایی با تعداد کارهای زیادی روی صحنه می‌برند در حالی که حرفه‌ای بودن به تعداد کار نیست بلکه به کیفیت است.
 
تیموریان اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات تئاتر شرایط اقتصادی و نبود بودجه در این حوزه است به نظرم اکنون پیچیدگی بوجود آمده که علت اصلی آن عدم برنامه ریزی طولانی مدت در میان مدت در مسائل فرهنگی کشور است متاسفانه مسئولان عالی رتبه هم با ما در رودربایستی قرار گرفتند درواقع هم میخواهند باشیم هم نباشیم.

وی گفت: هنوز تئاتر ما  یک بانک اطلاعاتی غنی از فعالیت هنرمندان قدیمی ندارد و همه چیز سینه به سینه منتقل می شود به عنوان مثال دانشجوی من هنوز جعفر والی را نمیشناسد و این موضوعات هم از مشکلات دیگر تئاتر است اما باید با رنج سختی کار تئاتر کرد.

در ادامه نشست عباس جمالی نویسنده ضمن اشاره به ایده‌ی اولیه‌ی کار گفت: ایده‌ی اولیه‌ی متن از فردی به نام مرد ژله‌ای شکل گرفت که در داستانش در رسانه‌ها مطرح شد. البته این موضوع به صورت مستند تئاتری شکل نگرفته بلکه از تخیلات خودم از دل آن داستان قصه دیگری بوجود آمده است.

فرشته صدرعرفایی یکی دیگر از بازیگران این نمایش هم با اشاره به سابقه همکاری خود با عباس جمالی که با وجود تمرین به اجرا نرسید، گفت: امروزه معضل اجاره سالن‌های تئاتر بسیار بزرگ است و من خودم جرأت تمرین و روی صحنه بردن یک نمایش را ندارم چون این کار به لحاظ مالی مسئولیت سنگینی است.

او ادامه داد: وقتی کسی چنین جرأتی می‌کند، فردی قوی است که می‌شود به او اعتماد کرد و در حال حاضر که کار ما هم دوبار بازبینی شده است و شرایطی داریم که نمی‌دانیم بالاخره تا روز اجرا به کجا می‌رسیم! ولی با این حال خوب است، این اتفاق که همچنان افرادی هستند که متن می‌نویسند و برای تئاتر انرژی می‌گذارند و این روند بسیار محترم است.

این بازیگر اضافه کرد: نمایش «پنج ثانیه برف» مرا در موضوع مسائل اجتماعی راضی کرد، چون به حوادث و معضلاتی که اتفاق می‌افتد به شکل ریشه‌ای نگاه می‌کند یعنی به دنبال دلیل آن‌ها می‌گردد و این نگاه انسانی است.

آزاده صمدی دیگر بازیگر این نمایش هم با اشاره به سابقه همکاری با عباس جمالی و میرمنتظمی گفت: در متن‌های این نویسنده (عباس جمالی) دغدغه‌های اجتماعی خیلی پررنگ است و البته تجربه مونولوگ در این کار هم برایم خیلی جالب بود.

جمالی همچنین خاطرنشان کرد: همیشه برای ما فکر یک بازیگر بر مطرح بودنش و حتی گاهی بر توانایی‌هایش اولویت داشته است. در این نمایش هم می‌خواستیم سوژه حساسی را راجع به زندگی زنان مطرح کنیم و باید با نویسندگانی آن را اجرا می‌کردیم که این دغدغه اجتماعی را داشته باشند.

وی همچنین با انتقاد از اینکه چرا بسیاری از نویسندگان مثل علیرضا نادری یا بهرام بیضایی متنی بر اجرا نمی‌نویسند، گفت: مرکز هنرهای نمایشی متأسفانه حمایتی از ما نمی‌کند اما انتظار دارند کارهایی که دوست دارند اجرا کنیم، در حالی که شرایط به گونه‌ای شده است که هر کارگردانی ترجیح می‌دهد نمایش خارجی اجرا کند و درام‌نویسی ایران به نوعی در حال پاک شدن است.

مرتضی میرمنتظمی کارگردان این نمایش هم اشاره کرد که این نمایش پس از 40 روز تمرین تاکنون دوبار بازبینی شده و مجوز لازم برای اجرا را هم دریافت کرده است.




انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.