سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گاردین: قبرس شمالی و جنوبی در آرزوی اتحاد

دیدار مقامات ارشد بخش شمالی و جنوبی قبرس این امید را زنده کرده است تا یک بار برای همیشه تکلیف ماهیت این جزیره کوچک روشن شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان ؛ پایگاه اینترنتی گاردین در گزارشی به قلم "هلنا اسمیت" نوشت: قبرس در چند دهه گذشته همواره صحنه جدال سیاسی مقامات ترکیه و یونان بوده است. این جزیره کوچک در آب‌های میان ترکیه و یونان قرار دارد و هرکدام ادعای مالکیت قبرس را دارند.

در سال‌های طولانی مجادله میان ترکیه و یونان، قبرس آرام آرام به دو بخش جنوبی (یونانی نشین) و شمالی (ترک نشین) تقسیم شد. "مصطفی آکینجی،" رهبر قبرس ترک‌نشین، در جریان دیدار با دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت به دنبال راه حل سیاسی درباره این جزیره پیش از پایان سال جاری میلادی است.

با توجه به حضور هیات‌های سیاسی در نیویورک و دیدارهای مختلفی که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار می‌شود، "نیکولاس آناستاسیادس،" رئیس جمهور قبرس در بخش یونانی نشین، با مصطفی آکینجی، رهبر بخش ترک‌نشین قبرس، دیدار می‌کند.  آکینجی پس از دیدار 20 دقیقه‌ای با "بان کی مون،" دبیرکل سازمان ملل، در نیویورک گفت: هدف ما دستیابی به توافق سیاسی درباره این جزیره واقع در دریای مدیترانه پیش از پایان سال 2016 است.

رهبر قبرس ترک‌نشین ادامه داد: باور دارم این نشست می‌تواند راه را برای دستیابی به یک توافق سیاسی درباره قبرس و مشکل 50 ساله موجود در این جزیره هموار کند. 
بان کی مون نیز بر پیشنهاد خود درباره حمایت از این روند تاکید کرده و گفت هر زمان لازم باشد تا پیش از پایان مدت دبیرکلی‌اش به ما کمک می‌کند و در دسترس است.

آکینجی که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل حضور داشت قرار است امروز (یکشنبه)  با نیکوس آناستازیادس، رهبر قبرس یونانی‌نشین دیدار کند.

مذاکرات اتحاد مجدد میان دو قبرس در مه 2015 از سر گرفته شد زمانیکه آکینجی با رهبر قبرس یونانی دیدار کرد.

این جزیره واقع در شرق مدیترانه پس از کودتای نظامی به حمایت از دولت ترکیه به دو قسمت شمالی در دست ترکیه و قسمت جنوبی در دست دولت یونان تقسیم شده است؛ اما فقط دولت قبرس یونانی به رسمیت شناخته می‌شود.

آناستاسیادس پیش از برگزاری این دیدار نسبت به موفقیت‌آمیز بودن آن ابراز خرسندی کرد و گفت: مشکلات زیادی در جهان وجود دارند که به ظاهر لاینحل هستند؛ اما همگی قابلیتحل و فصل شدن را دارند.

واشینگتن و اتحادیه اروپا نیز نسبت به اتحاد قسمت شمالی و جنوبی قبرس ابراز امیدواری و از آن حمایت کردند. سفیر ترکیه در یونان نیز نسبت به حل این مناقشه در سال 2016 اظهار امیدواری کرد.

یک کارشناس سیاسی هشدار داد اگر مناقشه قبرس شمالی و جنوبی حل نشود، ترکیه طرح "ب" را به اجرا درمی‌آورد که به موجب آن بخش شمالی قبرس ضمیمه کشور ترکیه می‌شود.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.