سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این چای معروف را به هیچ عنوان نخرید!

دکتر محمد حسین عزیزی متخصص علوم و صنایع غذایی گفت: چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچه‌های بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب می‌شود و بر عکس، چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگ های آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود، عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه ای و در غلظت کم باشد و مزه‌ای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد. اغلب چای هایی که روی بسته‌بندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه شده از برگچه های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانه‌ای برای تشخیص چای خوبند.

رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگ های بالایی بوته چای، غنچه های برگی چای نیز گفته می شود اضافه کرد: این برگ ها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گس‌تری دارند و جزو چای‌های درجه ۱ محسوب می شوند. برگ های کمی درشت‌تر، چای درجه ۲ و چایی که از برگ های بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوته‌ها تهیه شده باشد چای درجه ۳ نامیده می شود که تلخ‌تر است. در میان انواع چای، بسته‌بندی‌های معروف به کیسه ای هم از خاکه های بی کیفیت چای تهیه می شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی‌اند.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کله مورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ می دهند و چه بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، چای درجه ۳ هستند که از مخلوط کردن خرده ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه می‌شوند. این نوع چای‌ها را فرم می‌دهند یا به شکل گلوله در می‌آورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی می زنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات می شود که همین نشانه‌ها و خصوصیات مشخص می‌کند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بی کیفیت است. 

وی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می شود گفت: نمی توان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فله ای خریداری نکرد چون این نوع چای‌های فله‌ای کارشناسی نشده‌اند و اغلب هم در شرایط غیر بهداشتی نگاهداری می‌شوند.

منبع: سلامت نیوز
انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
نادر
۱۲:۴۵ ۲۸ تير ۱۳۹۸
چای ایرانی کیفیت خوبی دارد بشرطیکه درست عمل بیاید وضمنا کفاف مصرف داخل را نمیدهد وبا اب مناطق دیگر کشور سازگار نیست
نادر
۱۲:۴۱ ۲۸ تير ۱۳۹۸
باسلام
توضیحات خوبی بود اما یک نکته را بعنوان کسیکه سه نسل در کار تجارت چای هست عرض کنم وآن اینکه تمام چایهای موجود کشور فله هستند واین حرف غلطی است که چای فله مصرف نکنید .چای محصولی است که برعکس خیلی مواد دیگر بسادگی فاسد نمیشه وهیچ موجودی حتی مورچه سراغش نمیره و بیشتر بسته بندیها حاوی چای نا مرغوب وانواع افزودنیهاست که برای سلامتی بسیار مضر است
ناشناس
۲۲:۵۲ ۱۵ تير ۱۳۹۸
سلام لطفا نام چای اصل لاهیجان روکه دربازارمیفروشیدبگوییدتاماهم بخریم .قیمتش روهم بگیدلطفا.چون شنیده ام چای اصل لاهیجان بسیارخوش طعم است.
ناشناس
۱۴:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۷
خیلی عالی بود
رضا
۲۰:۳۴ ۲۳ مرداد ۱۳۹۶
سلام
چای گیلان بهترین نوع چای هست. بخصوص که چای لاهیجان باشه.
چای ای که محصول لاهیجان هست بدون اسانس و طبیعیه .
اما بلعکس این چای های خارجی دارای اسانسه و سرطان زا.
بنده خودم شهروند لاهیجانم و چای مرغوب و با کیفیت لاهیجان رو به تهران میفرستم و تا الان هر کسی که از این چای استفاده کرده راضی بوده و مجددا سفارش داده.
ناشناس
۱۳:۵۵ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
من خودم یک گیلانی هستم . اگرچه چای گیلان از نظر بهداشتی و سلامت بسیار عالی است ولی ذائقه افراد با این چای زیاد جور نیست. چای گیلان طعم خاصی دارد که هر کسی آنرا نمیپسندد.
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۱ مهر ۱۳۹۵
چای گیلان مرغوبترین چای است ولی متاسفانه به غیر از شهرهای گیلان در هیچ استانی چای ایرانی به درستی عرضه نمیشود