به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگ های آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود، عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد و رنگ آن قهوه ای و در غلظت کم باشد و مزهای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد. اغلب چای هایی که روی بستهبندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه شده از برگچه های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانهای برای تشخیص چای خوبند.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگ های بالایی بوته چای، غنچه های برگی چای نیز گفته می شود اضافه کرد: این برگ ها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گستری دارند و جزو چایهای درجه ۱ محسوب می شوند. برگ های کمی درشتتر، چای درجه ۲ و چایی که از برگ های بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوتهها تهیه شده باشد چای درجه ۳ نامیده می شود که تلختر است. در میان انواع چای، بستهبندیهای معروف به کیسه ای هم از خاکه های بی کیفیت چای تهیه می شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیاییاند.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کله مورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ می دهند و چه بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، چای درجه ۳ هستند که از مخلوط کردن خرده ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه میشوند. این نوع چایها را فرم میدهند یا به شکل گلوله در میآورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی می زنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات می شود که همین نشانهها و خصوصیات مشخص میکند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بی کیفیت است.
وی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می شود گفت: نمی توان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فله ای خریداری نکرد چون این نوع چایهای فلهای کارشناسی نشدهاند و اغلب هم در شرایط غیر بهداشتی نگاهداری میشوند.
منبع: سلامت نیوز
انتهای پیام/
توضیحات خوبی بود اما یک نکته را بعنوان کسیکه سه نسل در کار تجارت چای هست عرض کنم وآن اینکه تمام چایهای موجود کشور فله هستند واین حرف غلطی است که چای فله مصرف نکنید .چای محصولی است که برعکس خیلی مواد دیگر بسادگی فاسد نمیشه وهیچ موجودی حتی مورچه سراغش نمیره و بیشتر بسته بندیها حاوی چای نا مرغوب وانواع افزودنیهاست که برای سلامتی بسیار مضر است
چای گیلان بهترین نوع چای هست. بخصوص که چای لاهیجان باشه.
چای ای که محصول لاهیجان هست بدون اسانس و طبیعیه .
اما بلعکس این چای های خارجی دارای اسانسه و سرطان زا.
بنده خودم شهروند لاهیجانم و چای مرغوب و با کیفیت لاهیجان رو به تهران میفرستم و تا الان هر کسی که از این چای استفاده کرده راضی بوده و مجددا سفارش داده.