به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ دکتر فریبا مرادی مدیر گروه سلامت خانواده وجمعیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه برنامه ریزی ها برای کاهش مرگ و میر کودکان کمتر از 5 سال با کمک شیر مادر در حال انجام است گفت: اگر تمام نوزادان، به مدت شش ماه به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند و پس از آن هم، تغذیه با شیرمادر همراه با غذا های مناسب سن کودک، تا دو سال یا بیشتر ادامه یابد، مرگ و میر کودکان کمتر ازپنج سال در سطح جهان،13 تا 20 درصد، کاهش می یابد.
مرادی افزود: تغذیه شیرخواران با شیر مادر، از نظر بهداشتی، تغذیه ای، ایمنولوژیکی، عاطفی، روانی، اقتصادی و زیست محیطی، یکی از اولویت های بهداشتی، روشی بی نظیر و بدون جانشین برای شیرخواران در پیشگیری از بیماری ها و حفظ بقای آنان، تامین بهترین الگوی رشد و تکامل و ارتقای سلامت مادران، محسوب می شود.
او ریشه حیاتی حمایت مادران برای تغذیه کودکان با شیرمادر را، شامل خانواده و شبکه اجتماعی، مراقبت بهداشتی، محیط کار و اشتغال، دولت، قانون و پاسخ به بحران ها وفوریت ها، بیان کرد و ادامه داد: مادران به عنوان شرکت کنندگان فعال در این حمایت پویا، نقش ارایه دهنده و گیرنده اطلاعات و حمایت را، به عهده دارند.
مدیر گروه سلامت خانواده وجمعیت دانشگاه، اضافه کرد: مشاوره و حمایت مردمی، یکی از راه های اثربخش و مقرون به صرفه، برای فراهم کردن حمایت موردنیاز مادران در مواقع نبود دسترسی به کمک های تخصصی است.
مرادی بیان گرد: مشاور مردمی، از مادران ساکن یک منطقه است، که برای تغذیه با شیرمادر آموزش دیده و امکان رسیدگی به تعداد بیشتری از مادران و به دفعات بیشتر را، فراهم می کند و می تواند کمک عملی روزانه به مادر را ارایه و راه نجاتی برای حل مسایل شیردهی و سوالات مادران، باشد.
او هدف از اجرای مشاوره مردمی را، ارتقای شیوه مطلوب تغذیه شیرخواران با شیرمادرتا دو سالگی، به ویژه تغذیه انحصاری باشیرمادر در شِش ماه نخست،با کمک و حمایت مادران از سوی داوطلبان سلامت، عنوان کرد.
کارشناسان ترویج تغذیه با شیر مادرمنطقه جنوب کشور، شامل دانشگاه های بوشهر، یاسوج، لار، گراش، جهرم و فسا در این نشست با اهمیت واهداف طرح مداخلاتی ترویج تغذیه با شیر مادر، با مشارکت داوطلبان سلامت آشنا شدند.
انتهای پیام/ر