سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عبادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

مرگ تدریجی جنگل‌ها با انتقال آب رودخانه های مهم مازندران

دبیر کمیته علمی سمن‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران گفت: با انتقال آب سر شاخه رودخانه‌های تجن، گلورد، خطیر کوه، لارکوه آمل،جنگل‌های مازندران در معرض تهدید جدی قرار خواهند گرفت.

داریوش عبادی دبیر کمیته علمی سمن‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص انتقال آب سرشاخه‌های رودخانه‌های تجن ساری، گلورد، نکا و خطیر کوه، اظهار داشت: مطالعات ارزیابی های زیست محیطی طرح انتقال آب از سرشاخه‌های رودخانه‌های تجن سازی، گلورد نکا، و خطیر کوه  در منطقه چاشم و سواد کوه به سمت فلات مرکزی به ویژه استان سمنان در دست اقدام است.
 
وی گفت: مقرر شده تا با احداث سدهای کوچک بر روی سر شاخه‌ رودخانه‌های مذکور، آب را پمپاژ کرده و راهی استان سمنان کنند.
 
دبیر کمیته علمی سمن‌های محیط  زیست و منابع طبیعی بیان داشت: در حال حاضر کارشناسانی در حال مکان یابی در سر شاخه رودخانه تجن و منطقه چاشم هستند و به نوعی  موفقیت اولیه انتقال آب بین حوزه‌ای از سرشاخه‌های رودخانه‌های مازندران به سمت استان سمنان را اخذ کرده‌اند.
 
عبادی تصریح کرد: این انتقال آب مشکلات زیست محیطی بسیاری برای رودخانه‌های مازندان و آب پشت سدهای تجن و گلورد که هنوز در مرحله آبگیری به سر می‌برد، به وجود خواهد آورد.
 
وی گفت: علاوه بر طرح‌های انتقال آب ذکر شده؛ مقرر شده که آب لارکوه امل را به سمت شهرک پردیس تهران و آب مناطق 2  هزار و 3 هزار را که هنوز در دست مطالعه است به سمت قزوین منتقل کنند.
 
دبیر کمیته علمی سمن‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران تاکید کرد: 6 سر شاخه مهم مازندران در معرض تهدید جدی قرار دارند به نوعی که این استان را دچار بحران آب خواهند کرد.
 
عبادی ادامه داد: این انتقال آب همچنین تاثیر ناگواری بر اکو سیستم و حیات رودخانه‌ها، زمین‌های کشاورز و روستاهای بنا شده در حاشیه رودخانه‌ها خواهند گذاشت، چرا که حیات منطقه بر زندگی مردم به آب این رودخانه‌ها وابسته است.
 
وی افزود: با گرفتن آب سر شاخه‌های رودخانه‌های تجن، گلورد، خطیر، لارکوه، منطقه 2  و 3 هزار؛ رودخانه‌های فوق خشک و جنگل‌های موجود در منطقه نیز در معرض آسیب جدی قرار خواهند گرفت.
 
دبیر کمیته علمی سمن‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران گفت:  با توجه به تغییرات اقلیمی، در حال حاضر ما با کاهش دبی آب در رودخانه‌ها مواجه هستیم و اگر همین میزان آب را نیز از دست دهیم، خسارات آن جبران ناپذیر خواهد بود.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۳ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
نباید هیچ انتقالی صورت بگیره اگه اب شرب میخواین اب شیرین کن هسته ای بزنین
ناشناس
۱۰:۱۶ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
سلام ما باید از سرنوشت زاینده رود ویا خشک شدن هامون و دریاچه ارومیه و..... درس عبرت بگبریم