سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

65 هزار نفر در ژاپن بالای 100 سال سن دارند/ تأثیر منفی جمعیت مسن بر اقتصاد ژاپن

در سال جاری میلادی، 32 هزار ژاپنی صد ساله شده‌اند و این برای ژاپن خبر خوشی نیست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وب‌سایت "بیزنس اینسایدر"، گزارش‌های جدید از وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن نشان می‌دهد این کشور برای چهل و ششمین سال متوالی رکورد بیشترین تعداد شهروندان صدساله را شکست.

در سال جاری میلادی، 32 هزار نفر از شهروندان ژاپنی صدساله شدند. حال، در این کشور بیش از 65 هزار نفر زندگی می‌کنند که بیش از 100 سال عمر کرده اند. آمریکا با 10 هزار نفر، رتبه دوم در این رده‌بندی را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که ژاپن یک سوم آمریکا جمعیت دارد.

با این‌که به نظر می‌رسد این خبر خوشایندی باشد، بسیاری از افرادی که تا این سن عمر می‌کنند تبدیل به باری سنگین برای اقتصاد ژاپن می‌شوند. سالمندان با این‌که در ژاپن بسیار محترم شمرده می‌شوند، بیش از جوان‌ترها از منابع دولتی استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال، در سال 2014 تامین مالی برای اهدای ظروف نقره به 59 هزار نفر از افراد بالای 100 سال برای ادای احترام به آن‌ها در ژاپن نزدیک به 2.1 میلیون دلار برای دولت این کشور هزینه داشت.

از آنجا که به نظر می‌رسد جمعیت ژاپن در حال مسن‌تر شدن است، دولت این کشور تصمیم گرفت در سال 2016 به جای اهدای ظروفی از جنس نقره خالص، ظروفی با لعاب نقره را جایگزین آن کند. اما اهدای این ظروف تنها چالش پیش روی دولت ژاپن نخواهد بود.

در سراسر ژاپن، یک نسل کامل از شهروندان ژاپنی به زودی به سن بازنشستگی خواهند رسید. از 127 میلیون نفر جمعیت ژاپن، حدود 25 درصد مسن‌تر از 65 سال هستند. پیش‌بینی شده است تا سال 2060، افراد بالای 65 سال در ژاپن، 40 درصد جمعیت آن را تشکیل دهند.

علاوه بر آن، زاد و ولد در نسل جوانتر این کشور نیز اندک است. کشورها برای جلوگیری از کاهش جمعیت باید نرخ باروری جایگزینی معادل 2.1 کودک به ازای هر زن داشته باشند. این در حالی است که نرخ باروری جایگزین ژاپن، 1.4 درصد گزارش شده است.

اقتصاددان‌ها از این وضع به عنوان "بمب ساعتی جمعیتی" یاد می‌کنند. در صورتی که ژاپن در تشویق جوانان برای زاد و ولد بیشتر موفق نشود، ممکن است روزی نسل ژاپن منقرض شود. بهتر است ژاپن به جای هزینه برای اهدای ظروف نقره‌ای به افراد مسن، برای جلوگیری از وقوع این مشکلات چاره‌ای بیاندیشد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۵ شهريور ۱۳۹۵
نتیجه آزمون دستیاری چی شد.