سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند خبر از جشنواره فیلم مقاومت/ نکوداشت زنده یادان سلحشور، رکن‌‌آبادی و کشن‌فلاح و ‌سیاح‌طاهری

آئین‌های نکوداشت چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت که از 2 تا 9 مهر در پردیس سینمایی ملت و مجموعه سینمایی فلسطین برگزار می‌شود، اعلام شد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  آئین‌های نکوداشت چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت که از 2 تا 9 مهر در پردیس سینمایی ملت و مجموعه سینمایی فلسطین برگزار می‌شود، اعلام شد.
 
روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اعلام این خبر اسامی نکوداشت‌های این دوره جشنواره را به این ترتیب معرفی کرد:
 
- آئین نکوداشت زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور
- آئین نکوداشت زنده‌یاد فرید کشن‌فلاح
- آئین نکوداشت شهید سعید سیاح‌طاهری
- آئین نکوداشت زنده‌یاد غضنفر رکن‌آبادی
 
زنده‌یاد فرج‌الله سلحشورنیا بازیگر، نویسنده، تهیه‌کننده، فیلمنامه‌نویس و کارگردان متولد ۱۳۳۱ از قزوین. او فعالیت هنری خود را با بازیگری آغاز کرد. درخشش بازی وی در فیلم پرواز در شب فراموش نشدنی است.  سلحشور در سال‌های اخیر کارگردانی مجموعه‌های تلویزیونی تاریخی- مذهبی چون ایوب پیامبر، اصحاب کهف و یوسف پیامبر را برای صداوسیمای جمهوری اسلامی برعهده داشته و آثار وی با استقبال گسترده کشورهای اسلامی مواجه شده است.
 
فريد كشن‌فلاح متولد 1339 كرمانشاه است. وی جزو معدود چهره پردازاني است كه به گريم پلاستيكفوم رابر آشنايي داشته و آن را تدريس مي كرد. پرنده باز ، زخم شانه حوا ، زخم زيتون ، شيد، مردي از جنس بلور ، حمله به اچ3، آخرين شناسايي، سجاده آتش۱۳۷۲، در جستجوي قهرمان۱۳۶۷ ، گنبد نور۱۳۶۷ ، بلمي به سوي ساحل۱۳۶۴ و ... از جمله آثاری است که مرحوم کشن فلاح طراحی چهره پردازی آن ها را برعهده داشته است. وی همچنین، تجربه بازی در سینما را هم در کارنامه دارد.
 
شهید سعید سیاح‌طاهری در سال 1336 در آبادان به دنیا آمد. وی در دوران قبل از انقلاب فعالیت‌های گسترده‌ای در مبارزه با رژیم طاغوت داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی به سپاه پاسداران پیوست. با شروع جنگ تحمیلی به همراه پدر و دو برادرش راهی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شد و در طول 8 سال دفاع مقدس به نبرد با دشمن بعثی و ضد انقلاب و منافقان پرداخت.
 
وی در تاریخ 23 دی‌ماه 1365 و در جریان عملیات کربلای پنج از ناحیه چشم به درجه جانبازی نائل شد.
 
راه‌اندازی موزه دفاع مقدس در آبادان، برپایی جشن کشتی دوستی بین بچه های ایرانی و عراقی در دو سوی رودخانه اروند در سی‌اُمین سالگرد جنگ، بنیانگذاری خودجوش و دبیری جشنواره دانش آموزی فیلم دفاع مقدس طی 9 دوره با یاری هنرمندان سینما و یادگاران دوران جنگ در مناطق محروم مرزی، یادمان های متعدد برای شهدا؛ برگزاری مسابقات کتابخوانی دفاع مقدس در بین اقشار مختلف …نمونه ای از فعالیت های فرهنگی- هنری این شهید بزرگوار است. شهید طاهری پس از انجام مسابقه مردمی کتابهای «من زنده‌ام» و «نوشتم تا بماند» در بین سه هزار معلم شهرستانهای آبادان و اروندکنار و اهداء جوایز مربوطه و با ظهور گروه‌های تروریستی در کشور سوریه، با اینکه دوران بازنشستگی را می‌گذراند باز هم احساس تکلیف کرد و با وجود جانبازی و نقص عضو، برای دفاع از حرم آل‌الله به صورت داوطلبانه و بدون هیچگونه سِمت رسمی راهی کشور سوریه شد. چهار مرتبه حضور در سوریه و مبارزه با گروه‌های تکفیری و تروریستی برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) آخرین فعالیت‌های این شهید عزیز در دوران حیات پربرکتش است. سرانجام در شامگاه چهارشنبه 23 دی‌ماه 1394 در آخرین اعزام و درست در سالروز جانبازی اش، به دست عناصر منفور تکفیری به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
 
غضنفر اصل‌رکن‌آبادی متولد ۱۳۴۵ در مکه در دوم مهرماه ۱۳۹۴ در فاجعه منا درگذشت. وی دارای کارشناسی ارشد معارف اسلامی و علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق و دکترای علوم سیاسی از دانشگاه لبنان، (بیروت)بود. رکن آبادی سفیر ایران در لبنان از ۱۳۸۹ تا اردیبهشت ۱۳۹۳بود که در برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در لبنان نقش اساسی داشته است.
 
صفارهرندی و سخنرانی و تحلیل پیرامون گفتمان فرهنگی مقاومت در جشنواره مقاومت
محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت سخنرانی می‌کند.
 
روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اعلام این خبر افزود: صفارهرندی در کنار چهره‌های چون مهندس عزت‌الله ضرغامی و دکتر سعید جلیلی و دو اندیشمند دیگر با محوریت گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی سخنرانی می‌کند.
 
بر پایه این خبر؛ جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت قرار است از 2 تا 9 مهر ماه همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس با حضور سینماگران و اندیشمندان داخلی و خارجی و با رقابت بیش از 400 اثر از 38 کشور جهان برگزار می‌شود.
 
فراهم‌سازی بسترهای پژوهشی و گفتمان‌سازی در حوزه‌های استراتژیک فرهنگی انقلاب اسلامی و تبیین نیازهای فرهنگی رسانه‌ای جهان اسلام و منطقه و راهبردهای فرهنگی انقلاب از جمله رویکردهای این رویداد بین‌المللی است که امسال در مقیاسی گسترده‌تر در تهران و مناطق مختلف کشور برگزار می‌گردد.
 
در این خبر آمده است: سخنرانی صفارهرندی چهارشنبه 7 مهرماه در پردیس سینمایی ملت صورت می‌پذیرد.
 
هیات داوری جشنواره مقاومت در بخش سینمایی_ویدئویی معرفی شدند
هیات داوران فیلم‌های سینمایی_ویدئویی بخش مسابقه سینمای ایران چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت معرفی شدند.
 
هیاتی متشکل از: "حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا رستگاران، محمدعلی باشه‌آهنگر،  مهدی فرجی، یدالله صمدی، احمد مرادپور، سیداحمد میرعلایی و محمدرضا عرب" قرار است آثار بخش سینمایی_ویدئویی را داوری نمایند.
 
در بخش مسابقه فیلم‌های سینمایی_ویدئویی  جشنواره فیلم مقاومت، 27 اثر شرکت کردند کحه از میان این آثار 14 اثر توسط هیات انتخاب، جایز به حضور در بخش مسابقه شدند.
 
بیوگرافی و فعالیت‌های هیات داوران  بخش سینمایی_ویدئویی به شرح زیر می‌باشد:
 
حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا رستگاران متولد 1349 اراک دارای دکترای مدیریت رسانه و مدیرگروه تولیدات تلویزیونی بسیج صداوسیما می‌باشد. وی همچنین مدیریت نظارت برنامه‌های سیما و گروه فیلم و سریال شبکه قرآن و معارف سیما را برعهده دارد. ار دیگر فعالیت‌های رستگاران می‌توان به: تهیه‌کننده برنامه‌های تلویزیونی با موضوعات سیاسی، معارفی و اجتماعی، معاون سیمای مرکز اراک، معاون سیمای خراسان رضوی و ناظر کیفی سریال‌های دختری به نام آهو و آمین اشاره کرد.
 
محمدعلی باشه‌آهنگر در سال 1341 در دزفول متولد شد و در مقطع کارشناسی در رشته کارگردانی سیما تحصیل کرد. وی فعالیت هنری خود را با نویسندگی، کارگردانی و بازیگری در تئاتر و ساخت چند فیلم کوتاه 16 میلیمتری و فیلم مستند آغاز و تا کنون فیلم‌های سینمایی: "نیمه گمشده، نبات داغ، فرزند خاک، بیداری رویاها، ملکه"، سریال‌های: " نیمه گمشده، تاصبح" و مستند کوتاه‌های: " بارگیری، نترس" را کارگردانی کرده است. باشه‌آهنگر علاوه برکارگردانی فیلم نبات داغ، نویسندگی و تهیه‌کنندگی‌اش را برعهده داشته است. از دیگر آثار وی در حوزه نویسندگی می‌توان به فیلم‌های نیمه گمشده و کوسه‌ها اشاره کرد. وی بازیگر فیلم‌های "پرواز خاموش و دکل" دستیار کارگردان  فیلم‌های: "دکل، کوسه‌ها، شعله‌های خشم، پرواز خاموش و سریالهای خانه پدری، آتش بازی، رمضان در اسارت" نیز بوده است.
 
مهدی فرجی متولد 1343 شهر تهران و کارشناس علوم اقتصادی از دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناسی ارشد پدافند غیرعامل، گرایش امنیت ملی است. وی از سال 1363 فعالیت خود را در تلویزیون آغاز و تهیه‌کننده و ناظر کیفی سریال‌های متعدد تلویزیونی طی سالهای اخیر، داوری چندین دوره جشنواره‌های مختلف سینمایی کشور از جمله جشنواره مقاومت، جشنواره فیلم‌های کوتاه، فیلم رویش، جشنواره فیلم‌های ویدئویی و جشنواره فیلم امام رضا(ع) بوده است. از دیگر فعالیت‌های فرجی می‌توان به: مدیر کل تولید شبکه اول سیما در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک سیما، مدیر شبکه دو سیما به مدت 4 سال و همچنین مدیر شبکه اول سیما به مدت 5 سال، رئیس بسیج سازمان صدا و سیما اشاره کرد.
 
یدالله صمدی متولد 1331 شهر مراغه و دارای مدرک دیپلم است. وی تهیه‌کنندگی چندین فیلم سینمایی و نویسندگی و کارگردانی فیلم‌های سینمایی: "مردی که زیاد می‌دانست، اتوبوس، ایستگاه، ساوالان، آپارتمان شماره 13، دو نفر و نصفی، معجزه خنده، سارای، دمرل، بانوی من،کلانتری غیرانتفاعی، پدر آن دیگری"، فیلم ویدئویی "تکم چی" و سریال‌های: "شوق پرواز، هفت‌سین" و مستند: "انگور و عمران" را در کارنامه هنری خود دارد. مهمترین مسئولیت‌های صمدی "ریاست کانون کارگردانان سینمای ایران از سال 1370 تا 1378، مدیر عامل خانه سینما از سال 1378 تا 1382، مدیر کارگاه طنز فیلمنامه نویسی حوزه هنری به مدت 2 سال، عضو شورای فیلمنامه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به مدت 1 سال، عضو شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم فجر از سال 1370 تا 1377" می باشد.
 
احمد مرادپور در سال 1339 در تهران متولد و دارای دیپلم ادبیات و علوم انسانی است. کارنامه فعالیت‌های هنری وی بدین شرح می‌باشد: کارگردانی و نویسندگی فیلم‌های سینمایی "سجاده آتش، رنجر"، کارگردانی سریال "رقص پرواز"، دستیار کارگردانی سریال "کوچک جنگلی"، نویسندگی فیلم‌های سینمایی "نفوذ، دل تاریکی، تاوان آن روزها"، تدوینگر فیلم‌های "رقص پرواز، حول حالنا، عبور از شب، پیمان و ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه، پرونده‌ای برای سارا، رنجر" و طراحی صحنه فیلم "براده‌های خورشید". مرادپور تاکنون "برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم فجر، برنده بهترین طراحی صحنه از جشنواره فیلم دفاع مقدس، برنده قلم زرین فیلمنامه نفوذ از جشنواره دفاع مقدس، کاندیدای بهترین تدوین از جشنواره اول جام‌جم، کاندیدای بهترین کارگردانی و تدوین از سومین جشنواره جام‌جم و داور جشنواره فیلم فجر بوده است.
 
سیداحمد میرعلایی متولد 1338 شهر تهران و مقطع تحصیلی دیپلم علوم تجربی است. این تهیه‌کننده، کارگردان تئاتر، نویسنده و بازیگر، تهیه‌کنندگی فیلم‌های "شب واقعه، فرزند خاک، مرثیه برف، وعده دیدار و سرعت"، بازیگری فیلم‌های "هراس، حماسه دره شیلر، زندان دوله تو، پرچمدار"، دستیار کارگردانی فیلم "گذرگاه"، منشی صحنه "حماسه دره شیلر"، تدوینگر "هراس، گذرگاه" و مجری طرح فیلم‌های "دنیای وارونه و سرعت" را در کارنامه هنری خود دارد. ار مسئولیت‌های میرعلایی می‌توان به: مدیرعامل اسبق بنیاد سینمایی فارابی، دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان (دوره‌های 25 تا 27)، عضویت در هیات‌های داوری و انتخاب جشنواره‌های متعدد از جمله عضو هیات انتخاب دوره نهم جشنواره فیلم دفاع‌مقدس و  داور جشنواره بین‌المللی  فیلم‌های کودکان و نوجوانان اشاره کرد.
 
محمدرضا عرب درسال 1345 شهر تهران متولد شد و با فعالیت در سمت مستندساز، تهیه‌کننده وکارگردان سینما تا کنون 60 حضور بین‌المللی و 80 حضور ملی در جشنواره‌ها و کسب بیش از 30 جایزه معتبر ملی و بین‌المللی را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است. این تهیه‌کننده فیلم سینمایی "پری دریایی"، کارگردانی فیلم های سینمایی"آخرین ملکه زمین و ندارها" را نیز برعهده داشته است. مجموعه مستند «در امتداد ساوا»، «بحران كوزوو»، «گذري بر غارهاي ايراني»، «كاروانسرهاي ايران»،  «قشم نگين خليج فارس»، «بر بلنداي سهند»، «يادگار دوست»، «سينماي جوان سينماي آينده»، «عكس و عكاسي در ايران» و فیلم‌های «چون كوه»، «ايستاده در باد»، «زمين سوخته»، «كندوان ديار آفتاب» ، «صداي روشنايي»، «زنبق و خاکستر» و «آئينه‌هاي روبرو» از جمله فیلم‌های کوتاه و مستند وی می‌باشد.
 
سوریه، موضوع 6 اثر حاضر در بخش مسابقه جشنواره مقاومت
سوریه یکی از موضوعاتی است که در آثار حاضر در جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به آن پرداخته شده است.
 
بر پایه این خبر، عناوین فیلم‌های سوریه جشنواره به این ترتیب است:
 
«آغازی بر یک پایان» به کارگردانی سعید صادقی و تهیه‌کنندگی مرتضی شعبانی / مستند
 
«خانواده مقاومت» به کارگردانی روح الله رفیعی و تهیه‌کنندگی مؤسسه فرهنگی روایت فتح / مستند
 
«نسل مسعود» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سید مهدی میرحاجی / مستند
 
«بدون مرز عشق» به کارگردانی وحید فراهانی و تهیه‌کنندگی سیدهاشم موسوی / مستند
 
«کوثر» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهدی خوش نژاد / مستند
 
«عروسک» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی هاشم مسعودی- مرتضی علیزاده / کوتاه داستانی
 
گفتنی است چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از 2 تا 9 مهرماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.