به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بسياری از دانشمندان بر اين باورند که چربی بالا محصولات لبنی، شیرینی هاي خامه اي و گوشت قرمز كه در اکثر رژیم های غذایی غربی وجود دارد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزايش مي دهد.
نوعي رژیم غذایی سنتی در بخشي از هند وجود دارد كه مصرف كنندگان آن بسيار كم و يا به ندرت به آلزايمر مبتلا مي شوند البته دانشمندان بر اين باورند که رژیم غذایی مدیترانه ای هم می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را نسبت به رژیم غذایی غربی تا نصف کاهش دهد.
در رژیم غذایی سنتی هند میزان بالایی از سبزیجات، ماهی، غلات کامل، حبوبات و غذاهای کم چرب وجود دارد كه یک وعده غذایی آن ها را تشکیل می دهند. با توجه به مطالعات انجام شده این غذاها در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مربوط به سن مانند آلزایمر و حتی زوال عقل بسيار مفيد است.
در یک مطالعه اخیر به دنبال افزايش میزان شیوع بیماری آلزایمر رژيم غذايي و سبك زندگي تعدادی از کشورها از جمله مغولستان، کره، نیجریه، برزیل، سری لانکا، کوبا، شیلی، ایالات متحده و مصر در طی یک دوره 15 ساله مورد بررسي قرار گرفت.
یافته های حاصل از اين مطالعه نشان داد که نرخ شیوع به آلزايمر در ایالات متحده بالاتر از همه کشورها ذکر شده كه يكي از مهمترين عوامل آن ميزان مصرف بالاي غذاهای فراوری شده و فست فود در اين كشور است .
محققان دريافتند که برای جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بايد مصرف مواد غذایی فرآوري شده و تصفیه شده مصنوعي و گوشت قرمز را كاهش داد.
همچنین با كاهش مصرف اين موادغذايی در رژيم روزانه می توان از بروز بیماری های بسياري مانند مشكلات کلیه، دیابت نوع دوم، سکته مغزی و سرطان جلوگيري كرد.
انتهای پیام/