سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حبس 4 هزار فعال سیاسی در بحرین

نبیل رجب، فعال حقوق بشر بحرینی، در نامه‌ای به روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اعلام کرد حدود چهار هزار فعال سیاسی در بازداشتگاه‌های بحرین حبس شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پرس تی وی ، در این نامه که یکشنبه در نیویورک تایمز منتشر شد، آمده است: بحرین با حدود چهار هزار زندانی سیاسی، دارای بالاترین سرانه جمعیت زندانیان (سیاسی) در خاورمیانه است.

رجب در این نامه نوشت بحرینی‌هایی که خواهان برقراری دموکراسی در این کشور هستند با «حبس، شکنجه و حتی مرگ» مواجهند.

وی با اشاره به اینکه از آوریل تا ژوئیه سال گذشته را به اتهام «توهین به یک نهاد قضایی» و «شایعه‌پراکنی در زمان جنگ» در زندان بوده است، افزود بیشتر این مدت را در «سلول انفرادی» گذرانده است.

به گفته رجب، مقام‌های بحرینی به خاطر افشاگری‌های او درباره «شکنجه صدها زندانی بحرینی در مارس 2015 در زندان جو» او را به توهین به نهاد قضایی متهم کرده‌اند.

این فعال بحرینی ادامه داد: «بعد از آزاد شدن، این اتهام‌ها و ممنوعیت خروج از کشور به قوت خود باقی ماند و من (از جانب مقام‌های قضایی) تهدید شدم.»

رجب نوشت: «رئیس واحد جرائم سایبری... من و خانواده‌ام را احضار کرد و در مقابل فرزندانم به من اخطار داد که اگر دست از فعالیت خود برندارم با تحمل حبس تا 15 سال مواجه خواهم بود.»

در این نامه آمده است: «این تهدید در ژوئن امسال به واقعیت پیوست و من دستگیر شدم. حکم بازداشت من را همان رئیس واحد جرائم سایبری صادر کرده بود.»

این فعال بحرینی با اشاره به اینکه مقام‌های قضایی کشورش بعد از بازداشت، او را به «توهین به کشور همسایه» نیز متهم کردند، تاکید کرد: «آنچه توهین من به عربستان سعودی خوانده می‌شود مربوط به پیام‌هایی است که من در آنها خواهان پایان جنگ در یمن شده‌ام؛ جنگ تحت رهبری عربستان سعودی... که امریکا نیز از آن حمایت می‌کند.»

وی همچنین خاطر نشان کرد: «امریکا از زمان شروع این جنگ در سال گذشته قراردادهای چندین میلیارد دلاری فروش سلاح به عربستان سعودی را تایید کرده است.»

رجب با «فاجعه‌بار» خواندن تلفات غیرنظامیان در یمن، تاکید کرد: «من از ابتدا مخالف جنگ بودم... هم اینک بهای این مخالفت را می‌پردازم.»

در این نامه آمده است: «من اوایل امسال با جان کری، وزیر خارجه امریکا، در بحرین دیدار و درباره وضعیت دشوارمان با او صحبت کردم. آقای کری در این گفتگو در حالی از گروه‌های مخالف (رژیم منامه) به خاطر تحریم انتخابات 2014 انتقاد کرد که این گروه‌ها صرفاً خواهان برقراری حکومتی مبتنی بر قانون اساسی به جای نظام استبدادی بحرین بودند.»

وی ادامه داد: «بعد از این انتخابات، [شیخ علی سلمان]، رهبر جنبش الوفاق - که بزرگترین حزب مخالف حکومت است – به اتهام ترویج خشونت به 9 سال حبس محکوم شد و این جنبش نیز تعلیق و دارایی‌های آن ضبط شد.»

رجب افزود: «می‌خواهم از آقای کری بپرسم آیا امریکا چنین هم‌پیمانی می‌خواهد؟ هم‌پیمانی که مردم را به خاطر عقایدشان مجازات می‌کند؟ هم‌پیمانی که شهروندانش را از بکارگیری حقوق اولیه خود منع می‌کند؟»

در این نامه همچنین آمده است وزارت خارجه امریکا به‌رغم شکنجه‌گری‌های رژیم آل‌خلیفه «تحریم تسلیحاتی بحرین را که به خاطر سرکوبگری‌های بعد از قیام 2011 وضع شده بود، در سال گذشته لغو کرد.»

این فعال بحرینی با اشاره به ادعای امریکا مبنی بر اینکه تحریم تسلیحاتی بحرین را به خاطر «پیشرفت چشمگیر در اصلاحات حقوق بشری» لغو کرده است، افزود آیا واقعا اینگونه بوده است؟

وی با اشاره به بیانیه‌های امریکا درباره وضعیت حقوق بشر در بحرین تاکید کرد اگر واشینگتن از اهرم فشار خود استفاده نکند، صدور این بیانیه‌ها تاثیر چندانی نخواهد داشت.

رجب گفت: «اقدامات امریکا موجب شده حکومت (بحرین) برای بازداشت من و دیگر فعالان حقوق بشر جسور شود. حمایت بی‌قید و شرط امریکا از عربستان سعودی و لغو تحریم تسلیحاتی بحرین تبعات مستقیمی را برای فعالان در این کشورها به همراه دارد.»

این فعال بحرینی افزود: «دولت آقای اوباما باید به جای فروش سلاح به ائتلاف تحت امر عربستان و شعله‌ور ساختن آتش جنگ یمن، از اهرم خود برای پایان دادن به این جنگ استفاده کند.»



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.