سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

اینجا حواستان به زیر پایتان باشد

این روزها مردم پایتخت با احتیاط از معابر عبور می‌کنند و بیشتر حواسشان به زیر پایشان است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سابقه فرونشست زمین در پایتخت به سال های قبل باز می گردد. آن زمان که مترو تهران مشغول حفاری در خیابان ولیعصر بود هر روز خبر از نشست زمین در حوالی میدان منیریه به گوش می رسید.

اما بعد از دوره ای که خیابان ولیعصر هر هفته حداقل یک بار نشست می کرد تا همین چند روز پیش خبری از فرونشست های گسترده در خیابان های پایتخت نبود.

همه چیز از صدای انفجار مهیب در شهران آغاز شد. انفجاری که در پی نشست زمین رخ داده بود، در آن ماجرا دادستانی و دستگاه های مربوطه در مورد مقصر اظهار نظر کرده اند و در این نوشتار قصد پرداختن دوباره به آن را نداریم.

موضوع اصلی این روزهای پایتخت نشست های پیاپی زمین در خیابان های پایتخت است. نمونه بارز آن نشست زمین در هفته گذشته در خیابان پیامبر(ص) بود که موجب بلعیده شدن یک خودرو با سرنشین آن شد.

روز گذشته نیز در خیابان رجب نیا نیز به اندازه 3 متر نشست کرد و گودال آبی جلوی پای مردم سبز شد.

امروز هم که در خیابان صفی علی شاه زمین نشست کرد گودال پر از آب به عمق 5 متر در پایتخت پدید آمد. خوشبختانه در این دو حادثه هیچ کس در گودال ها نیفتاد اما لحظه ای را تصور کنید که کودکی در حال گذر از خیابان دست در دست مادرش ناگهان زیر پایشان خالی شود و خود را در اعماق گودال پر از آب ببینند.

و یا پدر خانواده ای که شیشه های خود را در گرما بالاداده و از خنکای باد کولر لذت می برد که ناگهان به اعماق گودال سقوط می کند، آن هم زمانی که با خیالی آسوده در کنار خیابان پارک کرده و یا با احتیاط در حال رانندگی است.

آنچه این روزها مردم پایتخت را تهدید می کند، خطر بلعیده شدن توسط زمین است، خطری که مشخص نمی کند کی و کجا به سراغ هروندان خواهد آمد.

*علت حادثه چیست؟

در این ارتباط مازیار حسینی معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه قانون احداث تونل مشترک شهری مصوب سال 1372 مجلس شورای اسلامی است که به موجب این مصوبه برای دستگاه‌های خدمات‌رسان تکالیفی در نظر گرفته شده است، گفت: این قانون در شرایط کنونی قابلیت اجرایی نداشته همچنانکه حاصل آن بعد از گذشت بالغ بر بیست سال متاسفانه منجر به احداث کانالی نگشته و اگر موردی که شهرداری تهران در زمان اجرای پل صدر اجرا کرد و کابل های فشار قوی برق 230 کیلوولت را با همکاری اداره برق استان تهران به داخل کانال تاسیساتی احداثی منتقل کرد را در نظر نگیریم، می توان گفت دستاورد این قانون تقریباً صفر است.

وی افزود: در منطقه22 هم کانالی احداث شد که هیچ یک از دستگاه‌ها تاسیسات خود را به داخل این کانال منتقل نکردند و اجباری هم با توجه نبود مدیریت یکپارچه در شهر قابل اعمال نیست. به طوری که در حال حاضر هیچ یک از تاسیسات شهری در داخل کانال قرار ندارند و متاسفانه به رغم وجود قانون و دستورالعمل تاکنون هیچ دستگاه دولتی رغبتی به اجرای آن نشان نداده است.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه نهادهای خدماتی از کف خیابان که طبق قانون متعلق به شهر است، به طور رایگان استفاده می‌کنند، گفت: شبکه‌ای از تاسیسات، بدون نظم و منطق خاصی در کف معابر گسترده شده که به راحتی می‌تواند محرک وقوع حوادث باشد. بنابراین تاکید می‌کنیم مادامی که کانال تاسیسات یکپارچه شهری وجود نداشته باشد بروز حوادثی همانند اتفاقات اخیر اجتناب ناپذیر بوده و مشکلات فراوانی را برای شهر فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: عبور تاسیسات از داخل کانال تاسیساتی می‌تواند هم طول عمر تاسیسات را بالا برده و هم با امکانی که برای بازدیدهای دوره‌ای از تاسیسات فراهم می‌آورد امکان کنترل فرسودگی و نشتی‌ها به راحتی وجود خواهد داشت.

حسینی تصریح کرد: در دنیا مدیریت امور شهری از آب و برق و گاز تا درمان و آموزش در مجموعه دولت محلی کنترل و هماهنگ می شود. بنابراین حل و فصل چنین مسایلی و تصمیم گیری در مورد آن به راحتی میسر است. 

این در حالیست که در ایران وقتی حرف از تاسیسات گاز بزنیم با وزارت نفت باید مذاکره کنیم و اگر تاسیسات آب و برق را بگوییم با وزارت نیرو باید مکاتبه داشته باشیم. همان طور که برای تاسیسات مخابراتی شهر با وزارت ارتباطات طرف خواهیم شد. به عبارت ساده تر این همان نبود مدیریت یکپارچه شهری است که بارها و بارها از سوی شهرداری تهران بر آن تاکید شده اما به رغم آنکه در سایه مدیریت یکپارچه شهری و همراهی دولت با شهرداری می توان بسیاری از مشکلات را برطرف کرد همچنان به دور چرخه ای باطل قرار دارد.

معاون شهردار پایتخت تاکید کرد: مسئولان باید در نظر داشته باشند که حل این اتفاقات منفرد در شرایط عادی وقتی به کاری سخت و دشوار بدل می‌شود که خدایی ناکرده زلزله ای در پایتخت رخ دهد. در آن صورت با حجمی از بحران مواجه می‌شویم، لذا بهتر است پیش از وقوع حادثه و با هزینه اندک، علاج واقعه کنیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۷ شهريور ۱۳۹۵
وقتی که زمین شکاف برمیداره من واقعا میترسم .خواهشمندم مسئولین رسیدگی کنن
ناشناس
۱۲:۲۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
من وقتی میام تهران از گوشه میرم
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
وقتی لوله آب میترکه و بعد چند روز از هدر رفت آب بازم کسی اهمیت نمیده و کاری نمیکنه
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
این نشست ها بخاطر اینست که در گذشته فاضلاب از طریق چاه ها به سفره های زیر زمینی میرفت و اکنون با ایجاد شبکه فاضلاب شهری تمام این چاه ها خشک شده و باعث نشست زمین میشود.
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
چه اتفاق برای زمین افتاد ،همه چیز را می بلعد
ناشناس
۱۰:۱۰ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
اشکال اینه که فضای خالی بین تونل مترو و تونل حفاری شده اصولی پر نشده
ناشناس
۰۸:۲۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
یک نوع روش ژئوفیزیکی امواج بازتابی.
ناشناس
۰۱:۲۸ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
اینها اتفاقاتی ساده و طبیعیست که به دلیل گستردگی بیش از حد شهر تهران، تمامی آنها در محدوده جغرافیایی این شهر قرار می گیرند اما بروز تعدادی از این حوادث در گستره چند صد کیلومتر مربعی تهران، امری کاملا عادیست
ناشناس
۰۱:۱۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
به خدا سوگند مردم شریف ایران زمین، این مساله صبر 40 ساله خداوند تبارک وتعالی حقیقتی است که فقط شیطان میتواند آنرا انکار کند، داستان حضرت یوسف و پیغمبرو ... همه معرف صبر 40 ساله خداوند میباشد، اکنون از شما میخواهم کمی به این فکر کنید که چرا هرچه به عمر 40 سالگی انقلاب میرسیم اتفاقات عجیب و ترسناک زیاد و زیادتر میشود.
ناشناس
۰۰:۴۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
مسئولان بدونن شاید نفر بعدی خودشون باشن یا یکی از خونوادشون . . پس ای کاش دلسوزتر برخوردکنن
ناشناس
۰۰:۱۷ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
در كتابهاي قديم آمده دوره آخر الزمان تهران در فاضلاب غرق ميشه.
كاري به كانال و قنات و.. ندارم هركدوم مي تونه درست باشه ولي اين قناتها تازه كه ايجاد نشده سالهاست بوده و مردم هم مشكلي نداشتند ولي گناه ها و بي حيايي ها و بي عفتي ها و ربا خواري و كلي معصيت خدا در اين تهران ميشه بلكه در همه شهرها خلاصه اين گناه ها اثر وضعي خودش رو مي گذاره و گذاشته نمونه بارزش خشكسالي متمادي يا ناگهان بارانهاي پر خسارت، مرگ جوان، گراني، بي محبت شدن انسانها نسبت به يكديگر و....
استغفار و توبه حق مردم را نخوردن حق رو ناحق نكردن مهرباني دين داري، رعايت اخلاق ،نخوردن حرام خيانت نكردن به بيت المال و.... همه و همه جاي خودش اثرات بزرگي دارد. البته اين معنيش اين نيست كه مسئولين وظيفه خودشون رو انجام ندن اتفاقا همين كم كاري ها هم حق الناس است و گناه
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
تعجبم میگره از این شهرداری ها که انقدر مالیات میگرن اما .....
ای کاش اندکی به سخن حضرت علی (ع) به مالک توجه کنند که فرمودند: ان کس که بخواد مالیات را بدون عمران طلب کند شهر هارا ویران و بندگان را نابود میکند.
ناشناس
۰۰:۱۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
اگه این فرونشست ها باعث ارزون ترشدن قیمت خانه در تهران بشه خوبه.
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
متروخیلی خوب ولی مصرف بد وزارت نیرو باعث شده این اتفاقها میفته
ناشناس
۲۳:۳۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
این نشست ها نتیجه بی توجهی به سفرهایه آب زیر زمینی میباشد، تهران روی سفره عظیم از آب های زیرزمینی استوار شده که با کم شدن سطح آن باید منتظر نشست های شدید تری در آینده باشیم
ناشناس
۲۳:۳۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
این نشست ها نتیجه بی توجهی به سفرهایه آب زیر زمینی میباشد، تهران روی سفره عظیم از آب های زیرزمینی استوار شده که با کم شدن سطح آن باید منتظر نشست های شدید تری در آینده باشیم
ناشناس
۲۲:۳۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
فقط خدا کنه زلزله نیاد
ناشناس
۲۲:۲۶ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
واویلا
خدا کنه حداقل جان کسی از دست نره
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
پناه بر خدا.
ناشناس
۲۱:۵۹ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
دلیلش برداشت غیر مجاز از چاه ها و منابع زیر زمینی هست . به خاطر همین زمین نشست کرده
منصور
۰۹:۵۸ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
برداشت اب کدومه //همش مال متروه//چرا جاهایی که مترو نرفته نشست نمیکنه؟؟
ناشناس
۲۱:۵۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۵
باسلام واحترام خدمت عزیزان وزحمت کشان شبکه خبر
بیشتراین فرونشستها ی زمین درسطح معابروشهر.همان قناتهاوکاریزهای هست که درگذشته استفاده می شده.
منصور
۱۰:۰۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۵
این قنات ها سالیان ساله که نشست نکردن//تا مترو را کشیدن شروع به نشست کردن