سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه‎اندازی اتاق ایران‎شناسی در دانشگاه‎های افغانستان

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان ضمن تاکید بر تعمیق روابط فرهنگی بین دو ملت گفت: در تلاش هستیم تا در دانشگاه‎های افغانستان اتاق ایران‎شناسی راه‎اندازی کنیم.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان بر تعمیق روابط فرهنگی بین دو ملت ایران و افغانستان تاکید نموده و گفت: در تلاش هستیم  تا در دانشگاه‎های افغانستان اتاق ایران‎شناسی راه‎اندازی کنیم.
 
"رضا ملکی" رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در برنامه افتتاح سالن ابوعلی سینا در کتابخانه فردوسی شهر مزار شریف ، از تلاش برای راه اندازی اتاق ایران شناسی در دانشگاههای افغانستان خبر داد.
 
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با اشاره به فعالیت تروریست ها در افغانستان گفت: همان گونه که شما گرفتار گروه های تروریستی هستید ، ایران هم زمانی گرفتار این عوامل شوم بود تا جایی که حتی رئیس جمهور خود را در این حملات تروریستی از دست داد .
 
وی ادامه داد: با رهبری امام راحل (ره) جمهوری اسلامی ایران از مشکلات عبور کرد و با شعار  "ما می توانیم" توانست این مسیر را طی کند . اکنون افغانستان هم باید با این شعار خود را از این حالت نجات دهد.
 
او با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی، پشتیبان افغانستان بوده و خواهد بود، اظهار داشت: ما همواره حامی ملت مسلمان افغانستان هستیم و این را بر خودمان فرض و تکلیف می دانیم . پیوندهای عمیقی بین ما برقرار است، هرچه دشمن تلاش کند نمی تواند این پیوندها را سست نماید.
 
ملکی اشاره کرد: ما با آنکه مشکلات عظیمی از جمله تحریم های اقتصادی داشتیم  ، باز هم حامی افغانستان بودیم، البته تحریم های ما بخاطر مسئله هسته‎ای نیست ، بلکه تحریم های ما بخاطر مقابله با سیاست‎های آمریکا بوده و سردادن شعار آزادی برای ما با دادن شهدای بسیار  و پرداخت هزینه اقتصادی توام بود .
 
رضا ملکی گفت: ملت ایران یک ذخیره بزرگ برای ملت افغانستان است، فناوری های زیادی است که این فناوری ها همه در اختیار شما است و اساتید افغانستان باید از آنها استفاده کنند.
 
وی افزود: تولیدات علمی که در ایران وجود دارد می تواند در اختیار افغانستان قرار بگیرد و همه این ها را می‎توان در چهارچوب توافق‎نامه‎هایی که با وزارتخانه‎ها داریم، عملی کنیم.
 
ملکی تصریح کرد: امام خامنه ای در سال گذشته دستور دادند که همه کودکان افغانستانی باید تحت آموزش باشند که این کار عملی شده است. ما سه میلیون مهاجر از افغانستان داریم که یک میلیون آنها غیر قانونی هستند؛ در حالی که میزبان مهاجرین هستیم بیش از 4000 معلم و 14000 دانشجو تحت تعلیم هستند و 18000 تن نیز فارع التحصیل شده اند.
 
این مقام ایرانی گفت: ایران تنها به کارهای فرهنگی بسنده نکرده  و با فعال کردن بندر چابهار در توافقنامه با هند و افغانستان زمینه بسیار خوب فعالیت های تجاری را فراهم کرده است .
 
وی ادامه داد: ما در ایران اساتیدی از افغانستان داریم که رتبه های اول و دوم را دارند و ما در تلاش هستیم اتاق ایران‎شناسی را در دانشگاه‎های افغانستان راه‎اندازی نماییم.
 
ملکی عنوان کرد: یکی از کارهای مهم برای پیشرفت افغانستان وحدت و برادری است، لذا باید میان خود تعصب نداشته باشند و همه با شعار برادری و وحدت به پیش بروند و  از علم آموختگان استفاده کنند.
 
وی گفت: صلح و ثبات در افغانستان صلح و ثبات برای ایران است؛ اهداف فرهنگی ما رسیدن به این هدف در افغانستان است در حالی که امنیت افغانستان ، امنیت ایران است و ما همیشه خواهان صلح، ثبات، امنیت و پیشرفت برای افغانستان هستیم و در تمام برنامه‎های بین‎المللی حمایت خود را از افغانستان اعلام خواهیم کرد.
 
حجت الاسلام قدسی یکی از علما و شاعران برجسته افغانستان در تایید سخنان رایزن فرهنگی ایران گفت: رابطه دوستانه بین دو کشور ایران و افغانستان زمینه خوبی برای پیشرفت آنها می باشد.
 
وی خاطرنشان ساخت: درست است که امروز مردم افغانستان با مشکلات دست و پنجه نرم می کنند اما ثبات دائمی کشور ایران وابسته به امنیت منطقه و کشورهای همسایه است. در ضمن، ما از همکاری های ملت و دولت ایران در افغانستان قدردانی می‎کنیم.
 
در این مراسم مقام های فرهنگی بلخ از کارکردهای دفتر فرهنگی اجتماعی تبیان قدردانی کرده و سید محمد موسوی، مسئول نمایندگی مزارشریف و تعدادی دیگر از فرهنگیان را مورد تقدیر قرار دادند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.