محمد سام زاده متخصص ارولوژی و فوق تخصص پیوند کلیه در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: با توجه به تشکیل سنگ کلیه از کلسیم، مصرف مواد لبنی حاوی این ماده، باعث بروز و تشدید سنگ کلیه به خصوص در افرادی که کلسیم بدن آن ها زیاد است، می شود.
سام زاده با اشاره به ضرورت مصرف لبنیات برای بدن، ادامه داد: از آنجا که نمی توان بیماران را از مصرف این مواد منع کرد، باید با انجام اقداماتی دیگر در راستای کاهش ایجاد سنگ کلیه و تشدید آنضمن مصرف لبنیات گام برداشت.
سام زاده کاهش مصرف نمک و افزایش نوشیدن مایعات به خصوص آب را در کاهش سنگ کلیه موثر دانست و بیان کرد:مصرف نوشابه های گازدار، گوشت قرمز،افزایش وزن، کاهش فعالیت های بدنی، شرایط آب و هوایی و وجود ذرات معلق در هوا از عوامل تشدید کننده سنگ کلیه هستند.
وی تاکید کرد:سالمندان، مبتلایان به دیابت و کودکان گروه های خطر در معرض سنگ کلیه هستند و در صورت وجود سابقه سنگ سازی کلیه آن ها باید هر شش ماه یک بار به اورولوژیست مراجعه و تحت آزمایش های خاص قرار بگیرند.
سام زاده با اشاره به افرادی که کلیه های سنگ ساز دارند، تصریح کرد: این افراد باید با برنامه غذایی مناسب از بروز سنگ کلیه جلوگیری کنند (مثلادر طول روز شیر مصرف کنند ) چرا که پوکی استخوان بسیار خطرناک تر از سنگ کلیه است.
این متخصص اورولوژی به مصرف عرق کاسنی، عرق خار شتر و هندوانه برای کاهش سنگ کلیه اشاره و اظهار کرد: اندازه سنگ کلیه بین 5 تا 6 میلی متر است و با کنترل وزن و انجام فعالیت ها می توان سنگ کلیه را دفع کرد.