سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه
بین 50 تا 60 درصد از انرژی روزانه افراد از مواد قندی تامین می شود، گفت: توصیه میشود افراد در هر سنی از مواد قندی مرکب، تصفیه نشده و طبیعی برای تامین انرژی روزانه خود استفاده کنند نه خوراکیهایی نظیر قند، شکر؛ شکلات و شیرینی که عامل اضافه وزن و ابتلا به بیماریهای متابولیکی است.
وی افزود: استفاده بیش از حد شیرینی؛ شکلات و خوراکی هایی از این دست موجب پایین آمدن سن دیابت و ابتلای کودکان به این بیماری شده است.
مظهری تصریح کرد: میزان مصرف قند تصفیه شده در طول روز با توجه به سن، جنس و وضعیت متابولیک بدن هر فرد باید بین 10 تا 30 گرم باشد.
وی با اشاره به اینکه هر میزان مصرف قند کمتر باشد فرد زندگی بهتر و عمری طولانیتر خواهد داشت، اظهار کرد: شکر، نمک و هرویین سه ماده سفید خطرناک که در بیشتر موارد موجب ابتلا به بیماریهای متابولیکی و مرگ می شوند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: قند تصفیه نشده، طبیعی، بدون طعم، نشاستههای گیاهی و حیوانی خطرناک نیستند و در نانهای سبوس دار، غلات و حبوبات وجود دارد که به خوبی میتواند میزان قند مورد نیاز روزانه را تامین کند.
مظهری با بیان اینکه خرما، انجیر، خربزه و انگور دارای قند فراوانی هستند، گفت: انواع توت از میوه هایی است که قند متوسط داشته و برای بدن بسیار مفید است.
انتهای پیام/