سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/معرفی جنگ افزار

کدام ناو جنگی فرماندهی انتقال سلاح‌های شیمیایی از سوریه را بر عهده داشت؟ + مشخصات و تصاویر

وزارت دفاع روسیه در سال 2014 گزارشی از نقش یک رزمناو غول پیکر "مسکو" را در انتقال تسلیحات شیمیایی سوریه ارائه کرد.

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رزم ناو "پترو کبیر" یکی از تجهیزات نظامی ساخت فدراسیون روسیه است که از سال گذشته میلادی درباره درباره ماموریت های عملیاتی آن مطالب گوناگونی منتشر شده بود.

 "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)"  که برخی منابع از آن به عنوان بزرگترین  "رزمناو جهان" یاد می کنند می تواند انواع ماموریت های پشتیبانی و عملیاتی را انجام دهد.

***مشخصات ناو "پتروکبیر"

رزمناو "پتر کبیر" بزرگترین کشتی عملیاتی جنگی ـ ضربتی جهان است که با نیروی هسته ای کار می کند و فاقد امکان حمل هواپیما می باشد.  "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)"  ظرف ۱۵ سال خدمت، بیش از ۱۲۵ هزار مایل، طی کرده است .



این رزمناو از دهه 80 میلادی کار طراحی و تولید آن آغاز شده  و در سال 1998 راه اندازی و هم اکنون در حال خدمت در ارتش روسیه است. این رزمناو فوق سنگین دارای وزنی بیش از 24 هزار تن (وزن ماکزیمم بیش از 26 هزار تن)، طول بیش از 250 متر، و عرض حدودا 28 متر است.

گفته می‌شود بیش از صدها قطعه در این رزمناو بکار رفته و مجموعه‌ای از موشک انداز، توپ،راکت،اژدر،انواع سامانه‌های راداری و ماهواره‌ای و دیگر تجهیزات پیشرفته این رزمناو است.




طراحی بدنه ناوهای "پترو" به خوبی نشان دهنده تلاش طراح برای ساخت یک کشتی عظیم و در عین حال چالاک است. رزمناو "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)" دارای 4 رئاکتور اتمی بوده که به 2  پروانه 5 تیغه به قدرت 270 هزار اسب بخار و 4 ژنراتور به قدرت یک هزار و 500 کیلووات متصل است.

منابع رسانه ای گزارش می دهند که رزمناو  "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)"  دارای حداکثر سرعت 32 گره دریایی و ظرفیت پرسنلی بیش از 700 نفر است و قابلیت نشاندن هلی کوپتر را نیز دارد.

کارشناسان نظامی معتقدند که "پترو کبیر" می تواند با  "ناوهای جنگی غول پیکر" و "ناوهای هواپیمابر" مقابله کند و به همین دلیل به آن لقب "قاتل ناوهای هواپیمابر" را داده اند.

 "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)" دارای سامانه های دفاعی  "کاشتان"، "تور ام -1" است و تسلیحاتی همچون موشک های ضد کشتی قدرتمند "پی-700"  ، موشک انداز های پیشرفته، "اژدر" سامانه های تیرباری "ای کا -130"  موشک های زمین به هوای "کینژال" و ... را نیز دارد.

موشک های کروز "ضد کشتی P700- Granit " رزمناو مذکور ، جنگ افزار اصلی رزم ناوهای جنگی "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)" هستند که هر یک از آن ها 20 پرتابگر عمودی این موشک ها مجهز هستند. آزمایش های این موشک در سال های اخیر نشان می دهد که توانایی از بین بردن ناوهای هواپیمابر را دارد.


در حالت معمول هر یک از این موشک ها به سر جنگی 750 کیلوگرمی مجهز هستند که این قدرت نیز معمولا برای از پا درآوردن یک ناو هواپیمابر آمریکایی  کافی است.  "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)" گنجایش بیش از 80 موشک کروز(گرانیت) و 216 موشک سطح به هوا را دارد.


به گفته کارشناسان نظامی رزمناو پتر کبیر توان درگیری همزمان را در 3 جبهه سطحی، زیر سطحی و هوایی دارد. رزمناو پتر کبیر مجهز به سامانه دفاع هوایی اس _ 300 اف است. همچنین در این رزمناو 3 بالگرد کاموف کا 27 قرار دارد.

**ماموریت های عملیاتی "پتر کبیر"

در آگوست سال 2000 میلادی رزمناو "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)" در دریای "بارنتس" در بزرگترین تمرین نیروی دریایی پس از سقوط اتحاد جماهیر شرکت کرد.
 






علاوه بر شرکت در تمرین دریایی ذکر شده، این رزمناو ماموریت های همچون ورود به دریای کاراییب، شرکت در رزمایشی مشترک با نیروی دریایی ونزوئلا، سفر به ترکیه، فرانسه، نیکاراگوئه، سفر به دریای مدیترانه و عبور از تنگه جبل الطارق، شرکت در رزمایشی مشترک با هند، آزاد کردن 10 کشتی از دست 3 قایق دزدان دریایی سومالی، سفر به بندر طرطوس سوریه، حضور در دریای چین و .... را از سال 2008 تا 2010 در کارنامه خود داشته است.
 
وزارت دفاع روسیه در سال 2014 میلادی گزارش داد  که تعامل کشتی های جنگی از چین، دانمارک، نروژ و سوریه در طول حمل و نقل سلاح های شیمیایی از طریق دریا توسط مرکز هماهنگی ستاد مستقر در عرشه رزم ناو "پتر کبیر" انجام شده بود.


افسران ناوگروه های  دائمی نیروی دریایی ارتش روسیه در دریای مدیترانه و همچنین نمایندگان فرماندهی کشتی های جنگی چین، نروژ و دانمارک پرسنل این مرکز را تشکیل می دادند که نقش کشتی جنگی .

رزمناو  "پتر کبیر (Pyotr Velikiy)" متعلق به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش روسیه می‌باشد. گزارش ها حاکی از آن است که قرار است با انجام  تعمیرات و بهینه سازی این رزمناو در سال 2018 آماده فعالیت مجدد شود.

گزارش از محمد زرچینی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.