سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گفتنی‌های محمد نادری؛ خالق شخصیت عروسکی «کوچه مروارید»/ اسم «جناب‌خان» از کجا آمد؟

بازیگر «دورهمی» گفت: بعد از همفکری‌ گروهی، با دوست و همکلاسی دوره دانشگاهم محمد بحرانی، به شخصیت «جناب‌خان» پر و بال دادیم.

محمد نادری بازیگر تئاتر و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص ایده‌پردازی و خلق شخصیت «جناب‌خان» گفت: برای طراحی و ساخت مجموعه عروسکی «کوچه مروارید»، مثل بقیه دوستان به من هم سفارش کار شد و بعد از همفکری‌ اتاق فکر، نویسندگی را برعهده گرفتم و سعید سالارزهی به عنوان تهیه‌کننده و کارگردان «کوچه مروارید» را با بقیه دوستان شروع کردیم.

وی ادامه داد: بعد از همفکری‌ گروهی، با دوست و همکلاسی دوره دانشگاهم محمد بحرانی، به شخصیت «جناب‌خان» پر و بال دادیم.
 
بازیگر مجموعه تلويزيونی «دورهمی» در خصوص شخصیت اصلی «جناب‌خان» بیان کرد: «جناب‌خان»  یک کاراکتر لبوفروش است که با سن و سال بالای خود روحیه‌ای کودکانه دارد و در موقعیت‌های مختلف زود جوگیر می‌شود. 

نادری افزود: در بخش نگارش و ایده‌پردازی این عروسک با نگاه دقیق، تکه‌کلام‌ها و ویژگی‌های ساختاری را در نظر گرفتیم و از همان ابتدا انتخاب و پیشنهاد اول و آخر من به عنوان نویسنده برای کاراکتر «جناب‌خان» صداپیشگی محمد بحرانی بود.

بازیگر مجموعه تلویزیونی «شمعدانی» خاطرنشان کرد: کاراکتر «جناب‌خان» ابتدا شخصیتی ارمنی داشت و بعد از پیشنهادات بحرانی و شناخت او با مردم آبادان و اهواز، به لهجه و شخصیتی جنوبی رسیدیم. 

وی از نامگذاری این شخصیت عروسکی گفت: «جناب‌خان» تنها کاراکتری بود که در «کوچه مروارید» با بچه‌ها ارتباط و رابطه‌ای دوستانه با دیگر شخصیت‌های این مجموعه داشت.

نادری افزود: با این شخصیت و موقعیتش در «کوچه مروارید» از جنبه‌های آموزشی و احترام به بزرگسالان، نمی‌توانستیم او را با اسم کوچک صدا کنیم. از طرفی اگر عنوان «آقا» برای او می‌گذاشتیم با بچه های کم سن و سال خیلی فاصله می‌گرفت. با این حساب دنبال اسمی گشتیم که خوش آهنگ باشد و احترام را حفظ کند. به همین خاطر ما همیشه پسوند «جناب» را در زبان محاوره برای افراد بزرگ به کار می‌بریم و «خان» را برای ادای احترام به بزرگسالان. «خان» را به «جناب» اضافه کردیم و به این ترتیب اسم «جناب‌خان» را برای عروسک بزرگسال «کوچه مروارید» در نظر گرفتیم.

وی در خصوص بداهه‌پردازی محمد بحرانی در قالب شخصیت «جناب‌خان» اظهار داشت: بداهه پردازی محمد در نقش «جناب‌خان» فوق‌العاده است. وابستگی ما در «کوچه مروارید» به متن بیشتر بود و باید حواسمان را بیشتر روی بحث کودک و آموزش کودکان می‌گذاشتیم. اما حالا با ورود «جناب‌خان» به «خندوانه» کاراکتر او پر و بال گرفت و توانست بیش از پیش با مخاطب بزرگسال ارتباط برقرار کند.
 
نادری در خصوص درباره توقف مجموعه نمایشی «کوچه مروارید» بیان کرد: تا حدی کار در بخش شبکه خانگی پیچیده است و قوانین خاص خودش را دارد. در واقع «کوچه مروارید» به دلیل اینکه وابسته به بخش خصوصی بود و تهیه کننده کار با مشکل مالی روبرو شد، ادامه تصویربرداری آن در فاز دوم با نویسندگی و کارگرانی خودم به تعویق افتاد.
 
وی درباره رسانه‌ای شدن «کوچه مروارید» و پخش آن از تلویزیون بیان کرد: بعد از توقف پخش سری اول برای پخش و ادامه تهیه و تولید این مجموعه نمایشی با تلویزیون رایزنی کردیم اما باز به دلیل موقعیت‌های مالی و مشکلات موجود نمی دانم چرا اتفاقی رخ نداد.

نادری در پایان در خصوص ساخت فیلم سینمایی «جناب‌خان و رامبد جوان» عنوان کرد: ایده‌ای برای ساخت فیلم سینمایی «جناب خان و رامبد جوان» وجود دارد، اما تمام روند تولید آن در حد حدس و گمان است و به این زودی در دست ساخت قرار نمی گیرد.


انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.