سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت زراعت استراتیژی ملی باغداری را می سازد

وزارت زراعت ومالداری؛ محصولات زراعتی را در بخش باغداری در کشور مهم و پر در آمد عنوان کرده و دراین مورد استراتیژی ملی توسعه ای باغداری می سازد.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، وزارت زراعت و مالداری برای انکشاف باغداری٬‌پیشرفت ها و برداشتن موانع از سد راه این منبع عایدات مهم داخلی کارگاه آموزشی دو روزه برگزار کرد.

اسدالله ضمیر٬‌وزیر زراعت ومالداری٬ درجریان برگزاری کارگاه آموزشی٬ این طرح را در رشد باغداری در کشور مفید خوانده و روی تطبیق این برنامه از سوی باغدار و سکتور خصوصی تاکید ورزید.

او گفت باعملی شدن این طرح حاصلات و فراورده های باغداران در کشور دو برابر خواهند شد و نیز از ضایعات و چهل و چهار درصدی میوه جات پس از تولید جلوگیری خواهد شد.

وی تاکید کرد:"باغداری یکی از مشغولیت مهم مردم افغانستان است شرایط که افغانستان دارد از لحاظ اقلیم٬ آب و هوا مناسب برای رشد باغداری است٬ حدود ۳۴درصد تولیدات داخلی ما از محصولات باغداری تامین می شود و ما نیاز داریم که با دید و طرح واضح نقشه راه را دراین قسمت کار کنیم و سرمایه گذاری کنیم".

آقای ضمیر تاکید کرد که دراین خصوص باید به شکل اساسی سرمایه گذاری صورت بگیرد که ازاین طریق نه تنها نیاز داخلی را مرفوع ساخته بلکه با صادرات میوه جات به کشورهای منطقه عایدات خوبی داشته باشیم.

وزیر زراعت ومالداری می گوید که افغانستان از۱۰تا۱۵محصول باغداری میتواند به شکل اساسی در مارکیت های منطقه رقابت کند.

وی گفت:" ما امروز ورکشاپ را در قسمت تدوین استراتيژی ملی باغداری نظریات نهایی سکتور خصوصی و متخصصین را می گیریم و این نقشه راه تدوین کرده تصمیم داریم که در ۵سال آینده این نقشه را عملی سازیم".

آقای ضمیر از سرمایه گذاران کشور خواست که در بخش باغداری تجارتی سرمایه گذاری کند.
مسوولان وزارت زراعت و مالداری کشور می گوید که با وجود رشد نسبی باغداری در افغانستان هنوز هم این سکتور با چالش های مهمی چون ابتدایی بودن روش باغداری٬ کمبود ورایتی های اصلاح وتصدیق شده٬‌تولید غیرمعیاری٬ مشکلات پروسس و بسته بندی٬‌نبود زیربناهای مناسب مثل سردخانه ها و وسایط یخچال دار و محدود بودن دسترسی باغداران به تجار ومارکیت های بین المللی٬ مواجه است.

غلام رسول صمدی یکی از مسوولان وزارت زراعت گفت:" براساس سروی که صورت گرفته در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۴۷۰۰۰ هکتار زمین ساحه باغداری بوده که در سال ۲۰۱۴ ساحه تحت کشت باغداری ۳۶۰۰۰۰هکتار زمین تخمین شده است که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۱- ۱۱۳۰۰۰ هکتار زمین افزایش را نشان میدهد".

آقای صمدی افزود:" سکتور باغداری از اولویت های وزارت زراعت ومالداری است به همین منظور مسوده ستراتیژی ملی باغداری افغانستان را تدوین کردم وجهت ابراز نظر وپیشنهادات در ورکشاپ امروز برای بررسی فرصت ها وچالش ها دراین خصوص پیشکش کردیم".

همزمان با برگزاری این کارگاه آموزشی شماری باغداران از توزیع نهال های بی کیفیت و غیر مثمر ازسوی قوریه داران شکایت کردند.

آنان از وزارت زراعت خواستند تا در رفع این مسله توجه جدی داشته باشند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.