به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛نجفی با اشاره به اینکه جهتگیری دیپلماسی شهری، در راستای هویت ارزشی و اعتقادی تبریز است، اظهار داشت: خواهرخواندگی تبریز و کربلای معلی، بیانگر عشق و ارادت تاریخی مردم تبریز به آستان حضرت اباعبدالله(ع) است.
وی افزود: قرابتها و باورهای اعتقادی دو شهر، در طول تاریخ همواره، با اشتراکات و عواطف عمیق همراه بوده است؛ با این حال، انعقاد خواهرخواندگی، تبلور پیوند مذهبی و فرهنگی دو شهر در قالب رسمی و شناخته شده دیپلماسی شهری است.
شهردار تبریز متذکر شد: در شرایطی که دشمنی با اهلبیت(ع) و فعالیت گروههای تکفیری، در بخشهای از عراق، علنی شده، خواهرخواندگی تبریز و کربلا، نمادی از همراهی و یگانگی شهروندان دو شهر در مبارزه با جبهه استکبار خواهد بود.
وی یادآور شد: تبریز به عنوان نخستین پایتخت جهان تشیع که همواره به شهر مجاهدان و سرداران شهید شهرت داشته، هویت مذهبی خود را مرهون ارادت به بارگاه امام حسین(ع) و اصحاب و خاندان مظلوم ایشان در کربلای معلی است.
نجفی، با بیان اینکه خواهرخواندگی تبریز و کربلا، بستر ارزشمندی در توسعه مناسبات مذهبی خواهد بود، اظهار داشت: با ثبت این پیوند مهم، زمینه نقشآفرینی شهرداری تبریز در آئینهای ویژه مذهبی در شهر کربلا و همچنین ارایه خدمات به زائران تبریزی در کربلای معلی، در کیفیت مناسبتری پیگیری خواهد شد.
شهردار تبریز با اشاره به زمینههای اجتماعی این دستاورد ارزشمند گفت: مردم کشورمان در سالهای اخیر، همواره در کنار مصایب و دردهای ملت عراق بوده و همین امر موجب شده جایگاه خاصی از مسئولان و مردم کشورمان در میان قاطبه شهروندان عراقی، ترسیم شود.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای مشترک فرهنگی و اجتماعی دو شهر، تاکنون کمتر توانسته منجر به همکاریهای عملی و روابط فعال بینشهری شود؛ با این حال، مصمم هستیم که با ایجاد پیوند خواهرخواندگی، گامهای اساسی در توسعه مناسبات عمرانی، اقتصادی و فرهنگی دو شهر برداریم. با نهایی شدن خواهرخواندگی تبریز و کربلا، تعداد خواهرخواندههای تبریز به 9 رسیده است.
پیش از این تبریز، با شهرهای باکو، استانبول، غزه، ارزروم، قازان، خجند، گنجه و ماگیلف، تفاهمنامه خواهرخواندگی منعقد کرده است. همچنین شهرهای ووهان و ترابوزان نیز پیمان دوستی و همکاری با تبریز دارند.
انتهای پیام/ش