سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کمبود بودجه دست قالیبافان را ازبیمه کوتاه کرد

رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: درچند ساله ابتدایی متقاضیان بیمه قالیبافان کم و اعتبار مصوب جوابگوی این مشمولان بود اما در دو سه سال اخیر با توجه به افزایش آمار، قالیبافان از تسهیلات سازمان تامین اجتماعی بهره‌ای نبردند.

خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی  گروه  اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ازابتدای سال ۹۵ شاهد کاهش آماربیمه شدگان قالیبافی درکل استان های کشور بوده ایم . این در حالیست که متقاضیان بیمه قالیبافی همچنان درصف بیمه شدن قرار ګرفته ونتوانسته اند ازتسهیلات سازمان تامین اجتماعی بهره ببرند.

دراعتراض به این وضعیت برخی ازاین قالیبافان خواستار رسیدگی به وضع موجود شده اند و ماهم برای رسیدگی بیشتر با رییس سازمان ملی فرش ایران به گفتگو نشسته ایم:

حمیدکارگر رییس مرکز ملی فرش ایران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: قانون بیمه قالیبافی که قانون دیرین و به حق قالیبافان بود مصوب مجلس شورای اسلامی شده اما این قانون یک کاستی بسیار بزرگ دارد و آن هم اینکه اعتبارش بصورت سالانه مصوب می شود.

وی در ادامه افزود: بطورمشخص ما در سال۹۴ حدود ۴۲۰ هزارنفر قالیباف  و شاغلان صنایع دستی را داشتیم که زیر چترپوشش تامین اجتماعی قرار گرفتند و با توجه به اینکه درچندساله ابتدایی اجرای قانون متقاضیان و افراد تحت شمول کم بودند اعتبار مصوب جوابگوی مشمولان بود ولی در دو سه سال اخیر باتوجه به زیادتر شدن افراد تحت پوشش بیمه قالیبافی جوابگوی این افراد نیست .

کارگر تصریح کرد:اعتبارلازم برای کل جمعیت قالیبافان و شاغلان صنایع دستی که نیاز داریم بیش ازهزار و 74 میلیارد تومان است که وزارت صنعت معدن تجارت و وزارت کار نیزسال ګذشته این بودجه را پیشنهاد دادند تابتوانیم قریب به یک میلیون نفر را تحت پوشش این بیمه قراردهیم اما متاسفانه عدد نهایی مصوب شده درمجلس شورای اسلامی درسال ۹۵صرفا چهارصد و 44 میلیارد تومان است یعنی کمی کمتر از نصف عددپیشنهادی و طبیعی است که بااین اعتبار همه شاغلین این حوزه نمی‌توانند از این حمایت بهره مند شوند.

رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه ازابتدای اجرای این قانون برخی ازافراد غیر قالیباف مشمول این قانون حذف می‌شوند ادامه داد:بخشی از حذفهایی که دردو سال ګذشته داشتیم کسانی بودند که قالیباف بودنشان محرز نشده بود اما بخشی ازاین حذف ها هم بدلیل پرداخت نکردن حق بیمه توسط خود قالیبافان درمهلت مقرر بوده و سازمان تامین اجتماعی هم یک روز تاخیر را برابر قطع پوشش بیمه آنها قرار می‌دهد.

وی درادامه افزود:اگرفردی بطور متوسط روزانه بین سه تاچهار هزار گره بزند که قالیبافان تمام وقت ما بالاتر از این را می‌زنند ،ازنظر ما قالیباف محسوب شده و شامل دریافت حق بیمه خواهد بود.

این مسئول حوزه فرش کشور در پاسخ به این سوال که آیا قالیبافان جدیدی که درخواست برای بیمه شدن داده‌اند می‌توانند امیدوار به قرارگرفتن تحت پوشش تامین اجتماعی باشند،گفت: درصورتیکه قالیباف بودن آنها طبق دستورالعمل مرکز ملی فرش و تامین اجتماعی محرز شود به ازای هرصد نفر قالیبافی که در حال حذف هستند، ده نفر پذیرش جدید خواهیم داشت و اگردرسال آینده بودجه مناسب هم برای اجرای این قانون مصوب شود امیدواریم که همه قالیبافان فعال ازاین قانون بهره مند بشوند.

وی در پایان تاکید کرد:تقاضای ما همراهی سازمان تامین اجتماعی در رسیدن قالیبافان به حق خودشان است اما متاسفانه ګاهی اوقات سازمان تامین اجتماعی به جای بازرسی های سه ګانه راسا سرکشی کرده واقدام به قطع بیمه قالیبافان ما می‌کند. باید سعی شود ضوابط مشترکی که به آن رسیده ایم رعایت شده و قالیبافی به ناحق ازبیمه محروم نشود.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.