سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

جایگاه جهانی ایران در میزان آسیب های اجتماعی خوب اما روندها نگران کننده است

موضوع لزوم مدیریت مقابله با آسیب‌های اجتماعی در گفتگوی ویژه خبری با حضور مسئولین مربوط به این حوزه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "رضا محبوبی" معاون مرکز امور اجتماعی وزارت کشور، اظهار داشت: از اواسط سال ۹۲ براساس دستوری که از طرف مقام معظم رهبری صادر شده بود وزارت کشور مسئولیت پیدا کرد تا گزارش جامعی از وضعیت اجتماعی و آسیب های اجتماعی کشور تهیه کند.

وی ادامه داد: بر این اساس ما با استفاده از  داده های ثبتی، گزارش دستگاه های مختلف اجرایی، پیمایش های میدانی و نظرات نخبگان توانستیم گزارش جامعی را برای ارائه به سران قوا و مقام معظم رهبری آماده کنیم که در این گزارش تابلوی دقیقی از وضعیت اجتماعی و وضعیت آسیب‌های اجتماعی کشور ترسیم شده است.

جایگاه جهانی ایران در میزان آسیب های اجتماعی خوب اما روندها نگران کننده است

محبوبی خاطر نشان ساخت: هم تاکنون جایگاه جهانی ایران در میزان آسیب های اجتماعی خوب اما روندها نگران کننده است.

مشکل اصلی در آسیب های اجتماعی و رسیدن به نقطه هشدار، فقدان یک برنامه منسجم در جامعه است

معاون مرکز امور اجتماعی وزارت کشور ادامه داد: مشکل اصلی در آسیب های اجتماعی و رسیدن به نقطه هشدار، نبود یک برنامه منسجم و جامع برای برخورد با آسیب های اجتماعی بود ضمن اینکه کمبود منابع و هدر رفت آن نیز از مهمترین علت های افزایش آسیب های اجتماعی است به این معنی که برای مبارزه با یک آسیب اجتماعی شاید چندین نهاد  در جهات مختلف با یکدیگر کار می کنند، علاوه بر این موضوعات می توان یکی از ریشه های اساسی پدید آمدن این وضعیت را توسعه ناموزون در کشور دانست.

انکار آسیب های اجتماعی در دهه های گذشته مهمترین علتی است که آسیب های اجتماعی را به مرز هشدار رسانده است

در ادامه این بحث حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز اظهار داشت: انکار آسیب های اجتماعی در دهه های گذشته مهمترین علتی است که آسیب های اجتماعی را به مرز هشدار رسانده است، ضمن اینکه رویکرد ما از ابتدا در مقابله با آسیب های اجتماعی یک رویکرد کاملا سیاسی، امنیتی انتظامی و قضایی بوده است.

کمیته آسیب های اجتماعی در مجلس دهم تشکیل شده است

در بخش دیگری از این برنامه سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در چند دهه گذشته آسیب های اجتماعی تحت تاثیر مسایل اقتصادی و دیگر مشکلات کشور قرار گرفته گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در راستای واکاوی آسیب های اجتماعی و مقابله با آن کمیته ای تحت عنوان کمیته آسیب های اجتماعی تشکیل داده است.

محبوبی در ادامه این گفتگو با  اشاره به اینکه؛ باید شناخت دقیقی از وضعیت اجتماعی داشته باشیم گفت: مدیریت منابع مالی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی است.

وی با بیان اینکه؛ هیأت دولت وجود چنین نهادی را تایید کرده است اظهار داشت: با ایجاد سازمان امور اجتماعی کشور ؛ علاوه بر رصد ' نظارت آسیب های اجتماعی' پیگیری اجرای مصوبات و وظايف و راهکارهای دستگاههای مختلف به شکل دقیق تر و سریع تری انجام می شود.

سازمان امور اجتماعي شکل ارتقا یافته مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور است

معاون مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با تاکید بر اینکه؛ این سازمان مجموعه ای جدا از وزارت کشور نیست عنوان کرد: سازمان امور اجتماعی  شکل ارتقا یافته مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور است که قرار است هماهنگی، رصد، نظارت و مدیریت ساماندهی آسیب های اجتماعی را بر عهده بگیرد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با اشاره به حوزه های مختلف آسیب های اجتماعی گفت: برای این مسئله تشکیلات فرا دستی نیاز است لذا همه در مقابل آن مسئول هستند. 

وی با بیان اینکه؛ قریب به پنجاه شورای تخصصی در حوزه های زنان' جوانان ' خانواده و انواع آسیب ها وجود دارد که برون داد چندانی ندارند ادامه داد: نباید شتاب زده تصمیم گرفت ؛ بايد متولی وجود داشته باشد که پیگیر وظایف محوله باشد.

موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری ايران؛ در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا  شکل گیری چنین سازمانی ضرورت دارد افزود: با ارتقا یک مرکز به سازمان نمی توان حوزه های آسیب های اجتماعی را به تنهایی مدیریت کرد.

وی با اشاره به اینکه؛ سالهای سال است که در حوزه آسیب های اجتماعی جرات حرف زدن نداشتیم ادامه داد: در سازمان مدیریت و سازمان های مشابه به دلیل اینکه اعتقادی به کار در حوزه آسیب های اجتماعی نداشتند این موضوع جدی گرفته نشد.

موسوی چلک با اشاره به اینکه؛ سازمان امور اجتماعی در کنار سازمان های دیگر نباید به شکل موازی ایجاد شود افزود: در حوزه فرهنگی بیشتر ممیزی کار کرده ایم و عملکرد ضعیفی داشتیم ازهمین رو باید به تقویت امور فرهنگی بپردازیم.

وی با اشاره به اینکه؛ برنامه ها باید پنج ویژگی فراگیری' جامعيت'کفايت' استمرار و اثربخشي  را داشته باشند بیان کرد: متاسفانه در طول ۳۷ سال گذشته برنامه ای نداشته ايم که این پنج ویژگی در آن نهفته باشد.

انتهای پیام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.