سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یاسوج؛

از نیازها تا دستاوردها در کشاورزی

تولیدات محصولات کشاورزی استان با وجود افزایش تولید اما نیازهایی دارد که در صورت توجه می تواند زمینه ایجاد شغل و افزایش درآمد مردم را به دنبال داشته باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛به اعتقاد کارشناسان بخش کشاورزی به دلیل ظرفیت های ایجاد اشتغال، امنیت غذایی،خودکفایی ملی و افزایش درآمد مردم به ویژه در مناطق روستایی از اهمیت خاصی برخوردار است.

کشت محصولات کشاورزی به صورت دیم، پایین بودن میزان آبیاری نوین، کمبود اعتبار برای تکمیل طرح های بزرگ از چالش های جدی رونق کشاورزی در این استان است.

افزایش دوبرابری تولید گل رزهلندی، 25درصدی محصولات ارگانیک، پنج برابری تولید گیاهان دارویی و افزایش سه برابری گندم نسبت به سه سال پیش گوشه ای از دستاوردهای بخش کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:اجرای هفت طرح توسعه کشاورزی این استان نیازمند دو هزار و 880 میلیارد ریال اعتبار است.

جعفر گوهرگانی افزود: اجرای 14هزار هکتار آبیاری تحت فشار با یکهزار و 60 میلیارد ریال،توسعه باغ در هفت هزار هکتار از زمین های شیبدار با 560 میلیارد ریال ، تبدیل بخشی از زمین های دیم به آبی با 500 میلیارد ریال از مهمترین طرح های کشاورزی چشم انتظار اعتبار در کهگیلویه بویراحمد است.

وی اظهارکرد: بیش از یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های نوین آبیاری در 14هزار هکتار از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصویب شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری برای بهره وری از کشت گیاهان دارویی در 100 هزار هکتار از زمین های مستعد، پیشگیری از فرسایش خاک و استفاده بهینه از آب و خاک با 490 میلیارد ریال،راه اندازی صندوق حمایت از کشاورزان در شهرستان های گچساران، باشت و کهگیلویه برای بهره گیری از 49درصد اعتبارات دولتی با 150 میلیارد ریال ، ساماندهی اراضی کشاورزی مناطق عشایری این استان با 20 میلیارد ریال و تکمیل مجتمع گلخانه ای باشت با 100 میلیارد ریال اعتبار از نیازهای ضروری رونق کشاورزی در این استان است.

گوهرگانی بیان کرد: در صورت تامین اعتبار مورد نیاز این طرح ها تا دو سال آینده بهره برداری خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت این طرح ها برای توسعه کشاورزی، خودکفایی ملی و ایجاد فرصت های شغلی پایدار در کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: عملی شدن این پیشنهادها ،کشاورزی این استان را متحول خواهد کرد.

گوهرگانی ابراز کرد: مقامات بلندپایه کشوری از برخی از این طرح ها بازدید و متولیان استانی نیز آنها را در سفر هیات دولت برای تامین اعتبار مطرح خواهند کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پنج هزار هکتار زمین کشاورزی این استان در دولت یازدهم به آبیاری بارانی و قطره ای تجهیز شد.

جعفر گوهرگانی افزود: برای هر هکتار از این زمین های کشاورزی 85 میلیون ریال از سوی دولت و 15 میلیون ریال از سوی بهره بردار هزینه شده است.

وی با اشاره به این که میانگین تجهیز زمین های کشاورزی به آبیاری های نوین 500 هکتار در سال بوده است، تصریح کرد: در سه سال اخیر روند اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در کهگیلویه و بویراحمد بیش از سه برابر افزایش یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تاکنون در 27 هزار هکتار زمین کشاورزی این استان طرح های آبیاری تحت فشار انجام شده است.

وی ابراز داشت: هم اکنون پنج هزار هکتار از اراضی این استان در حال انجام عملیات اجرایی تجهیز به آبیاری تحت فشار است.

گوهرگانی بیان کرد: سال گذشته 110 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری نوین در کهگیلویه و بویراحمد تصویب شد که 40 میلیارد ریال آن جذب و هزینه شد.

وی افزایش بهره وری ، سهولت آبیاری ، امکان آبیاری زمین های شیب دار و جلوگیری از شستشوی بی رویه خاک ، صرفه جویی در نیروی کار و پیشگیری از کارهای سخت در روش های سنتی که منجر به بیماری هایی مانند دیسک ، کمردرد و درد مفاصل در کشاورزان می شود را از جمله مزایای استفاده از روش های نوین آبیاری ذکر کرد.

گوهرگانی تصریح کرد: هم اکنون 20 هزار هکتار زمین کشاورزی این استان برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار شناسایی شده است که یکهزار و 600 میلیارد ریال اعتبار برای انجام این طرح نیاز است.

وی افزود: در صورت تجهیز این میزان زمین به آبیاری تحت فشار حداقل 20 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.بهره برداران کهگیلویه و بویراحمدی سالیانه 800 هزار تن محصول کشاورزی تولید می کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد گفت: در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، از سال 92 تا 94 حدود دو هزار و 222 هکتار به سطح باغ های این استان افزوده شده است.

جعفر گوهرگانی افزود: در سال 92 حدود 639 هکتار، در سال 93 حدود 753 هکتار و در سال 94 حدود 830 هکتار توسعه باغات در کهگیلویه و بویراحمد انجام شده است.

وی بیان کرد: سیب، مرکبات، انگور،انار و زیتون از جمله درختان کاشته شده در کهگیلویه و بویراحمد است.

گوهرگانی اظهار کرد: خرید و توزیع نهال استاندارد، تجاری سازی باغ ها، نظارت بر کاشت اصولی، تغذیه و آموزش از مهم ترین اقدام هایی است که در راستای دستیابی به اهداف کمی و کیفی توسعه ی باغ های استان انجام شده است.

رئگوهرگانی ادامه داد: در راستای اجرای طرح اصلاح و افرایش بهره وری در سال 92 حدود 143 هکتار از باغات قدیمی استان اصلاح شد و اصلاح سالیانه 210 هکتار از باغات نیز در دستورکار قرار دارد.

وی اضافه کرد: در سال 92 تولید محصولات باغی کهگیلویه و بویراحمد حدود 188 هزار تن بود که این میزان 93 بیش از197هزار تن و در سال 94 حدود 215 هزار تن بود است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با اجرای 24 هزار هکتار طرح آبیاری تحت فشار در این استان سالانه حدود 96 میلیون مترمکعب آب در استان صرفه جویی می شود.

جعفر گوهرگانی با بیان اینکه این میزان آب صرفه جویی به اندازه حجم مخزن یک سد متوسط است، افزود: با اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار معادل سه هزار مترمکعب آب در هر فصل صرفه جویی خواهد شد که از این حیث اجرای طرح های آبیاری تحت فشار و کاهش مصرف آب اولویت حیاتی بخش کشاورزی خواهد بود.

گوهرگانی اظهار کرد: پروژه 130 هکتاری کاکان در بویراحمد، 200 هکتاری آبلش و 350 هکتاری امامزاده جعفر گچساران از جمله بزرگترین پروژه های آبیاری تحت فشار کهگیلویه و بویراحمد است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمدگفت: 240 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای خرید ماشین آلات کشاورزی به این استان اختصاص یافته است.

شهرام عسکری افزود: این اعتبار برای خرید ادوات کشاورزی مانند تراکتور و دیگر ماشین های دنباله دار با دوره بازپرداخت پنج ساله و کارمزد 15 درصد پرداخت می شود.

وی اظهار کرد: هیچ محدودیتی برای پرداخت تسهیلات وجود ندارد و در صورت نیاز امکان جذب اعتبار بیشتری برای پرداخت به کشاورزان وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سال گذشته 85 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای خرید ماشین آلات کشاورزی در این استان به کشاورزان پرداخت شد.

عسکری با بیان این که سود تسهیلات ماشین آلات کشاورزی که در سال گذشته 18 درصد بود افزود: کاهش سه درصدی کارمزد این تسهیلات امکان استقبال کشاورزان را بیشتر کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: ضریب بهره وری از ماشین آلات کشاورزی در این استان امسال نسبت به سال 92 به بیش از دو برابر افزایش یافته است.

جعفرگوهرگانی افزود: میزان بهره وری از ماشین آلات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد که در سال 92 هشت دهم درصد اسب بخار در یک هکتار بود هم اکنون به یک و شش دهم درصد اسب بخار در هر هکتار رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: پرداخت تسهیلات بانکی مهمترین دلیل این افزایش بهره وری بوده است.

گوهرگانی بیان کرد: افزایش بهره وری از ماشین آلات کشاورزی ضمن پایین آوردن قیمت تمام شده محصولات کشاورزی نقش مهمی در رفاه بهره برداران دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد میزان ارزش سرمایه گذاری تولیدات بخش کشاورزی این استان پیش از عملیات فرآوری و بسته بندی آنها را افزون بر سه هزار و 600 میلیارد ریال اعلام کرد.

جعفر گوهرگانی افزود: میزان تولیدات بخش کشاورزی در حوزه های مختلف نیز سالانه افزون بر800 هزار تن است.

وی از پیش بینی 26میلیون دلار صادرات در بخش کشاورزی این استان تا پایان سال 95 خبر داد و گفت: با صادرات تنها حدود 300 تن محصول باغی و زراعی این رقم نیز تحقق یافتنی است.

گوهرگانی عسل، سیب ، گیاهان دارویی، ماهی قزل آلا وگوشت قرمز را عمده ترین محصولات صادراتی بخش کشاورزی این استان دانست و گفت: میزان تولید سیب در استان سالانه افزون بر 90 هزار تن است.

وی ابراز داشت: نبود برنامه ریزی مناسب ، عدم تعامل بین بخشی و کمبود بازرگانان فعال را از مهمترین ضعف های مهم در میزان کاهش صادرات غیرنفتی این استان بویژه در حوزه کشاورزی دانست.

گوهرگانی از صادر شدن بخشی از محصولات کشاورزی و دامی این استان در خارج از شبکه و گمرک خبر داد و گفت: اکنون حدود 80هزار راس دام سبک از طریق گمرک استان هرمزگان به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.

وی تصریح کرد: در صورتی که این تعداد راس دام از طریق گمرک کهگیلویه وبویراحمد و به صورت منظم و منسجم از استان خارج شود حدود 40 درصد میزان پیش بینی صادرات 26 میلیون دلاری در سال جاری نیز تحقق خواهد یافت.

گوهرگانی با بیان اینکه برای توسعه صادرات استان در بخش کشاورزی برنامه پنج ساله ای نیز تدوین شده است، گفت: بر اساس این برنامه سالانه حدود 10 درصد باید به میزان صادرات این بخش اضافه شود.

وی کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را از جمله مشکلات و دغدغه های جدی واحدهای تولیدی و دامی بخش کشاورزی در استان دانست و گفت: هم اکنون بیش از یکهزارو 500متقاضی این بخش منتظر دریافت تسهیلات بانکی هستند.

گوهرگانی میزان اعتبار مورد نیاز در قالب این تعداد پرونده را افزون برشش هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویرگفت: سطح زیر کشت محصول ارگانیک، گل رز و گیاهان دارویی در این استان امسال نسبت به سال های قبل افزایش چشمگیر داشته است.

شهرام عسکری با اشاره به افزایش 25درصدی سطح زیرکشت محصولات ارگانیک امسال نسبت به سال گذشته افزود: طرح تولید محصول ارگانیک در سطح دو هزار و 50هکتار از مزارع و باغ های کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده در حالی که سال گذشته این طرح در یک هزار و 500 هکتار زمین اجرا شد.

وی بیان کرد: این طرح در شهرستان های مختلف این استان اجرا می شود.

محصول ارگانیک به محصولی گفته می شود که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچ گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر علف هرزکش ها، قارچ کش ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت می شود، رشد می کنند.

وی اظهار کرد:طرح رهاسازی زنبور، کفشدوزک و کرم در مزارع و باغ های هدف اجرای طرح از یک هفته پیش آغاز شده و به صورت مرحله ای در یکهزار هکتار باغ مرکبات، 400 هکتار حبوبات،300هکتار سیب، 200هکتار گوجه فرنگی و 150 هکتار باغ انار اجرا می شود.

وی با اشاره به اهمیت تولید محصول ارگانیک برای سلامت مصرف کنندگان بیان کرد: افزایش میزان محصولات سالم و ارگانیک در اولویت برنامه های جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد که دو میلیارد و 500 میلیون ریال امسال برای تولید ارگانیک در این استان تصویب شده است.

وی با اشاره به اقلیم چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آمادگی اجرای توسعه تولید محصولات ارگانیک در صورت تامین اعتبار در هفت هزار هکتار باغ مرکبات، دو هزار هکتار باغ سیب و 500 هکتار از باغ های انار این استان وجود دارد.

عسکری گفت:در صورت تحقق چنین امر مهمی می توان از ظرفیت قابل ملاحظه صادراتی محصولات کشاورزی ارگانیک به نفع کشاورزان و اقتصاد استان استفاده بهینه کرد.

وی بیان کرد: ساماندهی فروشگاه های غیرمجاز سم و نهالستان ها، کاهش مصرف بی رویه انواع سموم و برنامه ریزی برای تولید محصولات کشاورزی ارگانیک از خدمات مهم سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در سه سال اخیر بوده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:سطح زیر کشت گیاهان دارویی در این استان نسبت به سال 92 به بیش از پنج برابرافزایش یافت.

شهرام عسکری افزود: هم اکنون 85 هکتار از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی استویا، بابونه، نعناع فلفلی و به لیمو است در حالی که سطح زیر کشت گیاهان دارویی این استان در سه سال گذشته 10 هکتار بود.

وی با اشاره به ایجاد اشتغال مستقیم هشت تا 15 نفری در هر هکتار از گیاهان دارویی، تولید و درآمد 250 تا 400 میلیون ریالی از کشت گیاهان دارویی بیان کرد: توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی از راهبردهای دولت برای رونق اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد است.

عسکری پرداخت تسهیلات بلاعوض بین پنج تا 90 میلیون ریال، تسهیلات بانکی،حمایت برای سم پاشی و خشک کردن از جمله کمک های دولت برای توسعه کشت گیاهان دارویی در این استان ذکر کرد .

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از کشت گل محمدی به عنوان یکی از گونه های گیاهان دارویی در 12 هکتار از زمین های کشاورزی منطقه ده نو و کاکان برای نخستین بار در این استان در سال جاری خبر داد.

عسکری ابراز کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی کهگیلویه و ویراحمد پاییز امسال زیر کشت گل محمدی خواهد رفت.

وی اظهارکرد: کشت این گیاه با تقویت سفره های آب زیرزمینی، درآمد زایی، اشتغالزایی، توسعه صنعت گردشگری و تلطیف هوا نقش مهمی در توسعه دارد.

عسکری تصریح کرد: این گل نسبت به خشکی و فقر خاک مقاوم و یک محصول راهبردی و اقتصادی است که در 14 استان کشور کشت می شود.

وی عنوان کرد: این گیاه در سال سوم به مرحله گل دهی می رسد که در هر هکتار 1/5 تن گل استحصال و از هر چهار تن نیز یک کیلوگرم اسانس تولید که ارزش ریالی هر کیلو اسانس نیز 300 میلیون ریال است.

عسکری اشتغالزایی در هر هکتار گل محمدی را دو نفر ذکر کرد.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت کاشت بیش از 10هزار هکتار گل محمدی در استان وجود دارد که در صورت تحقق این امر کهگیلویه وبویراحمد تا چند سال آینده به یکی از قطب های مهم این محصول در کشور تبدیل می شود.کهگیلویه و بویراحمد 270 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که 70درصد از آن به صورت دیم کشت می شود.

حجم نزولات آسمانی در این استان سالانه بیش از 11میلیارد مترمکعب است و این استان حدود 10 درصد آب شیرین کشور را در اختیار دارد.

کهگیلویه و بویراحمد دارای چهار هزار و 400 چشمه و 10 رودخانه دائمی و فصلی است.

انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.