سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرآورده های گیاهی رقیبی برای معیشت داروخانه ها

دبیر انجمن داروسازان ایران در خصوص توسعه مصرف داروهای گیاهی گفت : توسعه مصرف داروها و فرآورده‌های گیاهی می تواند رقیبی برای معیشت داروخانه‌ها باشد.

سید مهدی سجادی دبیر انجمن داروسازان ایران درگفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص توسعه مصرف داروهای گیاهی و اینکه فرآورده‌های گیاهی می تواند رقیبی برای معیشت داروخانه‌ها باشد، اظهار داشت: این‌ یک آرزوی دیرین است که بتوانیم با اجرای سیاست‌های پیشگیری و ارتقای سلامتی، مصرف داروهای شیمیایی را کاهش دهیم و برای این منظور گیاهان دارویی و داروهای گیاهی توان بالقوه‌ای دارند.

وی افزود : انجمن داروسازان ایران به هیچ وجه مخالف بهره‌مندی مردم از مزایای فرآورده‌های گیاهی نیست و اتفاقا آن را یک دغدغه جدی می‌داند.

وی با اشاره به این که فرآورده‌های دارویی با منشا طبیعی که دارای پروانه سازمان غذا دارو باشند از طریق شرکت‌های پخش سراسری دارو در داروخانه‌ها توزیع می‌شوند؛ ادامه داد: مردم به سهولت می‌توانند این داروها را از داروخانه‌ها تهیه کنند و راه‌اندازی داروخانه‌های گیاهی به هیچ وجه موضوعیت نداشته ولی مقوله گیاهان دارویی (مواد گیاهی خام) که در عطاری‌ها عرضه می‌شود، شرایطی بسیار ابتدایی دارد و آلودگی‌های مختلف، تقلب، انحراف از مبانی علمی و همچنین دامن زدن به توهمات و خرافات از دل‌نگرانی‌های اساسی است.

همکاری انجمن داروسازان ایران برای ساماندهی عطاری های موجود
دبیر انجمن داروسازان ایران  با بیان این که انجمن کاملا آمادگی دارد که در خصوص ساماندهی عطاری‌های موجود و در راستای ابلاغیه رهبری در خصوص توسعه طب سنتی به عنوان بازوی مشورتی وزارت بهداشت همکاری کند؛ تصر یح کرد: واقعیت این است که مواجهه انجمن داروسازان ایران با این مقوله از جنس دلسوزی، آینده‌نگری و صیانت از دستاوردهای نظام دارویی است و موضوع، به هیچ وجه صرف منافع صنفی نیست.

سجادی در خصوص راه اندازی داروخانه های گیاهی اذعان داشت: نگرانی بابت سوءاستفاده‌هایی است که ممکن است مشکل‌ساز شود و نظام دارویی کشور را از ریل‌گذاری‌های صورت گرفته خارج کند. ما این موضوع را بارها با سازمان‌های ذیربط مطرح کرده‌ و در سه سال گذشته نیز در مکاتبات و حضور در جلسات شورای سیاستگذاری سازمان غذا و دارو مرتبا اعلام کرده‌ایم .

وی افزود: انجمن داروسازان  ایران تاسیس داروخانه طبیعی و سنتی را به هیج وجه در جهت توسعه طب سنتی و ساماندهی عطاری‌های موجود ندانسته و تنها آن را به‌ عنوان یک موسسه موازی در عملکرد و تعاریف داروخانه‌های موجود؛ بر هم زننده ارائه خدمات دارویی و سردرگمی بیماران تلقی می‌کند.

مخالفت انجمن داروسازان با ایجاد داروخانه های گیاهی
دبیر انجمن داروسازان ایران در واکنش به ابلاغ اجرای آیین‌نامه داروخانه‌های گیاهی از سوی وزیر بهداشت، گفت: از وزیر بعید بود چنین آیین‌نامه پر اشکال و فاقد پشتوانه منطقی را پیش از دریافت دیدگاه‌های صاحب نظران و اهالی صنف ابلاغ کند، ولی به هر حال ابلاغ آن خللی در برنامه روشنگری انجمن وارد نمی‌کند.

سجادی تاکید کرد: ما مصمم هستیم که موضوع را پیگیری کنیم و نگرانی‌های خود از تبعات تصمیم وزارت بهداشت را به اطلاع مراجع ذیصلاح برسانیم..

وی در پاسخ به این سوال که آیا راه‌اندازی داروخانه‌های گیاهی تنها گزینه وزارت بهداشت برای ساماندهی عطاری‌ها است، بیان داشت: راه‌های متعددی جهت ساماندهی عطاری‌ها در جلسات کارشناسی سازمان غذا و دارو پیشنهاد شده که می‌تواند سبب توسعه و تقویت بازار داروهای گیاهی و فرآورده‌های طبیعی شود.

وی افزود : به نظر می‌رسد اهداف دیگری نظیر سهم‌گیری از داروخانه‌های موجود یا راه‌اندازی داروخانه‌های زنجیره‌ای پشت پرده ابلاغ این آیین‌نامه وجود دارد. چرا که با راه‌اندازی داروخانه‌های گیاهی، نه تنها عطاری‌ها ساماندهی نمی شوند، بلکه مکان سومی هم در کنار بیش از ۱۰ هزار داروخانه و ۵ هزار عطاری ایجاد می شود که فرآیند نظارت را پیچیده‌تر و سنگین‌تر می‌کند.

به گفته سجادی به طور کلی اجرای این آیین‌نامه در تعارض با روح حاکم بر اصول ۴-۲۸ و ۴۰ قانون اساسی است؛ اما به طور مصداقی ابتدایی‌ترین اشکال به بحث تعریف فرآورده‌های طبیعی باز می‌گردد که طیف بسیار وسیع‌تری از مقوله عطاری‌ها را در بر می‌گیرد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.