سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابهامات صدور مجوز برای یک ایرلاین/ تاسیس ایرلاینی با دو هواپیما

در حالی به تازگی وزیر راه و شهرسازی به یک ایرلاین تازه تاسیس مجوز فعالیت داده که شرایط این ایرلاین مغایر با سیاست‌های اعلام شده در گذشته است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان سال ۹۳ بود که وزیر راه و شهرسازی دستورالعملی را برای تاسیس ایرلاین‌ها ابلاغ کرد. این دستورالعمل مشتمل بر پنج فصل تعاریف، آیین رسیدگی به تقاضای فعالیت شرکت هواپیمایی، فرآیند صدور موافقت‌نامه اصولی، شرایط و فرآیند صدور پروانه بهره‌برداری و ضمائم بود.
 
بر اساس بخشی از این دستورالعمل، ایرلاین‌ها علاوه بر داشتن کفایت مالی، باید ناوگان خود را به حداقل ناوگان مورد نظر بر اساس نوع پروانه بهره‌برداری برسانند. همچنین شرکت‌های هواپیمایی از تاریخ تصویب این دستورالعمل موظف‌اند حداکثر ظرف یک ماه ضمن معرفی اعضای حقیقی هیات مدیره، نمایندگان اعضای حقوقی هیات مدیره و مدیرعامل به سازمان برای اخذ تاییدیه صلاحیت حرفه‌ای مدیرعامل و اعضای هیات مدیره اقدام کنند.
 
همچنین وزیر راه و شهرسازی بارها در خبرها اعلام کرد که از این پس ایرلاین های تازه تاسیس باید هواپیماهایی با عمر کمتر وارد کشور کنند و ایرلاینی که توانایی مالی مناسبی ندارد، مجوز فعالیت نخواهد گرفت.
 
اما در آخرین جلسه شورای عالی هواپیمایی، یکی از ایرلاین هایی که از حدود دوسال پیش اقدام به درخواست مجوز برای راه‌اندازی ایرلاین کرده بود، مجوز گرفت درحالیکه در جلسه قبلی این شورای عالی، وزیر راه و شهرسازی با صدور مجوز به این شرکت موافقت نکرده بود.
 
در واقع این ایرلاین با دارا بودن دو هواپیما با عمر بالا مجوز فعالیت گرفته و در حال حاضر مشغول جذب نیرو و تبلیغ است. شنیده‌ها حاکی از آن است که دو هواپیمای این شرکت، مربوط به سال ۱۹۹۸ و دیگری برای سال ۲۰۰۰ میلادی است که مغایر با سیاست‌هایی است که همواره از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام شده است.
 
براساس این گزارش، مسئولان این وزارتخانه بارها اعلام کرده بودند که عمر ناوگان هوایی کشور باید به کمتر از ۱۵ سال برسد و ایرلاین هایی که درخواست مجوز داشته باشند باید این موضوع را رعایت کنند. اما به نظر می‌رسد این موضوع برای این ایرلاین تازه تاسیس درنظرگرفته نشده است.
 
همچنین یکی از مواردی که با ارائه مجوز به این ایرلاین موافقت نشده بود، سرمایه کم شرکت نسبت به دستورالعمل تاسیس ایرلاین بود که ظاهرا مسئولان این ایرلاین به صورت صوری این افزایش سرمایه را انجام دادند و پس از ثبت شرکت، دوباره این سرمایه برداشت شده است.
 
بنابراین، مشخص نیست که چه دلایلی برای صدور مجوز این ایرلاین وجود داشته است و باوجودیکه صنعت حمل و نقل هوایی با مشکلات زیادی روبرو است، ارائه مجوز برای یک ایرلاین با توان اقتصادی کم چه توجیه اقتصادی دارد.
 
منبع:مهر
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.