سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از 53 درصد تخت‌های بیمارستانی فرسوده هستند

قائم مقام وزیر بهداشت هدف گذاری برای تامین تخت‌‌های بیمارستانی را 2.6 تخت به ازای هر هزار نفر اعلام کرد و گفت: 53.5 درصد از تخت‌های بیمارستانی فرسوده و فاقد ارزش بهسازی هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در هشتمین همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی که امروز در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد گفت: هنوز در حوزه مدیریت بیمارستانی به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم و باید با بومی‌سازی دانش اقداماتی در جهت اصلاح آن انجام دهیم از طرفی بیمارستان در بحث سلامت انتهای زنجیره ارائه خدمات بهداشتی درمانی قرار دارد ولی با توجه حجم خدمات و مراجعات، بیمارستان یکی از عوامل ایجاد رضایت یا نارضایتی از حوزه بهداشت است و می‌تواند مورد حمایت سیاسی و اجتماعی برای اصلاحات یا تأمین منابع قرار گیرد. 

حریرچی بیان کرد: سال گذشته 820 میلیون بار مراجعه سرپایی داشتیم که 8.5 میلیون بار معادل یک درصد مراجعات در حوزه بستری بوده است و هر ایرانی به طور متوسط 10.3 بار مراجعه سرپایی داشته است و 0.11 بار مراجعه بستری گزارش شده است. 
 
وی افزود: در بیمارستان‌ها به مدیر توانمند نیاز است تا با دانش و مهارت‌های لازم ارتباط برقرار کرده و مورد حمایت مدیران داخلی و خارجی قرار گیرد. 
 
قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به 2 اقدامی که وزارت بهداشت در حوزه توانمندسازی مدیران انجام داده بیان کرد: توانایی‌های روسا و مدیران و ذخیره مدیریتی فعلی اعم از افراد بالینی و غیربالینی افزایش یافته و مدیران از غیر از حوزه سلامت وارد این حوزه می‌شوند برای اولین بار در دوره اخیر حضور مدیر غیرپزشک را در وزارت بهداشت تجربه می‌کنیم به طوریکه اکنون معاون برنامه‌ریزی، توسعه مدیریت و منابع و امور اجتماعی غیرپزشک هستند. 
 
حریرچی اظهار داشت: میانگین سنی کشور ما در حال افزایش است و در همین راستا نیاز به تخت بیمارستانی بیشتر حس می‌شود، اکنون تعداد تخت به ازای هر هزار نفر 1.5 تخت است و هدفگذاری ما در این راستا 2.6 تخت تعریف شده است. البته 53.5 درصد تخت‌ها فرسوده و فاقد ارزش بهسازی  هستند  که این موضوع ضرورت توسعه تخت‌های بیمارستانی را نشان می‌دهد. 
 
حريرچي ادامه داد: در دهه ٨٠ ، به طور متوسط ٤/٥ درصد بودجه سلامت به بهداشت اختصاص داده می شد كه در سال اول اجرای طرح تحول نظام سلامت اين ميزان به ٩درصد؛ دو برابر متوسط عملكرد يک دهه رسيد. رفع بحران های كمبود دارويی با سياست های كنترل مالی سهم دارو از ٢١/٩ درصد به ١٨/٤ درصد اتفاق افتاد و فضا برای گسترش خدمات ضروری افزايش يافت. سهم بهداشت نيز از ٦/٣ به ٧/٤ رسيده كه اين ميزان در منطقه ٨/٥ و١٠/٥ است.

انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.