سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کیخا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

مشکل گرد و غبار هنوز مسئله مهم مسئولان نیست/ رفع معضل ریز‌گرد‌ها در گرو مدیریت منابع آبی است

عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب با بیان اینکه رفع معضل گرد و غبار کشورمان در گرو مدیریت منابع آبی بوده و قابل حل است گفت: رفع این مشکل هنوز بین مسئولان و مردم یک مسئله مهم تلقی نمی‌شود.

احمد علی کیخا عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص حل مشکل ریز‌گردهای کشور اظهار داشت: معضل ریزگرد‌های آسمان کشورمان قابل حل است به شرطی که، بتوانیم رفتار خود را در مدیریت منابع آبی، استفاده و تخصیص آن بین بخش‌های کشاورزی، شرب، صنعت، محیط زیست با شرایط آبی کنونی تطبیق دهیم.

وی تأکید کرد: حل مسئله ریز‌گردها منوط به مجموعه اقدامات و سیاست‌ اجرایی در کشورمان است و مردم و دولت باید تغییر اقلیم را پذیرفته و به این باور برسند که دیگر به شرایط آبی گذشته باز نخواهیم گشت و تنها راه مقابله با گرد و خاک و جلوگیری از تشدید این شرایط، تطبیق رفتار خود با وضعیت آبی است.

نماینده مردم زابل در مجلس دهم با اشاره به اینکه رفتار کنونی ما در استفاده از منابع آبی و تخصیص آن بین بخش‌های کشاورزی، شرب، صنعت و محیط زیست مطابق با شرایط آبی کنونی کشور نیست افزود: موضوع تخصیص آب بین بخش‌های مذکور ایرادات زیادی دارد و توسعه بی‌رویه بخش‌ کشاورزی در مناطق همچون زاینده‌رود و دریاچه ارومیه اکوسیستم آبی این زیستگاه‌های پر‌اهمیت را از بین برده و منجر به خشکی بسیاری از تالاب‌ها و مستعد بودن آنها برای انتشار گرد و غبار شده است.

کیخا با تصریح بر اینکه حیات در کشور، فقط تولید محصول نیست، ادامه داد: آب سالم، هوای پاک و طبیعت زیبا، همه ابعاد یک زندگی در شرایط مناسب است که در نهایت به سلامت انسان منجر می‌شود.

وی بیان داشت: مدیریت منابع آبی کشورمان نیازمند توجه و عزم جدی مسئولان و یک چرخش اساسی است تا مشکل گرد و غبار از آسمان شهر‌هایمان به طور کلی بر چیده شود.

معاون اسبق محیط طبیعی و در سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: رعایت حقابه‌ اکوسیستم آبی رودخانه‌ها و تالاب‌ها را از دیگر عوامل کنترل ریز‌گردهای کشورمان است.

کیخا با بیان اینکه ما مخالف توسعه پایدار کشاورزی نیستیم گفت: فعالیت‌های پایدار کشاورزی باید در اولویت باشد چرا که با جذب کربن، تولید اکسیژن، تلطیف هوا، لذت انسان از فضای سبز، جلوگیری از فرسایش خاک، ممانعت از وقوع سیلاب‌ها و جذب ریزگرد‌ها و گرد و غبار، همه از منافع نا‌ملموس فعالیت‌ها و توسعه پایدار کشاورزی در جامعه است.

وی تصریح کرد: ولی در حال حاضر راندمان‌ آبی بخش کشاورزی حدود 30 درصد است که به هیچ عنوان شایسته قرن 21 نیست.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی آب درباره یکی دیگر از نواقص مدیریت آب که منجر به تشدید بروز گرد و غبار در کشورمان می‌شود گفت: آلوده کردن آب و اختلال در کیفیت آن در حوزه‌های مختلف، فعالیتی فوق‌العاده خطرناک و منفی است، طوریکه در حال حاضر در مدیریت پسماند‌ حفاری‌های‌ها، مخصوصا دکل‌ها، زمین، آلودگی آب‌های زیرزمینی را فراهم کرده که با انتخاب شرکت‌ها و کارشناسان مطلع می‌توان از توانمندی‌های آن‌ها در جهت رفع آلودگی استفاده و از نابودی آب و به تبع آن آمادگی مناطق برای بروز گرد و غبار کاست.

کیخا در خصوص مناطقی که دارای فرسایش بادی و عامل هجوم گرد و غبار هستند، گفت: در جهت جلوگیری از فرسایش خاک و تشدید گرد و غبار با برنامه علمی و تدارکات لازم همانند راه‌اندازی بادشکن‌ها در مزارع، به تثبیت شن‌های روان بپردازیم.

وی افزود: مالچ‌پاشی بیولوژیک و کاشت گیاهان نادر محلی که با حداقل آب امکان توسعه آن‌ها وجود دارد، از دیگر عوامل ممانعت تشدید بروز گرد و غبار در مناطق مستعد و خشک است.

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی دهم در پایان تأکید کرد: باورهای مردم و مسئولان در خصوص قابل حل بودن گرد و غبار هنوز به عنوان یک مسئله مهم تلقی شده و باور‌ها همچنان کوچک است.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.