سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

افزایش بیماران گرمازدگی در استان همدان

تعداد بیمارای که روزانه به بیمارستانهای استان همدان بر اثر گرمازدگی مراجعه می کنند امسال بیشتر از سالهای پیش است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ یک متخصص تغذیه در همدان گفت: از دو هفته پیش میزان بیماران مراجعه کننده به بیمارستانهای استان بر اثر گرمازدگی افزایش یافته است.


دکتر گوردزی با بیان اینکه گرمازدگی در مناطق گرمسیری بیشتر به چشم می خورد افزود: مردان بیش از زنان مستعد ابتلای به گرما زدگی هستند که علت این امر عرق کردن بیشتر مردان و همچنین از دست دادن سریع تر آب بدن در مقایسه با زنان است.

پزشکان توصیه می کنند که مردم در هوای گرم تابستان از مایعات و آب میوه زیاد استفاده کنند و از مصرف قهوه ، چای و انواع کولاها خودداری ورزند، زیرا این مواد باعث از دست دادن بیشتر آب بدن می شوند.

همچنین پزشکان استفاده ی بیشتر از سبزی ها و میوه ها را در فصل تابستان به جای غذاهای پرچرب و دیر هضم یا دارای پروتئین بالا بسیار ضروری می دانند.

دکتر گودرزی گفت : از عوارض گرمازدگی، درد ،‌ گرفتگی عضلانی و خستگی است که این عوارض به علت از دست دادن آب و نمک بدن به وجود می آید. حمله گرمایی از دیگر عوارضی است که در اثر از دست دادن مکانیسم تنظیم گرمایی بدن به وجود می آید و شخص بیمار حتی ممکن است دچار خواب آلودگی و اغما شود.

وی  در مورد استفاده از خاکشیر برای جلوگیری از گرمازدگی یادآور شد: استفاده از خاکشیر یخ زده یا شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است، زیرا خاکشیر دارای ماده‌ای ضد میکروبی است که در هوای سرد، پایدار و فعال می‌شود.

خاکشیر باید به شکل یخ زده یا همراه‌ با خرده یخ مصرف شود، در غیر این صورت اسهال آور است. این داروی گیاهی مورد تأیید پزشکان سراسر دنیا است.

این پزشک در مورد اثرات گرمازدگی گفت: بیمار گرمازده ای که دچار درد و گرفتگی عضلانی است، پوستش خنک و مرطوب است و فشار خونش پایین می آید و درمان آن، دادن آب و نمک به وی است.

وی خاطر نشان کرد : گرفتگی عضلانی بیشتر در عضلات بازو، ران و شکم، به خاطر خروج بیش از حد نمک در حین تعریق شدید یا کاهش جذب نمک به وجود می آید. نباید بیماری که دچار گرفتگی عضلانی شده را ماساژ داد، این ماساژ می تواند درد را افزایش دهد.

بهترین راه حل برای رفع این نوع گرمازدگی، حل کردن یک قاشق چای خوری نمک در یک لیوان آب است که باید هر 15 دقیقه یک بار، نصف لیوان به آرامی به بیمار داده شود.

وی توصیه کرد که مردم در تابستان توجه بیشتری به رژیم غذایی خود داشته باشند و در این راستا نوشیدن آب به مقدار کافی یکی از مؤثرترین عوامل برای پیشگیری از گرمازدگی است.

گودرزی در مورد گرمازدگی از نوع حمله گرمایی گفت : بیمار گرمازده ای که دچار حمله گرمایی شده است، پوستش داغ، برافروخته و خشک، دمای بدنش بالا، نبضش سریع و قوی است و نیز فشار خونش ممکن است در ابتدا بالا باشد. سرد کردن سریع بدن بیمار، درمان این نوع گرمازدگی است.

این متخصص تغذیه همچنین گشاد و تنگ شدن مردمک، تنفس سطحی و ضعیف، تهوع ، تشنج ، انقباض عضلانی و عدم هوشیاری (احتمال مرگ و میر 80 درصد) را از دیگر عوارض حمله گرمایی بیان کرد.

دکتر گودرزی  در مورد کمک های اولیه به بیمار دچار حمله گرمایی گفت: بدن شخصی که دچار حمله گرمایی شده است، باید به سرعت سرد شود. ازاین رو می توان بیمار را در ملحفه هایی که با آب سرد مرطوب شده ،‌پوشاند و در حین انتقال ،‌ وی را مرتبا باد زد.

وی یادآور شد : عمل سرد کردن در زیر دست‌ ها، دورگردن‌ و اطراف‌ قوزک‌ها‌ باید ادامه داده شود تا عروق‌ بزرگ‌ سطحی‌ خنک‌ شوند. این کار تا زمانی که دمای بدن بیمار به 37 یا 38 درجه برسد،‌ باید ادامه پیدا کند.

وی در مورد استفاده از آب برای جلوگیری از گرمازدگی گفت: متاسفانه مردم فکر می کنند که نوشیدن آب به تنهایی برای بدن کافی است، اما باید بدانند که در هنگام عرق کردن علاوه بر دفع آب بدن ، نمک نیز دفع می شود. پس خوردن آب به تنهایی برای بدن کافی نیست. در عین حال توجه کرد که استفاده زیاد از نمک هم توصیه نمی شود.

انتهای پیام/ ا


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.