فائزه قناتی مجری پروژه "امکان سنجی غنی سازی زیستی کلسیم و آهن در برخی گیاهان زراعی پرمصرف توسط آب مغناطیده" در گفت و گو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران از این پروژه اظهار داشت: کمبود آهن و کلسیم یکی از بیماریهای نقص مواد غذایی شایع و بسیار جدی است که سلامتی بشر را در جهان تهدید کرده و میلیاردها انسان را تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از بیماریهای فیزیولوژیکی مانند آنمی و بیماریهای neurodegenerative از کمبود آهن ناشی میشوند.
وی ادامه داد: همچنین پوکی استخوان و شیوع آن در جمعیت سالمندان جامعه و نرمی استخوان در کودکان زیر 12 سال به دلیل کمبود کلسیم است. کمبود آهن بیشتر کودکان زیر 5 سال و زنان در سنین باروری را در کشورهای در حال توسعه تحت تاثیر قرار میدهد. در این رابطه، غنیسازی زیستی موادغذایی یک رهیافت مناسب برای مقابله با کمبود آهن و کلسیم است که معمولا به صورت افزودنی به مواد غذایی و به ویژه آرد گندم اضافه میشود.
مجری پروژه در خصوص تحریک گیاهان با استفاده از میدانهای مغناطیسی گفت: یکی از روشهای ایمن و کارا جهت افزایش کمیت و کیفیت عملکرد و غنی سازی زیستی محصولات زراعی است و از آنجا که آب به علت خواص مولکولهای خود میتواند تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار گیرد.
قناتی یاد آور شد: به نظر میرسد که افزایش حلالیت آب بتواند توانایی گیاه را برای جذب یونها و عناصر معدنی همچون کلسیم و آهن افزایش دهد که حاصل این پدیده افزایش قدرت جذب عناصر تغذیهای در گیاهان آبیاری شده با آب مغناطیسی است.
انتهای پیام/