سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان بی سر وصدای خروپف

امروزه تعداد افراد مبتلا به اختلالات خواب بسیار بیشتر از زمان های گذشته است.

به گزارش گروه وب‌گردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از شایع ترین مشکلات خواب، خروپف شبانه است که نه تنها باعث کاهش کارآیی خود فرد می شود، بلکه خیلی وقت ها آرامش را از اطرافیان را می گیرد.

شاید در نظر اول فکر کنید خروپف مساله مهمی نیست، اما همین مشکل به ظاهر ساده بر زندگی کسانی که به طور مزمن و شدید درگیر آن هستند، تاثیرات جدی به جای می گذارد.

از خستگی و تحریک پذیری روزانه که بگذریم، فراموش نکنید اختلالات خواب می توانند شروع کننده سایر بیماری ها باشد.

علت خروپف

خروپف یا همان خُر خُر شبانه زمانی ایجاد می شود که جریان هوا نتواند آزادانه در بینی و دهان گردش پیدا کند.

معمولا این حالت به دلیل باریک بودن مجاری تنفسی ایجاد می شود که یا به دلیل وضعیت نامناسب بدن در زمان خواب است و یا به دلیل وجود ناهنجاری هایی در بافت نرم. همه این مشکلات با باریک کردن مجاری تنفسی، باعث سختی عبور هوا و صدای خرناس شبانه می شوند.

شایع ترین علت های خروپف

سن: با گذشت از سنین میانسالی و بالاتر رفتن سن، گلو باریک و باریک تر می شود و قدرت انقباض عضلات موجود در این نواحی کاهش پیدا می کند.

جنسیت و تفاوت های فیزیولوژیک: مردها مجاری هوایی (تنفسی) باریک تری نسبت به زن ها دارند و برای خروپف مستعد ترند. گلوی باریک، شکاف کام، لوزه سوم بزرگ و دیگر ویژگی های جسمی که به خروپف می انجامند، اغلب ارثی می باشند.

مشکلات مجاری بینی و سینوس ها:
انسداد مجاری هوایی، علاوه بر ایجاد مشکلات تنفسی باعث ایجاد خروپف هم می شود.

چاقی: حتما دقت کرده اید که خروپف و سایر اختلالات خواب در افراد چاق بیشتر است. بافت چربی زیاد و قدرت انقباضی پایین عضلات در افراد چاق، علت این مشکل است.

الکل، سیگار و داروها: مصرف الکل، سیگار کشیدن و حتی مصرف برخی داروهای خاص می تواند با کاهش انقباض عضلات گلو زمینه را برای ایجاد خروپف فراهم آورد.

حالت خوابیدن: خوابیدن به پشت معمولا خروپف را تشدید می کند، چراکه باعث کاهش انقباض عضلات گلو و مسدود شدن مجاری هوایی می شود.

برای کاهش خروپف چه باید کرد

تغییر سبک زندگی

کاهش وزن:
کاهش تنها چند کیلوگرم از وزن افراد چاق می تواند با تاثیر بر توده چربی، مجاری تنفسی را باز کرده و خیلی وقت ها به خروپف پایان دهد.

ورزش: فعالیت بدنی هم می تواند به کاهش خروپف و حتی متوقف کردن آن کمک کند. فعالیت هایی که باعث اعمال فشار بر عضلاتی مانند بازوها، پاها و عضلات شکم می شوند، در کاهش خروپف شبانه موثرند.

ترک سیگار: اگر سیگار می کشید، احتمال گرفتاری به اختلالات خواب و به خصوص خروپف و خرناس شبانه در شما بیشتر است. علت آن است که سیگار باعث تحریک مخاط گلو و بینی و انسداد مجاری تنفسی می شود.

خودداری از مصرف قرص های خواب آور و آرامبخش: علت آن است که اثرات آرامبخش آنها بر عضلات گلو و مجاری تنفسی با کاهش قدرت انقباض آنها باعث اختلال در عبور هوا و مشکلات تنفسی می شود. پس اگر از خروپف رنج می برید، بهتر است قبل از مصرف این داروها با پزشک معالج خود مشورت کنید.

اقدامات لازم قبل از خواب

پاک کردن بینی: آبریزش و گرفتگی بینی همانطور که استنشاق هوا را دچار مشکل می کند، با ایجاد انسداد در عبور هوا زمینه را برای خروپف نیز فراهم می آورد.

تهویه مناسب و رطوبت اتاق: احتمال خروپف و مشکلات تنفسی در خواب، با افزایش رطوبت هوا افزایش پیدا می کند. پس وجود یک تهویه مناسب می تواند در کاهش این مشکلات مفید باشد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.