سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شاهرود؛

ثبت بین المللی طرح کشاورز بیارجمندی

طرح تغییرالگوی کشت کشاورز بیارجمندی در جشنواره بحران آب ایتالیا ثبت بین المللی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شاهرود ؛ تغییر الگوی کشت در شهرستان شاهرود که ۱۶سال واژه خشکسالی را با خود یدک می کشد، امری اجتناب ناپذیر است و در این بین طرح های علمی و فناورانه بسیاری توسط نهاد های مختلف مانند مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان سمنان، جهاد کشاورزی و حتی منابع طبیعی ارائه شده است اما در این بین ترفند ساده کشاورز کوچ نشین ابوالحسن از توابع محروم بیارجمند، راه خود را به کنفرانس بین المللی حفاظت از زیست بوم های جهانی در ایتالیا و برنده جشنواره توزیع امکانات جوامع محلی در استرالیا باز کرد.
رضا صالحی ابوالحسنی کشاورز بیارجمندی گفت: چرخه عبور از خشکسالی کشت های رایج منطقه مانند جو، گندم، پسته، ینجه و ... را در بر می گیرد اما در این طرح جوی علفی محور کشت در طول سال قرار دارد، این محصول در نیمه شهریور تا مهر ماه در ابولاحسنی کشت می شود و تا ابتدای دی ماه ساقه و برگ این جو علفی کاملا از خاک بیرون می زند تا اینجا زمین تنها یکبار با آب مشروب می شود حال درست در زمانی که برگ و ساقه جو کاملا رشد کرده برخلاف روش های معمول تمام دام های سبک مان را در زمین های جو رها می کنیم تا همه دست رنجمان را بخورند این طرح شاید غیر معمول باشد اما در ادامه نتایج مثبت این عمل را توضیح خواهم داد.
وی افزود: زمانی که گوسفندان تمام جوهای کشت شده در مهرماه را تناول کردند درست در تاریخ ۱۵اسفندماه از زمین های کشاورزی بیرون می روند و به مدت دو ماه زمان مرمت می شود تا دانه های جو که در زمین قرار دارند با دست مهربان طبیعت و بدون آبیاری رشد کنند در این مرحله جو مجددا رشد کرده و تا خردادماه که زمان برداشت محصول می رسد تنها یکبار آبیاری می شود و همانطور که بیان شد با دو آبیاری سه تن جو از زمین برداشت کرده ایم این طرح در آیش هیچ مشکلی برای زمین به وجود نمی آورد و تنها از کود گوسفندان، جو را رشد می دهد اما این طرح اینجا به اتمام نمی رسد همانطور که بیان شد ما سه محصول را با همپوشانی در یک مقطع کشت می کنیم.
وی تصریح کرد: پس از جو نوبت به پسته می رسد زمانی که جو علفی پس از عید آبیاری می شود، نوبت آبیاری پسته با همان آب مازاد جو علفی در زمین است یعنی اتلاف آب زمین جو، کاملا به سوی درختان پسته راهنمایی می شود و پای آنها می ماند تا اینجا با دوبار آبیاری در مهر ماه و اردیبهشت ماه هم زمین جو را آبیاری کرده ایم و هم یکبار به درختان پسته آب داده ایم آن هم آبی که از مازاد اراضی جو علفی به جای مانده نه آبی که از دل زمین می جوشد.
کشاورز بیارجمندی  افزود: در اینجا باید گفت پسته محصولی کم آب است و هر ۵۰روز یکبار آب نیاز دارد لذا با این روش در کنار زمین جو قرار گرفته و مانند کشاورزی رایج سنتی در کنار اراضی مدام آب نمی خورد در ادامه باید گفت پسته ای که اردیبهشت تا خرداد ماه آبیاری شده، در شهریور جمع می شود و آخرین آبیاری اش همزمان با اولین آبیاری زمین جو علفی در سال کشاورزی آتی می شود یعنی این بار زمین جو برای شخم و کشت مجدد آبیاری شده و باز هم مازاد آن در اختیار پسته ها قرار می گیرد با این روش زمین را در طول سال سه بار آبیاری کرده ایم.

انتهای پیام/ر


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.