سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روحانی: همه تحریم‌ها لغو شده/ عراقچی: روی کاغذ!

اما همزمان با سخنان روحانی،عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه در یک نشست خبری نقیض سخنان روحانی را بر زبان آورد و گفت: طرف مقابل به تعهدات خود بر روی کاغذ عمل کرده است اما در صحنه عمل این تحریم ها برداشته نشده است!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه وارد کرمانشاه شد و در اجتماع مردم استان سخنرانی کرد.
 
این سخنرانی با حاشیه‌هایی همراه بود. در این دیدار هنگامی که روحانی طبق معمول در حال فهرست کردن آثار توافق هسته‌ای و خدمات دولت بود، مردم کرمانشاه با شعارهایی در اعتراض به رکود، بیکاری و حقوق‌های نجومی برای دقایقی سخنرانی رئیس جمهور را قطع کردند.

روحانی نیز در واکنش به شعارهای اعتراضی مردم اعلام کرد: «خب... گوش نمی‌کنید و مدام شعار می‌دهید. با این شعارها که مشکلات حل نمی‌شود. با شعر که مسائل برطرف نمی‌شود».
علاوه بر این مردم کرمانشاه با در دست داشتن پلاکاردهایی به عدم تحقق وعده‌های ۱۰۰ روزه رئیس جمهور برای حل مشکلات اقتصادی اعتراض و اعلام کردند «با فسادهای درون دولت برخورد کنید».

عده‌ای از قطع دست متجاوزان به اموال مردم و سوء استفاده کنندگان از تحریم نگرانند!   
روحانی با بیان اینکه عده‌ای از قطع دست متجاوزان به اموال مردم و سوء استفاده‌کنندگان از تحریم نگرانند، گفت: نباید کسی از قطع شدن دست متجاوزان و تثبیت حق ملت ایران ناراحت باشد. اگر در دورانی به سال‌ها و دهه‌ها قبل برگشته بودیم به نحوی که جابه‌جایی پول را از طریق صرافی‌ها انجام می‌دادیم اما اکنون از روش های مدرن استفاده می‌کنیم و مشکلات را حل و فصل کرده‌ایم. مگر کسی پیدا می‌شود که از این شرایط ناراحت باشد؟ اینکه کسی در پس تحریم به دنبال غارت اموال ملت بوده و 2 میلیارد و 700 میلیون دلار مردم را به غارت ببرد البته که از شرایط جدید ناراحت است.

روحانی توضیح نداد اگر این اتفاق افتاده، پس چرا سفیر کره جنوبی رسما اعلام می‌کند که هزینه‌های کشورش را با چمدان به داخل ایران می‌آورد!؟

وی همچنین نگفت در حالی‌که مردم ایران خواستار برخورد با مدیران اشرافی و غارتگر هستند، دیگر چه کسی از کوتاه شدن دست غارتگران ناراحت است!؟

تقصیر نهادهای نظارتی است!
رئیس جمهور با تأکید بر لزوم مقابله با مشکل فیش‌های نجومی و اهتمام دولت یازدهم برای حل و فصل آن، اظهار داشت: اگر چه دستگاه‌های نظارتی فراوانی در کشور وجود دارد، اما در این راستا به همه وظایف خود دقیق و بهنگام عمل نکردند و لازم است از این به بعد با دقت بیشتری در این زمینه عمل کنند.(!)

وی افزود: در روزهای آینده در مصاحبه مفصلی، ابعاد مختلف آن را برای مردم بیان خواهم کرد.
قبول چند صد مدیر متخلف!

روحانی در بخشی از سخنانش، رسما پذیرفت که چند صد مدیر متخلف و ویژه‌خوار در دولت وجود دارد! و با تأکید بر اینکه نباید تخلف چند صد نفر را به جمعیت بزرگ مدیران فعال، پاک و خدوم در کشور تعمیم داد، اظهار داشت: مردم بدانند که این تخلفات از آن مدیران انگشت‌شماری(!) بوده است و اکثریت قاطع مدیران پاک و زحمتکش هستند.

وی تاکید کرد: البته اگر تخلفی در گوشه‌ای انجام شده این بدین معنا نیست که مردم دزدی‌های قبلی را فراموش خواهند کرد.

وی در حالی سعی در کوچک کردن موضوع داشت که روز عید فطر مسئله حرامخواری مدیران دولت یازدهم را مساله ملی دانسته بود!

غارت دومیلیارد دلاری هم تقصیر دولت قبل است!

 روحانی همچنین گفت: مردم، اهمال، قصور و یا تقصیری که چند سال قبل انجام شده و به خاطر آن آمریکا 2 میلیارد دلار از پول ملت را برداشته و نیز تخلف 3 هزار میلیاردی و 12 هزار میلیاردی را فراموش نخواهند کرد.

فهرست مشکلات پس از ۳ سال!
روحانی با بیان اینکه ملت ایران در کنار برخورداری از نقاط برجسته از کاستی‌هایی نیز رنج می‌برد، گفت: امروز مردم ایران با مشکلاتی در زمینه آب، محیط زیست، بیکاری، رکود، نامناسب بودن محیط کسب و کار، مشکل حمل و نقل در کنار مشکلات منطقه‌ای و جهانی، مواجه هستند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز ایران در کنار کشورهایی قرار دارد که هنوز فکر می‌کنند با کودتا می توان قدرت را جابه‌جا کرد و در منطقه‌ای هستیم که افرادی فکر می‌کنند که با تانک و توپ و هلی کوپتر می توانند حکومت مردمی را سرنگون کنند.

دولت تورم را تک رقمی کرد!
روحانی گفت: این دولت همان‌طوری که توانست تورم را تک رقمی کند، قادر است رونق اقتصادی را نیز به زندگی مردم برگرداند.

او هیچ اشاره‌ای به افزایش سرسام آور قیمت‌ها نکرد و ترجیح داد کماکان شعار بی‌سند کاهش تورم را برای مردم تکرار کند!

وعده منطقه آزاد به‌جای اشتغال!
رئیس جمهوری گفت: با وجودی که منطقه آزاد در استان کرمانشاه جزو برنامه‌های قبلی دولت نبوده اما به مردم استان قول می‌دهم و از شورای عالی مناطق آزاد می‌خواهم که در این زمینه مطالعه و اقدام کند.

کرمانشاه سنگر کشور در دوران دفاع مقدس بود
روحانی با بیان اینکه کرمانشاه سنگر کشور در دوران دفاع مقدس بود، خاطرنشان کرد: من در آغاز سال 59، بوی جنگ را از کرمانشاه استشمام کردم و در آغاز اردیبهشت سال 59 با حضور در کرمانشاه و مناطق مرزی، آرایش نظامی عراق را از نزدیک مشاهده کرده و شرایط جنگی مرزهای کشور را به تهران گزارش کردم.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: اگر مردم ایران از جنگ 8 ساله سخن می گویند، باید درباره کرمانشاه با توجه به ناآرامی ها و بی ثباتی هایی که وجود داشت به نوعی از تجاوز 10 ساله سخن گفت، مردم این دیار 10 سال در برابر تجاوزهای گروهک های داخلی و سپس در مقابل عفلقیان ایستادند و همه مرزهای این استان شاهد دلاوری و فداکاری مردم بزرگ کرمانشاه است.

ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای انتظامی دلاور، پاسداران امنیت ایران اسلامی هستند
روحانی با اشاره به اینکه ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای انتظامی دلاور، پاسداران امنیت ایران اسلامی هستند، تصریح کرد: مردم غیور ایران و کرمانشاه دست دشمنان را از تجاوز به خاک ایران قطع کرده و به جهانیان نشان داد که نخواهد گذاشت، ذره ای از خاک کشورمان در اختیار متجاوزان، نااهلان، عفلقیان و منافقان قرار گیرد و همچنین با ایثار و فداکاری خود به جهانیان نشان دادند که ایران همواره مقتدر و پیروز است.

جلسه سرمایه گذاری و توسعه استان کرمانشاه
رئیس جمهورهمچنین در جلسه توسعه و سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه حضور یافت و با تاکید بر اینکه «شرایط مهیاست؛ بخش خصوصی فعال شود»و بر خلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی و نیاز مردم منطقه، بازهم به گسترش مناطق آزاد پرداخت و اظهارداشت: مناطق آزاد باید سکویی برای صادرات و نه واردات کالاهای بی کیفیت باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در این جلسه،بدون اشاره به حضور افرادی همچون حسین فریدون در دولت اظهار داشت: مبارزه با فساد و رانت ضرورت شکوفایی اقتصاد است.

روحانی در مهم‌ترین بخش از سخنانش بر خلاف تصریح رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه « من خواهش می‌کنم کسانی که دست‌اندرکارند توجّه کنند، دقّت کنند؛ مدام نگوییم تحریمها برداشته شده؛ نه، مسئله‌ معامله‌ بانکها حل نشده و بانکهای بزرگ معامله نمی‌کنند.»(25 خرداد 95)  تصریح کرد:تحریمهای سازمان ملل و تحریم های هسته ای لغو شده(!)وی افزود: مشکلات مسیر اجرایی باید حل شود.

تناقض در یک روز!
اما همزمان با سخنان روحانی،عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه در یک نشست خبری نقیض سخنان روحانی را بر زبان آورد و گفت : طرف مقابل به تعهدات خود بر روی کاغذ عمل کرده است اما در صحنه عمل این تحریم ها برداشته نشده است ! 
 
یک چرخش دیگر!
عراقچی در نشست خبری گفت: مردم ما 10 الی 12 سال در مقابل تحریم‌ها مقاومت کردند و در بحبوحه بحران هسته‌ای ما یک خواسته‌ای داشتیم، تمام خواسته‌های ما در طول بحران هسته‌ای در یک جمله و یک شعار خلاصه می‌شد و آن این بود که انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست .(!)

این ادعا در حالیست که شخص وی و رئیس جمهور،وزیر خارجه و ... بارها برجام را عامل رفع تحریم ها و گشایش اقتصادی معرفی کرده بودند .وی توضیح نداد که اساسا با پرکردن قلب رآکتور اراک و جمع کردن سانتریفیوژها چگونه هنوز انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست!؟

یک سوء تفاهم کوچک!
معاون وزیر امور خارجه در ادامه افزود: سوءتفاهمی که پیش آمده این است که بر اثر برجام فقط تحریم‌های هسته ای برداشته شده و سایر تحریم ها باقی مانده است و این حرف جدیدی نیست ، در توافق ژنو که شروع مذاکرات بود در همانجا گفته شده که تحریم‌های متناسب با هسته ای برداشته می شود و تحریم های غیرهسته ای در جای دیگر اگر نظام صلاح بداند بررسی می شود.

عراقچی توضیح نداد نتیجه ملموس این مذاکرات چیست که توقع مجوز جدید برای ادامه مذاکرات است و این بار قصد دارد چه چیزی از ایران را برای هیچ به دشمن تسلیم کند!؟

تحریم‌ها روی کاغذ رفع شده نه در عمل
عراقچی تصریح کرد: آنچه که در برجام تعیین شده و «بر روی کاغذ بوده لغو شده است و به تعهدات خود بر روی کاغذ عمل کردنداما در صحنه عمل این تحریم‌ها برداشته نشده» که یک مقدار آن بستگی به فضا و شرایط داشت و مقدار دیگر آن هم به بدعهدی‌هایی که در صحنه عمل رخ داد بستگی داشت.

معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: طبق برجام کارهایی که بر روی کاغذ باید انجام گیرد صورت گرفت ولی معتقدم که  در انجام وظایفشان در صحنه عمل همچنان ایراداتی است که باید رفع کنند و ما به آنها گفته ایم(!)

باز هم  زمان لازم است!
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تحریم‌ها کلا رفع شده و تاثیر آن بر زندگی مردم چه زمانی مشخص می‌شود عنوان داشت: در عمل برای رفع کامل تحریم‌ها زمان لازم است و یکسری مشکلات فرآیندی وجود دارد و  بخشی از مسئله، شیطنت طرف مقابل است که باید به صورت موردی بررسی شود.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده ادامه داد: در حوزه مالی و بانکی اگرچه گشایش‌های خوبی صورت گرفته اما موضوعی که به عنوان یک واقعیت مطرح است عدم ورود بانک‌های بزرگ بین‌المللی به حوزه مبادلات است که این به یک فضای برون برجامی بازمی‌گردد و آمریکایی‌ها کمال سوءاستفاده را از آن کرده‌اند.
 
منبع: فارس
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.